Alcoholisme

Zelfs de jeugd aanbidt het alcoholisme.

Het is het mooiste geloof wat er is!!
~ Een zwerver over het alcoholisme.

Het alcoholisme is een religie die de alcoholische drank aanbidt. Bij het alcoholisme zijn zeer veel rituelen die allemaal dubbel en dwars uitgevoerd kunnen worden waardoor we allemaal dubbel gaan kijken. Het alcoholisme is door bijna een kwart van de wereldbevolking wel eens aanbeden en gevolgd omdat het geloof zo ontzettend lekker en leuk is.

GeschiedenisBewerken

De geschiedenis van het alcoholisme stamt direct af na de uitvinding van de alcoholische drank. Namelijk, het bier. Het ontstond in een pub in Ierland, wellicht ergens nabij Dublin door André Hazes die op reis was. Hij was dan ook geheel toevallig de stichter. Mensen aldaar die bier lekker vonden en het regelmatig gingen drinken werden automatisch volgens Hem alcoholist, als zij dit ritueel regelmatig uitvoerden. Een "normaal" denkend mens (zoals ik) zegt dat dit meteen bij teveel herhaling een verslaving wordt en men er ook zeer lastig vanaf komt. Dit is echter volgens de alcoholisten niet waar omdat zij dit allemaal ter ere van de stichter, tevens oppergod André Hazes doen met het bijhorende symbool, namelijk het bierviltje. Het aanbidden gebeurd met het Pilsje, de Pint, het Bier, en de Pilsner (absoluut niet de Malt, dit is alleen voor gematigden, dus geen ad-fundumentalistische alcoholisten) door deze (uiteraard) op te drinken. Het alcoholisme verspreidde zich razendsnel als het bier ook verspreid werd over deze planeet. Het geloof werd met de jaren die volgden steeds groter nadat de wijn haar intrede maakte, samen met de rosé, champagne, wodka en allemaal andere soorten en rassen alcoholische dranken. Het geloof zou alleen maar aanbeden kunnen worden als er alcohol in de drank vloeit.

Het geloofBewerken

AanbiddenBewerken

 
De plek waar de echte alcoholist gedoopt wordt, in naam van de vader, de zoon en de heilige kater.

Het alcoholisme kan zowel thuis, als in de kroeg aanbeden worden, net zoals bij het katholicisme ook thuis op de kattenbak en tegen een boom. De kroeg echter is voor de ad-fundumentele alcoholisten [1] de enige plek waar de alcoholist het geloof zo vaak kan aanbidden als hij of zij wil. [2] Om het alcoholisme te aanbidden moet de persoon echter wel een alcoholist worden. Dit wordt de persoon in kwestie door een alcoholische drank op te drinken. Vervolgens moet deze de kunst van het boeren laten onder de knie krijgen en moet deze persoon na het volbrengen van een aantal tests gedoopt worden in het bier, of rondom bier, met uiteraard veel bier. Dit ritueel met de doping wordt niet altijd door de sportunies gewaardeerd omdat men daar bier drinken als een sport beschouwt en men doping namelijk meestal verboden heeft gemaakt. Als de doping plaatsvindt, komt er meestal een enorm feest omdat de persoon in kwestie die gedoopt wordt namelijk ook als ontgroening aan iedereen die aanwezig is, een rondje moet geven [3]. Het alcoholisme aanbidden is een kwestie van alleen maar drinken en dat men uiteindelijk een kater krijgt, d.w.z., men is de grens overschreden tussen eeuwige roem, benoeming en minderwaardigheid. Dit gevoel is niet voor iedereen even zalig, want sommigen kunnen de gevolgen van een kater niet meer aan, wat meestal ertoe leidt dat zij aan de cola gaan zitten. De echte doorzetter overwint deze en wordt uiteindelijk na heel wat biertjes achterover te hebben geslagen en minstens 7 keer per week in de kroeg gekomen te zijn een echte kroegtijger die kun katers kunnen straffen met nog een slok en heel veel gewenning [4]. Het is dan ook niet meer dan logisch dat volgens een kroegtijger het alcoholisme aanbidden helemaal niet zo moeilijk is.

GebedBewerken

Een typisch gebed van het alcoholisme dat ook iedere kroegtijger kent is hieronder te aanschouwen. Dit gebed wordt nooit gezongen, genoemd of aanbeden zonder het bijzijn van een biertje.

 
Het alcoholische gebed, gezongen in de kroeg.

SymbolenBewerken

Bij het alcoholisme worden alleen en uitsluitend alcoholische dranken aanbeden en gaan alcoholisten met deze dranken de bierviltjes, Heineken (of Amstel, Bavaria, Palm, Grolsch, etc.), André Hazes en anderen aanbidden. Hieronder een lijstje van de goedgekeurde dranken met symbolen.

