Alfabet

EscBewerken

Esc is de eerste letter van het alfabet. William Shakespeare bedacht deze letter als eerste in 1200 v.Chr., als eerste letter in een lange reeks die zou volgen.

Wanneer de Esc-toets wordt ingedrukt, wordt er automatisch contact gemaakt met het dichtstbijzijnde escortbureau. In sommige steden, met name Urk en Kampen, is deze toets niet aanwezig. Daar kan men zich gewoon vergrijpen aan elk meisje (ook eventuele familie) van onder de 14 jaar dat je maar te pakken kunt krijgen.

In oude boeken wordt gesteld, dat op de laatste dag van het Armageddon als het Einde van de Wereld daar is, God de letter Esc zal indrukken, gevolgd door de Letters van de Heilige Drieëenheid: Ctrl, Alt en Del en die alledrie op exact hetzelfde moment. Er is onder theologen hevig debat gaande over de vraag of het überhaupt mogelijk is om Twee letters EXACT OP HETZELFDE MOMENT in te drukken en de verschrikkelijke gevolgen die dit zou kunnen hebben.

F1 F2 F3 F4 F5 F6 F7 F8 F9 F10 F11 F12Bewerken

De geschiedenis en beschrijving van deze letterfamilie, nummers 2 t/m 13 in het alfabet, is zodanig complex, dat er een geheel artikel aan gewijd is. Met plaatjes!

PrtScrSysRqBewerken

Hoe vaak heb ik je al niet gezegd om niet met volle mond te praten? Nu zit je hele toetsenbord onder de half uitgekauwde smurrie. Dat gaat je geld kosten, jongmens!

Sc LkBewerken

Sc Lk is het koosnaampje voor Scroll Lock, de vijftiende letter van het Alfabet. Alleen Koos noemt de letter zo, maar niemand neemt het hem kwalijk, want hij weet niet beter en zijn vader is rijk.

Pause BreakBewerken

Handige toets tijdens typdiplomatypen en werkzaamheden waar een prestatie-eis aan vast hangt. Deze toets voorkomt dat (korte) pauzes en langere (lunch-)breaks de geregistreerde typesnelheid negatief beïnvloeden. Deze toets mag niet gebruikt worden tijdens het WK typen, ook niet tijdens de pogingen om het wereld(d)uurrecord te verbeteren. Het wereldrecord typen staat overigens op naam van de secretaresse van Osama Bin Laden. Zij haalde 200 aanslagen per minuut.

4 (vier)Bewerken

  Zie 4 voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Het getal 4 is uitgevonden in het jaar 4ac. Voor het jaar 4ac. kende men niet meer cijfers dan de 0, 1, 2, en 3. het getal 10 werd geschreven als 3030301, zoals men ziet werd de 0 gebruikt als scheidingsteken van de overige 3 getallen. de 4 werd uitgevonden vanwege het vermoeiende werk om grote getallen te schrijven, een voorbeeld hiervan is; 3030303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030
303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030303030302 in ons modern numeriek-stelsel ook wel bekend als 380.

* (asterix)Bewerken

* is de 36e letter van het alfabet. zie *

- (streepje)Bewerken

- (streepje) is de 28e en de 37e letter van het Alfabet.

InsertBewerken

Insert is de 31e letter van het Alfabet en komt na Backspace en voor Home. De letter Insert is nergens goed voor en is alleen maar irritant als je typpolio hebt en niet in staat bent om op de juiste toets te drukken. Je wilt bijvoorbeeld op de P drukken maar je vinger schiet naar Insert terwijl je het niet doorhebt. Vervolgens typ je verder en je wilt iets invoegen midden in je tekst. Terwijl je vrolijk bezig bent is ineens de rest van je tekst verdwenen. Zomaar ineens foetsie. Insert is dus duidelijk overbodig & nergens goed voor en is door Bill Gates opzettelijk aangebracht om meer mensen naar de helpdesk te laten bellen à 90 eurocent per minuut.

HomeBewerken

Home is de 32e letter van het alfabet en komt onder de ScrollLock- en boven de Endtoets. Home key betekent huissleutel, maar wordt ook wel figuurlijk gebruikt als 'de sleutel van het tehuis', waarbij tehuis een eufemisme is voor gevangenis of psychiatrische inrichting. de uitdrukking 'Hit the home key' betekent: "Verlaat de gevangenis (of het gekkenhuis) zonder te betalen. Ga niet langs 'Start', want daar wordt gepatrouilleerd. U ontvangt geen 2000 euro en zult die zelf moeten roven van een kleine middenstander of een oud vrouwtje".

De letterlijke betekenis van 'Hit the Home key is: 'Sla de huissleutel'. Dit wordt door sommige mensen gedaan als de sleutel weer eens niet in het slot wil passen. Opvoeders raden deze handelswijze af omdat het de ontwikkeling van opgroeiende huissleuteltjes kan schaden. Zacht vermanend toespreken werkt beter en voorkomt dat in de toekomst het hele slot moet worden vervangen.

