Driehoek1a.png

Das meer dan 2.
~ Kapitein Overduidelijk over drie

Wat een doldriest getal!
~ Pechtold

Drie maal drie is zes.
~ Pippi Langkous over drie

Van alle getallen is 3 een van de meest veelzijdige. Nou ja, eigenlijk is het het meest driezijdige. Het meest veelzijdige getal is namelijk oneindig groot en dus niet 3. Hieruit volgt dat als kip het meest veelzijdige stukje vlees is, dat een kip oneindig groot moet zijn. Het bewijs hiervoor zou nooit geleverd kunnen zijn als de 3 niet bestond.

Het ontstaan van de 3Bewerken

Op een zekere dag, namelijk 5 juni, kwam de mensheid erachter dat het wel handig zou kunnen zijn om een 3 te hebben, omdat tot die tijd het tellen nogal lastig verliep. Dus gingen ze zich afvragen wat er eigenlijk ontbrak.

 
De evolutie van de 3.

Op een gegeven moment kwam de doorbraak. Plato had zich al tijden afgevraagd wat er miste en raakte helemaal de weg kwijt, dit escaleerde en even later stond hij hoedje van papier te zingen. Opeens trof het hem dat in dit lied er een 3 achter de 2 kwam! Hier sprak Plato dan ook de legendarische woorden "daar is ie", later via "drissie" verbasterd tot het ons allen welbekende woord 3.

Het gebruik van de 3Bewerken

Tegenwoordig gebruikt men de 3 voor allerlei toepassingen, hier volgt een kleine opsomming:

  • 3=2+1
  • 3=6/2
  • 3x4=12
  • 2x3=6

Ook is eenvoudig in te zien dat 3 in wezen oneindig is:

  • 9348786966 + -9348786969 = 3
  • etcetera

Behalve voor een hoop wiskundig gegoochel is de drie ook uitermate belangrijk in het kaartspel, bijvoorbeeld bij het 21-en, pokeren, pesten en blackjack. Allemaal spellen die zonder de 3 incompleet zouden zijn en zo een stuk gezelligheid zouden wegnemen.

En wat dacht je van driehoeken, zonder de 3 zouden die gewoon hoeken heten. Totale verwarring!