Een apenstaart-slachtoffer. Hier is te zien dat er een staartgroei en plotselinge haargroei heeft plaatsgevonden.

Het @ (Uitspraak: apenstaartje of apestaartje) is op de muisarm en RSI na de ergste handicap die men met de computer kunt oplopen, om maar over de gevolgen van de WiFi-straling te zwijgen. @ is ook de elvendertigste letter van het alfabet die vaak gebruikt wordt bij e-mailberichten en bij berichten voor de blauwe postduif. Daarmee is @ de snelste letter, want na het klikken op verzenden komt het bericht al binnen een aantal seconden aan bij degene voor wie de mail bestemd was.

De handicapBewerken

 
Hier is sprake van een zeldzame variant van het apenstaartje: het varkenstaartje in de vorm van een e i.p.v. de welbekende en meestvoorkomende a.

Als er over de handicap gesproken wordt, praat men niet over @, maar over het @, wat uitgesproken wordt als ape(n)staartje. Het apenstaartje is zodoende een handicap die optreedt bij mensen die veelvuldig en lang achter of voor de computer zitten (deze mensen worden in de volksmond nerds genoemd). Het begint met het krijgen van een zogenaamde houten kont, als de persoon in kwestie op een houten stoel zit. Hierbij ontbeert het voor aan comfort op de stoel en dat is cruciaal voor een stabiele stoelgang. Een kussen kan daarbij helpen, maar kussens zitten ooit een keer door, waardoor het oude houten gevoel van het zitvlak van de stoel weer terugkeert. Bureaustoelen zijn gemaakt om een @ te voorkomen door de vering in de stoel die het zitvlak zachter behandelt. Sofa's zijn ook aangenaam om op te zitten en daar is de kans ook zeer klein dat er een apenstaartje kan ontstaan (rugklachten komen wel vaker voor). Een @ heeft dus met uw achterwerk kont reet aars billen (hoe u het ook noemen wil) te maken, maar specifieker gaat het over het uiteinde van de ruggenwervel. Door te lang te zitten op een harde oncomfortabele stoel kan het stuitje gaan breken of verkrommen, wat het zitten lastig maakt. In combinatie met een lamme arm door het veelvuldig getyp op het toetsenbord, geklik met de muis en brandende ogen door het beeldscherm geraakt het slachtoffer eerder in een soort hypnose. Daardoor verliest het slachtoffer meestal het bewustzijn en vergeet het slachtoffer alles in de omgeving (dit zijn kenmerken van verslaving). De houten kont draagt hier ook uitstekend bij. Over uitstekend gesproken: de verkromming en de bijbehorende verschuiving wordt bijna altijd pas ontdekt als de computer afgesloten wordt en het slachtoffer uit zijn hypnose ontwaakt. Na de ontdekking van het doorgeschoten, verbogen stuitje kan het slachtoffer niet meer gewoon zitten. Om er geen last van te ondervinden moet het slachtoffer verder voorover gebogen zitten, waardoor het proces zich uiteraard voortzet. De slachtoffers met een @ weten van de handicap, maar door de verslaving vergeten de personen het altijd, of zijn zij simpelweg hardleers.

De letterBewerken

Als er over de letter @ gesproken wordt, kan "het" achter @ weggelaten worden, want we hebben het nu niet meer over de handicap.

@ werd vlak na de ontdekking van het @ ontdekt door veelvuldige gebruikers van een computer. Na de uitvinding van de e-mail moest er een tekentje worden gemaakt dat uiteindelijk het symbool en de afkorting moest worden voor een e-mailadres, waarmee mensen berichten via het internet kunnen versturen. De Amerikanen hadden al de naam "At", met het symbool @, waar een a in zat. Hier in de Nederlandstalige wereld werd een simpele vertaling verzonnen voor @: het "Aan-tekentje". Toen @ in Oncyclopolis kwam, werden er direct vergelijkingen gemaakt met de handicap vanwege de vorm. De afbeelding met de aap bovenin deze pagina gaf de doorslag. @ zou Ape(n)staartje gaan heten. Deze naam werd automatisch overgenomen door de Nederlandstalige wereld, omdat de toenmalig Minister van Buitenlandse Zaken, Johannius Uskarios van de Wereld vergeten was om de naam te patenteren, wat zeer vaak voor schijnt te komen in de familie. Dit zorgde ervoor dat de burgers Oncyclopolis er geen slaatje uit konden slaan. Later na de invoering van dit tekentje werd het apenstaartje opgenomen in het alfabet als elvendertigste letter.

Zie ookBewerken