Oncyclopedia:SUA

Versie door GeorgiusNL (Overleg | spam) op 1 sep 2016 om 13:14


WAARSCHUWING! Deze pagina staat onder beheer van de plaatselijke opuitlichter. Gelieve de pagina met respect te behandelen. Op deze pagina zijn de algemeen geldende normen en waarden van toepassing. Overtreding van de ongeschreven wetten kan resulteren in een slecht artikel op de voorpagina en dat moeten we met zijn allen niet willen als we met elkaar door dezelfde deur willen kunnen blijven gaan. Als dit door u goed begrepen is, dán mag u pas verder naar de volgende regel. Ok? Vooruit, dan is hier:

De Officiële Stem voor het Uit Te Lichten Artikel pagina!

Het uitgelichte artikel komt op de voorpagina ter afschrikking van potentiële nieuwe gebruikers en ter lering ende vermaak van uitgeprocedeerde Wikipedianen.

Hoe gaatie?

  - Tip! -  

Als je vindt dat je een goed artikel hebt geschreven, wees niet beschroomd en nomineer het. De kans dat iemand anders het doet is ongewis.

 • Er wordt één keer per week genomineerd en uitgelicht. Er wordt dus gestemd voor uitlichting in de week die volgt op die waarin de stemming plaatsvindt. Alleen artikelen waar in de betreffende dagen over gestemd is kunnen worden uitgelicht.
 • Iedereen mag nomineren, zoveel artikelen als hij/zij wil.
 • Artikelen moeten in de Hoofd-, OnBoeken-, Ongerijmd of Hoe-naamruimte staan; OnNieuws wordt op hun eigen hoofdpagina uitgelicht.
 • Artikelen hoeven niet nieuw te zijn, maar zijn dat meestal wel. Alleen artikelen die niet eerder uitgelicht zijn kunnen meedingen.
 • Artikelen moeten "af" zijn wb vorm, inhoud en taal/grammatica. Nominaties kunnen op deze gronden door de uitlichter geweigerd worden.
 • Iedere ingeschreven gebruiker mag stemmen. 1 stem per persoon, op slechts 1 artikel per week. Stemmen mogen tussentijds gewijzigd worden. Sokpoppen niet toegestaan.
 • Bij een gelijk aantal stemmen beslist de plaatselijke uitlichter welk artikel wint, bij bezwaar van de keuze kun je dit op de overlegpagina duidelijk maken, en dan wordt het objectief genegeerd herbeoordeeld.
 • Mocht de plaatselijke uitlichter niet aanwezig zijn bij een ex-aequo, en er dringend een nieuw artikel op de hoofdpagina nodig zijn, dan wordt gekozen voor het recentste artikel.
 • Stemmingen sluiten elke zaterdag om 21:00, waarna het uitgelicht-sjabloon van de volgende week wordt aangepast en Sjabloon:Topartikel op het winnende artikel (zie hierboven) wordt geplaatst; het vorige uitgelichte artikel blijf echter nog tot maandag op de hoofdpagina staan. De stemmingen beginnen de zondag erna.
 • Het is streng verboden om stemmen van anderen weg te halen, toe te voegen of te wijzigen.


Een lijst van alle eerder uitgelichte artikelen is hier te vinden

Week 4 2022

Kabeljauwoorlogen

Stem(men)

 1. HungryTiger Verblijf · Niet Graag voeren 30 aug 2016 07:23 (UTC)

Commentaar

 • Correcte link van het kopje gemaakt: maakt het voor potentiële stemmers gemakkelijker om het artikel te vinden.     Lambic Ptoïng     30 aug 2016 10:43 (UTC)

Papier

Stem(men)

 1. GEORGIVS   Vraag maar... 1 sep 2016 13:14 (UTC)

Commentaar


Artikel 3

Stem(men)

Commentaar