20 september

aug - september - okt
<< 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30       >>

Ach ja, 20 september! Wie kent deze dag niet als één van de minst trieste van de herfst? Denken denken denken... "Maar het is op 20 september toch nog geen herfst" vraagt u zich dan af. Dat klopt, waarde lezer. U was even op het verkeerde been gezet. 20 september is namelijk de dag van het verkeerde been. Dat wist u niet? Wel, het is ook niet zo. Hahaaa, daar heb ik even goed te pakken nietwaar? Of niet? Nee hoor, het is echt de dag van het verkeerde been.

BeschermheiligeBewerken

20 september heeft als hoge uitzondering twee beschermheiligen, namelijk Sint Pederastus die waakt over mensen die met het verkeerde been uit bed zijn gestapt en Sinte Crusmala die waakt over de mensen die door anderen op het verkeerde been worden gezet. Tussen deze beschermheiligen is wel eens een conflict, bijvoorbeeld bij de discussie of iemand die met het verkeerde been uit bed is gestapt diezelfde dag ook nog op het verkeerde been kan worden gezet aangezien hij dus al op het verkeerde been stond. Dit roept dan weer de vraag op of een mens ook twee verkeerde benen kan hebben, waardoor men van de een tegenover de ander en andersom weer niet kan zeggen dat een been goed dan wel verkeerd is, aangezien ze.... U begrijpt, dat dit aanleiding kan geven tot nachtenlange deliberaties, maar in plaats van een schisma te veroorzaken, werden deze theologische kwesties onder het genot van een goed glas wijn en een rokertje op de lange baan geschoven. Mensen hebben immers twee benen, dus zal er altijd werkgelegenheid zijn voor twee beschermheiligen op 20 september.

DagspreukenBewerken

 • Blijf op beide benen staan, dan kunt u alle tegenslagen aan
 • Er zijn geen goede of slechte benen. Wel hamertenen.

20 september in de geschiedenisBewerken

 • 86Iemand wordt geboren.
 • 87Iemand gaat dood.
 • 1337n00bs vieren n00bdag.
 • 1519 – Ferdinand Magellaan begint zijn reis rond de wereld. Hij mist echter zijn eerste vlucht en daarmee eindigt zijn ambitieuze plan.
 • 1839 – De eerste trein in Nederland, van Amsterdam naar Haarlem, komt te laat. De toon voor de komende eeuwen is gezet.
 • 2000 – Men bedenkt plannen voor het maken van de ultieme huishoudrobot.
 • 2001 – Men sloopt massaal alle robots.
 • 2006Rita Verdonk haar fiets zit vast in de motor van haar auto.
 • 2006 – De NASMART (Nationale Alarmdienst voor Sterren, Meteorieten en Andere Ruimtetroep) ziet een meteoriet op de aarde af vliegen. Maar aangezien de hele afdeling moslim is en aan de ramadan doet, verhongeren ze nog voordat ze alarm kunnen slaan.


GeborenBewerken

Alle geborenen op 20 september zijn voorzover ons bekend met 2 benen geboren, wellicht op uitzonderingen die de regel bevestigen na.

Dag van...Bewerken

Het eerste begin van het einde van het begin van de laatste dag van de zomer

De leugenaars aan de overkant hebben ook een uitgebreid overzicht over 20 september.

Zie ookBewerken