DrankenBewerken

 
Het bier, met het drinkglas, op het bierviltje. Zo hoort het!
 • Bier. De meest gedronken alcoholische drank ter wereld, als een alcoholist dat niet lust, is deze verdoemd en hoort deze er niet bij.
 • Wijn. De gezondste alcoholische drank ter wereld. De wijn wordt echter het beste aanbeden omdat de wijn ook wel gezien wordt als het bloed van oppergod André Hazes.
 • Rosé. De meest minderwaardige alcoholische drank ter wereld. Rosé is een kruising tussen mislukte champagne en wijn, wat de smaak ervan bedorven heeft. De alcoholist in een opperbest humeur neemt er meestal één, omdat dit de wil naar bier alleen maar vergroot.
 • Champagne. De meest waardevolle alcoholische drank ter wereld. Stamt af uit Frankrijk, en wordt meestal bij sporten gebruikt als feestdrank, hoewel men dat meestal verbiedt. Echter, bij de autosport is het champagne spuiten en drinken niet verboden vanwege het feit dat als de bestuurder eenmaal betrapt wordt tijdens de keuring en andere controles, hij (of zij) zelf verantwoordelijk is voor zijn rijgedrag.
 • Breezer. De meest gedronken alcoholische drank door jongeren ter wereld, op bier na. De breezer is daarmee ook de gevaarlijkste omdat het Het Gezonde Verstand ook extreem aantast. De breezer wordt vanwege deze reden ook zeer zelden aangeboden in de zeer grote kroegen, die sommigen ook wel als het Mekka van het alcoholisme beschouwen.
 • Wodka. Deze drank stamt uit Rusland, de bijna grootste populatie van alcoholisten ter wereld, hoewel bier er nauwelijks ter sprake komt en men André Hazes niet kent. Dit komt omdat Russen nu eenmaal orthodox zijn en in oppergoden Lenin, Stalin en Brezjnev geloven.
 • Whisky. Eén der sterke dranken, die veel lijkt op wodka, maar eigenlijk weinig met wodka heeft. Geliefd in Schotland en Ierland, hoewel het in principe ook wel wereldwijd geserveerd wordt. Is nog lang niet zo populair als bier.
 • Rum. De drank onder piraten, en tegelijkertijd ook de enige.
 • Afwaswater. Het afwaswater is een soort van bier dat wel op bier lijkt, maar niet naar bier smaakt of ook überhaupt bier is. Het afwaswater is niet te voorspellen, niet te herkennen maar wel te proeven.

SymbolenBewerken

 • Bierviltje. Het bierviltje wordt ook wel als de heilige grond gezien waar de drank op staat en zijn rust vindt. In een kroeg wordt de drank ook altijd op een viltje gezet. Een drank op tafel zetten zonder viltje is echter een schandalig gebeuren dat als godslastering ervaren wordt.
 • André Hazes. Zoals al eerder gezegd werd, de stichter van het Alcoholisme en daarmee ook de allereerste alcoholist.
 • Drinkglas. Zonder drinkglas, geen bier. Dat is een wijsheid die al jaren lang geleden verzonnen en gesteld is, hoewel er met flessen, tonnen en andere bekers ook uitzonderingen bestaan. In het drinkglas wordt de drank geschonken waar het ook rustig in kan vloeien. Drinkglazen zijn er in allerlei soorten en maten zoals de longdrinkglazen, de cocktailglazen en nog veel meer soorten.

Herkenning van een alcoholistBewerken

 
Een typische barmoeder. "BIER!!"

Een alcoholist is soms moeilijk en soms makkelijk te herkennen. Een typisch geval bij een mannelijke gevorderde alcoholist is de welbekende bierbuik. De beginners echter zijn niet of nauwelijks te herkennen, tenzij deze Duits is en ook een typische alcoholische klederdracht heeft, namelijk de lederhosen. Over het algemeen is de alcoholist in de kroeg altijd te herkennen met een alcoholische drank in de hand [5].

