2004 2006

Het jaar 2005 is een jaar, net zoals 1976, 1431 en 2004 ook jaren waren. Speciaal aan 2005 is, dat het precies 17 jaar later begon dan het jaar 1988, dit komt slechts ééns in de 11 jaar voor.

GeschiedenisBewerken

De geschiedenis van het jaar 2005 is niet helemaal bekend, vermoedelijk werd het jaar voorgegaan door het jaar 2003, maar sommigen beweren dat dit onzin is. In elk geval mag aangenomen worden dat het jaar verleden tijd is, en dit artikel dus eigenlijk niet nodig is. Maar alsnog heeft u nu eenmaal deze pagina geopend in uw browser, dus we kunnen het maar beter over de positieve kanten van het jaar 2005 gaan hebben.

 
Een fotomaker in 2005.

Opvallende dingenBewerken

In het jaar 2005 zijn veel foto's gemaakt. Vermoedelijk komt dit doordat veel mensen een camera hadden, óf doordat mensen met camera's meer foto's gemaakt hebben. Voor meer informatie over camera's, kunt u de pagina camera's opzoeken. Vermoedelijk vindt u niets, omdat de pagina niet bestaat. Echter zouden hier de positieve kanten opgenoemd worden en niet de negatieve, dus wat dat betreft kunt u het voorgaande maar beter vergeten.

Enkele andere opvallende dingenBewerken

  • In het jaar 2005 zijn er naast buiten-foto's, ook veel speelgoedauto's gemaakt.
  • In het jaar 2006 ontdekten wetenschappers dat het jaar 2005 volgde op voorgaande jaren.

Verder opvallend aan het jaar 2005 is, dat veel mensen 2005 lezen in plaats van het correcte jaartal: 2005. Als u denkt dat hier 2x hetzelfde staat, bezoek een opticien, of, wanneer u dat niet nodig lijkt, bezoek geen opticien. Een diëtist kan wel handig zijn om te bezoeken, met name als er iets mis is met uw voeding. Dit sluit niet aan op het thema 2005, dus deze regel heeft u spijtig genoeg voor niks gelezen.

SamenvattingBewerken

Om u een korte samenvatting te geven van het jaar 2005 tot nu toe:

  • Het jaar 2005 is een jaar, en dient dus niet verward te worden met een snelweg, gezien dit ongelukken kan veroorzaken.
  • In het jaar 2005 zijn er enkele blunders gemaakt. Deze blunders gaan we hier niet nog een keer opnoemen, aangezien dit vervelend is voor de personen die ze hebben gemaakt, en dit niet eerder in het artikel is voorgekomen, dus het past niet goed in een samenvatting van het artikel tot nu toe. Wat Wikipedia wel graag doet hoeven wij niet te doen.

Enkele blunders zijn dat Mark van de trap viel. Hierbij brak hij enkele botten, waaronder een bloedneus. Later werd bekend dat Mark niet van de trap gevallen is, maar ondanks alles gewoon naar zijn werk gegaan is.

 
Een brievenbus, uitermate geschikt voor het bewaren van briefgeld.

De economie in het jaar 2005Bewerken

In Nederland werd in 2005 betaald met de euro. De euro is uitgegeven in munten en briefgeld. Briefgeld is echter makkelijker, want het is te scheuren. Wanneer iemand uw biljetten scheurt, kunt u met het bewijs aangifte doen. Probeert iemand uw muntje te scheuren, dan is er een stuk minder bewijs. Vooral de linkerkant van het muntje is berucht, omdat daar geen vingerafdrukken achterblijven. Er wordt beweert dat in België en Spanje ook met euro's betaald werd maar dit is echter niet met zekerheid vast te stellen. Wel met zekerheid vast te stellen is, dat de euro in Spanje werd gebruikt, evenals in België, maar daar als betaalmiddel en niet om op te fietsen. Verder wordt er door enkele mensen gesproken over het gebruik van euro in de Sovjet-Unie. Dit is echter zeer onwaarschijnlijk, gezien het feit de Sovjet-Unie de jure niet meer bestaat.

Irrelevante feitenBewerken

Irrelevante feiten zijn niet relevant om hier op te sommen, zodoende enkele sudoku's om uw geheugen op peil te houden:

  • 2+7= ?
  • 14-1= ?

Op de plaats van het vraagteken dient een letter tussen de C en 17 te worden ingevuld. Komt u er niet uit, probeer het dan nog een keer, maar dan met echte getallen, zoals kipfilet en filet (bijvoorbeeld van kip).

Zie ookBewerken