24 september

aug - september - okt
<< 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30       >>

Om de onuitsprekelijk vermoeiende nietsheid van 23 september te compenseren werd 24 september uitgeroepen tot de dag van de uitgesproken stimulerende allesheid. Door dit besluit werd de goddelijke harmonie hersteld tussen alles en niets, Yin en Jang, hemel en aarde, man en vrouw en boven en beneden. Zing het daarom uit van vreugde, gij betreurenswaardige sterveling, want het maakt helemaal niets uit wat je over de dingen denkt of wat je doet, je kunt er toch niets aan veranderen. Het is allemaal door de Dagenraad voorbeschikt. Daar kun je over mopperen of klagen, maar het verandert helemaal niets aan de werkelijkheid, dus kun je het best je schouders ophalen en een deuntje fluiten. Meer kun je niet doen. Meer is een illusie. Meer is minder.

BeschermheiligeBewerken

Toen de Heilige Dagenraad begon met zijn gezegende werk om de dagen van het jaar te beschermen, was men vol vuur over dit initiatief, maar toen 24 september naderde bleek, dat er niet genoeg beschermheiligen voor het hele jaar waren en begon men verwoed te zoeken naar individuen die deze verantwoordelijke taak op zich wilden nemen. Maar iedereen die ze benaderden bedankte voor de eer vanwege de slechte primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Maar uiteindelijk vond men in een daklozencentrum van het Leger des Heils genoeg gegadigden om het ambt van protectiesint te vervullen, althans, voor zover de personen in kwestie zich bewust waren van waar ze eigenlijk toe uitverkoren waren. De eerste van deze groep was de tot sint gepromoveerde Murk Ratte, die bekend zou worden als de Giechelende Idioot. Onder zijn protectie werd 24 september geplaatst.

DagspreukenBewerken

  • Een losse kop in het luchtledig, op weg van nooit naar nergens. Maar wat geeft het?

24 september in de geschiedenisBewerken

  • 624 - Iemand heeft Niets pijn gedaan. Niemand pikte dit echter niet en Iemand kwam er niet goed vanaf.
  • 1492 - 20 indiaanse medicijnmannen voelen een enorm kwade toekomst aankomen, gevuld met anorexia, hamburgers en een heleboel aanslagen.
  • 1492 - Columbus botst ergens tegen aan, wat later Amerika blijkt te zijn. De wereld zal het hem nooit vergeven.
  • 1664 - Nieuw-Amsterdam wordt verkocht aan de Engelsen voor één dollar en een appel, daarom krijgt het de naam Big Apple.
  • 1877 - De stoommachine moet even stoom afblazen. Pfffff.
  • 1997 - Het was een warme dag in Tsjernobyl.
  • 2006 - Rita Verdonk haar auto wil niet starten.


GeborenBewerken

Op deze dag worden alleen maar blije, energieke mensen geboren die hun schouders zetten onder alles wat ze zich voornemen en zich niet door tegenslag laten ontmoedigen, met andere woorden: verschrikkelijk irritante positivo's die je het liefst met hun hoofd in de wc-pot zoudt willen stoppen.

Dag van...Bewerken

  • de uitgesproken stimulerende allesheid.
De leugenaars aan de overkant hebben ook een uitgebreid overzicht over 24 september.

Zie ookBewerken