Windie.GIF

Ademen is een dagelijkse bezigheid die 23:50 uur per dag in beslag neemt. Het is een intensieve bezigheid en iedereen doet het, ondanks dat het zo veel moeite en energie kost. Het is de enige bezigheid zover uit onderzoek is gebleken die mensen kunnen doen in hun slaap, naast het slapen zelf.

MisverstandBewerken

Ademen is in tegenstelling tot hardnekkige geruchten geen een of ander lichtgewicht dieet waarvan je zo licht wordt als 90 kilo veertjes.

HandleidingBewerken

Nou, hoe gaat dat? Wel, zo: adem in, adem uit. Hhhhhhhhhhhhh, pfffffffff. HHhhhhhhhhh, pffffffff. Zorg ervoor dat die rare spier onder je longen aangespannen worden, zodat je buik aangezet word en je een tijdje dik word, om daarna bij het uitademen weer volslank te worden, tenzij je natuurlijk al dik was. Modellen zijn ook erg getalenteerd in het hun adem uit houden. Veel doden daarbij, maar ach. Onthoud: blijf zélf adem halen! Hhhhhhhhhh pfffffff, hhhhhhhhhhh, pffffff.

HHHhhhhh?Bewerken

 
Niet elke mens heeft de ademtechniek even goed onder de knie.

Pffffffff.

Dingen die ademenBewerken

Je vraagt je allicht af wie en wat ademt. Om je niet uit te putten met een uitputtende waslijst, houden we het simpel. Alles wat leeft, ademt. Dat betekent dat alles wat niet ademt, niet leeft. Planten, dieren, mensen en Geert Wilders leven, dus mogen we aannemen dat ze ademen. Stenen, vorken, en jouw kat ademen niet, dus we mogen aannemen dat ze niet leven. Het is echter niet zo dat alle dingen die niet leven, niet ademen. Zo ademen de schoenen van Geox,[Bron: Chaudfontaine of Bru?] maar volgens alle beschikbare biologische onderzoeken leven die schoenen niet; gelukkig maar, want anders was lopen grove mishandeling.

Ook is het belangrijk een onderscheid te maken tussen niet leven en dood zijn. Een steen ademt niet en leeft dus niet, maar is ook niet dood, omdat hij nooit geleefd heeft. Jouw kat, die ook niet ademt, is waarschijnlijk wel dood, omdat ze waarschijnlijk ooit wel geleefd heeft. De vraag is alleen hoe je bewijzen kan dat de kat vroeger wel ademde, omdat daarvan in het heden geen bewijs meer bestaat. Als je een niet-ademende kat in een afgesloten doos doet, is ze daarmee zowel dood als niet dood. Omdat een niet-dode kat zou moeten leven, maak je dan gauw de doos open, maar dan blijkt de kat toch niet te leven, omdat ze niet ademt. Het is oké om dan te wenen, als je maar wel blijft ademen.

HHhhhhHHHHhh! Pppffff!

Dingen die geademd wordenBewerken

Net zoals in de natuur het devies eten of gegeten worden geldt, geldt even goed: je ademt, of je wordt geademd. Jouw kat wordt op dit moment bijvoorbeeld ingeademd door jou, doordat haar lichaam langzaam in de atmosfeer verdwijnt en cel voor cel in je longen verdwijnt. Dit is ook zuurstof in de lucht is gekomen. Zuurstof was een soort dinosauriër die de aarde domineerde op het moment dat al het leven door een meteoriet werd uitgeroeid. Dankzij de moordlust van de mensen en de immer afnemende biodiversiteit, komen er steeds meer dingen die we ademen kunnen. Zo kun je tegenwoordig ook helium ademen, of kooldioxide, of koolmonoxide. Het laatste wordt wel afgeraden, omdat mono nogal ouderwets is en kool-stereo-xide voor kool-surround-xide voor een betere geluidservaring zorgen.

Er zijn nog meer zaken die men naar verluidt beter niet kan inademen. De lucht die van jouw sokken afkomt, is waarschijnlijk beter om niet in te ademen, want dat is waaraan je kat was overleden, als ze tenminste ooit heeft geleefd. Het inademen van stenen wordt ook afgeraden, want daar krijg je nierstenen van.[1] Na jarenlange wetenschappelijke onderzoeken naar verschillende substanties hebben de Duitsers ook enkele gassen gevonden die men beter niet kan inademen, waarvoor de wetenschappelijke wereld hen heel dankbaar is. Zyklon B en mosterdgas zijn voorbeelden van dingen die men tijdens het ademen beter mijden kan. Overigens is ook de vloeibare variant van mosterd niet geschikt voor consumptie via de longen.

Dingen die niet ingeademd kunnen wordenBewerken

PufBewerken