TitelsBewerken

 • De beginnende alcoholist: Deze persoon wil graag (?) alcoholist worden, maar heeft de 3 beginnersrituelen [6] nog niet gedaan.
 • De alcoholist: Deze persoon heeft de laagste rang van het alcoholisme. In feite is het het beginnersniveau omdat deze persoon er nog maar pas bij zit, of nog niet 7 dagen in de week langs de kroeg komt om te gaan bidden [7].
 • Kroegtijger: Deze persoon heeft de 5 eisen overwonnen [8] en is inmiddels een bekende. Kroegtijgers krijgen meestal een bijnaam waar ze ook bekend door staan.
 • Barman: Deze persoon heeft de op één na hoogste rang die er te verdienen valt bij het alcoholisme. De barman staat bijna altijd klaar voor de kroeg en is al het ware een soort van priester omdat hij de drankjes uitdeelt, net zoals wat Jezus deed met zijn bloed.
 • Barmoeder[9]: Bij de vrouwen is dit het hoogst haalbare. De barmoeder heeft ervaring met het uitdelen van dranken. Vooral met de bierpullen waarbij het ze wel eens lukt om 7 stuks tegelijk mee te nemen.
 • André Hazes: De hoogste rang die er is, die ook maar aan één persoon is voorgestemd: namelijk André Hazes zelf.
 • Comazuiper: Een mislukte alcoholist die alleen drinkt om stoer te wezen, en niet om de rituelen op te volgen. Deze persoon raakt ook altijd ladderzat door het continu gedrink wat door de meesten als iets idioots, of in het alcoholismejargon als ketterend wordt gezien omdat men van de drank moet genieten, en niet in een keer moet opzuipen en door moet blijven zuipen om dronken te blijven.
 • Student: Vorm van een comazuiper, alleen drinkt deze voor de gezelligheid met zijn vrienden, speelt deze spellen die niet officieel bij het alcoholisme horen en komt deze ook niet 7 dagen in de week langs de kroeg. Natuurlijk is het logisch dat deze persoon nog op school zit en ook een student aldaar is.

Rituelen en feestenBewerken

 
Een blik op het Oktoberfest van 2009.

Bij het alcoholisme zijn zeer veel rituelen en feesten die door de alcoholisten gevierd worden. Overal zijn de feesten anders, maar om het nog enigszins voor de redelijk aangeslagen alcoholist overzichtelijk te houden, geven we de meest bekende feesten en rituelen aan.

 • Zatladders klimmen: Het zatladder klimmen is duidelijk genoeg, het beklimmen van een zatladder. Het blijven zuipen om de sporten te overleven, namelijk het zijn van nuchter, gezelliger, aangeslagen, redelijk aangeslagen, dronken, best wel heel erg dronken, zat, en ladderzat waar de naam ook vandaan komt.
 • Trappen bouwen van kratjes bier: Ook duidelijk, het bouwen van trappen van kratten bier. Hiervoor zijn uiteraard kratten nodig en heel veel geduld met nog eens een liter bier en zelfbeheersing. Het trappen bouwen van kratjes bier is een vorm van domino, alleen is het verschil overduidelijk dat de kratjes niet omgestoten kunnen worden door een toevallig voorbijvliegende buismus. Bij het bouwen van trappen van deze kratten worden ook regelmatig wedstrijden gehouden waar men het trappen van gebouwen bouwen van trappen soms nogal té serieus neemt.
 • Comazuipen: Dit ritueel onder de comazuipers is onder de alcoholisten een minderwaardig geval omdat de comazuipers het geloof van het alcoholisme niet serieus, goed en ook gelovig aanbidden. Zij begrijpen ook het alcoholisme bijna altijd verkeerd omdat zij denken dat het om het drinken gaat.
 • Oktoberfeest: Dit feest is het grootste drinkfeest ter wereld, tevens in Mofrika waar het ook vandaan komt. Het feest wordt op september gehouden waar veel gebeurtenissen plaats vinden. Een aantal bekende gebeurtenissen zijn de benoemingen van de nieuwe barmoeders en de gezelligheidswedstrijden met de bijbehorende drinkwedstrijden.

Statistieke gegevensBewerken

 • Dronken alcoholisten presteren voor ongeveer 75%. Aangezien de meeste mensen normaal gezien slechts voor 50% presteren, is het beter om dronken te zijn.
 • 25% van de verkeersongevallen worden veroorzaakt door dronken chauffeurs. Als je dronken bent, heb je dus minder kans op een ongeval.
 • Dronkenschap maakt een erectie niet of minder mogelijk. Dit verlaagt de kans op verkrachtingen.
 • Bekende alcoholisten: haantje in wijnsaus en konijn gestoofd in trappistenbier.

Zie ookBewerken

Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
9 oktober 2009
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


NotenbalkBewerken

 1. Die letterlijk hun leven willen geven om het ritueel comazuipen uit te voeren, daarom ook wel extremisten genoemd.
 2. Meestal is het een hij.
 3. Dus als die persoon nou 843 mensen heeft uitgenodigd wordt dat poffen geblazen!
 4. De kroegtijger en de kater zijn nou eenmaal allemaal katachtigen.
 5. Soortgelijk iets bij christenen die een kruisje hebben, joden een keppeltje en moslims een boerka.
 6. Die hiervoor al genoemd werden, de eerste drank, de beheersing van de boer en de doping.
 7. Zuipen/Drinken dus.
 8. De 3 beginnersrituelen, 7 dagen langskomen bij de kroeg om te bidden, 5 rondjes geven, een kater verslaan en overwinnen en met succes 5 verschillende soorten/rassen dranken drinken.
 9. Het woord "barmoeder" dient met langgerekt "aaa" uitgesproken te worden.