Slash

(Doorverwezen vanaf \)

Slash is de artiestennaam van Vooroverhangend Schuin Streepje. Slash is bekend van zijn werk als letterteken, geluidseffect, gitarist en filmgenre.

Jeugd en Jonge JarenBewerken

Vooroverhangend werd geboren als laatste kind in de familie Streepje. Zijn vader was Rechtopstaand Streepje (ook bekend onder de bijnaam pijp, omdat hij zoveel rookte), zijn moeder was Zwevend Streepje-Koppelteken. Zijn oudere broer is Achteroverhangend Schuin Streepje. Zijn zus Liggend Streepje.

De ouders van Vooroverhangend waren streng calvinistisch in praktijk kwam dat neer op een "doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg mentaliteit" die zich onder andere uitte in de opsmukloze vormgeving van de lettertekens in de familie. Verder stond hard werken ten dienste van de gemeenschap centraal. Dat bij hard werken ook goed geld verdient wordt werd als een prettige bijeenkomst gezien. Lange tijd liep het geld verdienen echter moeizaam en was het gezin vooral afhankelijk van moeder Zwevend die goed geld verdiende op scholen en boekhoudafdelingen in de functie van minteken. Dit kwetste natuurlijk de mannelijke trots van vader streepje die uit frustratie de kinderen begon te slaan en pijp begon te roken. Dit waren moeilijke tijden voor de familie Streepje.

Maar door de geleidelijk opkomst van de informatietechnologie vanaf de tweede helft van de twintigste eeuw was er steeds meer werk voor alle gezinsleden van de familie Streepje. De familie werkt hard en verdiende goed geld.

Rebellie en MuziekBewerken

Ondanks de nieuwe welstand liep niet alles even soepeltjes in de familie Streepje. De trauma's uit de arme tijd broeiden nog onder de oppervlakte en vaak spraken de gezinsleden dagen niet met elkaar. Met name de jonge Vooroverhangend kon dit slecht verdragen en begon te rebelleren, hij begon zijn haar te laten groeien, droeg grote sieraden en rare hoge hoeden, en hij kocht een gitaar die hij zo hard en lelijk mogelijk begon te bespelen. Dit alles in de hoop een reactie bij zijn ouders te ontlokken en het stilzwijgen te doorbreken. Helaas zonder succes.

De muziek werd wel gehoord door een beginnend zanger genaamd Oksel Roos die de teringherrie wel wat vonden hebben. Oksel belde aan bij het huis waar de teringherrie uit kwam, en het klikte meteen tussen Vooroverhangend en Oksel. Ze richten samen het bandje Runes and Roses op, namen een artiestennaam aan: Slash en Axl Rose en braken binnen no-time door met het nummer Take me down to Letterbakcity. De rest is zoals men zegt geschiedenis.

Doorbraak als geluidseffectBewerken

Omdat Slash klinkt als het geluid van een bijl die door de lucht vliegt werd Slash regelmatig gevraagd als geluidseffect bij horrorfilms. In het begin was dit een kleine nevenactiteit naast het gitaarspelen, maar nadat Runes and Roses uit elkaar was gevallen werd dit de hoofdactiviteit van Slash. Hij werd zelfs zo succesvol dat een heel filmgenre naar hem vernoemd werd: de zogenaamde slashmovies.

FamilieBewerken

Tussen Slash en de rest van de familie Streepje is het nooit meer goed gekomen. Zelf is hij nooit toegekomen aan het stichten van een eigen familie.