TabBewerken

Tab is de 38e letter van het alfabet, voor de 'Q' en na het '-' (streepje).

QBewerken

Mot ik taar nauw mee!?
~ Vissersvrouwtje over Q

De letter Q is de 40-ste letter van ons alfabet, na de Tab en voor de w. De letter werd vroeger nog gebruikt voor het sjabloon waarmee quotes werden aangemaakt, maar sindsdien Rongo het Sjabloon:C heeft aangemaakt als "Citaat"-sjabloon voor de Nederlandstalige Oncyclopedia, is de letter Q voor de mensheid geheel afgeschaft. Hanen gebruiken de letter zo af en toe nog, vooral 's ochtends voor het woord "Q-Q-le-Q".

WBewerken

Wee Wallonië!
~ Bart De Wever over Wallonië

Wie Waagt, Wint, Want Waar Wilskracht Welig Waait Wacht Weelde. Het moge duidelijk zijn dat de letter W Wellicht de meest Welsprekende letter uit het alfabet is. De moderne mens heeft dit goed begrepen, en gaf een prominent plaatsje aan deze letter op het klavier. Alleen de Belgen en de Fransen zijn zover nog niet. Akkoord, slechts een 43ste plaats in het alfabet, na de Q maar vóór de E om precies te zijn, maar wie kent er tegenwoordig nog het alfabet?

EBewerken

De letter E (uitgesproken als eeej) (klein geschreven als e) is de 42-ste letter van het alfabet, na de W en voor de R. Het is bijna de minst gebruikte letter in onze taal. De letter vertoont grote gelijkenissen met de letter E (uitgesproken als uh) (klein geschreven als e, soms ook geschreven als ), die veel vaker voor komt. In 1987 was het idee ter sprake gekomen om de letter E af te schaffen. Dit stuitte echter op dependency problems: het gaf de foutmelding "Pakket E is afhankelijk van E", waardoor E niet verwijderd kon worden. En daarom zitten we nu nog steeds met die letter opgescheept. Er zijn echter wel plannen om de letter nieuw leven in te blazen, bijvoorbeeld als onderdeel van de letter ie.
Ook handig is, om die kapotte E toets te repareren.

RBewerken

R, me hearties!
~ Zwartbaard over 'R'

L.
~ Chinezen over de 'R'

De R is de 43e letter van het Oncyclopedische alfabet en de eerste letter in het piratenalfabet. Ze wordt uitgesproken als 'Arr!'

De 'R' mag zeker niet verward worden met zijn kwade tweelingsbroer 'Я'. Deze wordt gebruikt in namen als 'Sovjet Яusland', waar alles omgekeerd is.

De ® is ook het symbool voor... ja voor wat, eigenlijk? Je zit zovaak die ® staan, maar niemand weet waarvoor het dient.

Tevens wordt de 'r' vaak gebruikt bij moeilijke rekensommen zoals deze:

                  (r + 8) - 6 = - 4 + 5 -2 
                  Hoeveel is r ?

Zie ook:

  OnNieuws heeft een nieuwsartikel over dit onderwerp: Lettel R afgeschaft


TBewerken

  Zie T voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Ti Ta TenTen TenToonsTelling
~ Etter over de T

De T is een heilig symbool voor alle Tdrinkers. natuurlijk is de T ook een letter uit het alfabet, maar dat weet iedere bosmongool. de T is een samenstelling van een streepje en een inlegkruisje. dit omdat het dakje zo plat is, en vroeger men geen flexibele dingen konden bedenken.

YBewerken

  Zie Y voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
 
Een Y's kristal ontstaat wanneer bevroren water wordt gevonden met de wichelroede

De wichelroede of Y (uit het Keltisch-Griekse ωιγγελροεδε - in de volksmond de ikrek of y of ij zonder puntjes of lange ei zonder puntjes of -chiquer- ypsilon of upsilon of, om het nog ingewikkelder te maken - in het Grieks - υ ψιλον ofwel een lambda op de kop ofwel een omgekeerde λ genoemd) is een oeroud mythisch symbool. Fytelyk was het het eerste Keltisch/Griekse mythische symbool na het plusteken dat een plekje kreeg op ons moderne toetsenbord.

De TU Delft ontwikkelde een methode om dit symbool in haar geavanceerde computers te integreren, en als eerbetoon wordt de Y tegenwoordig op uw PC dan ook omringd met de hoogwetenschappelijke T en U.

UBewerken

U is de 46-ste letter in het alfabet, welke komt direct na de Y en pal voor de I. Het is een respectabele letter die dat ook uitdrukt. De letter staat vooral bekend om de gevaarlijke U-bochten, het Utrechtse bus- en tramvervoer "voor U", het alom bekende kuukelekuukuu en natuurlijk als eerste letter van de Engelstalige Oncyclopedia, Uncyclopedia. Bovendien is de letter bekend van de in opmars zijnde uPod. Greenpies heeft de letter "U" uitgeroepen tot de smerigste en meest vervuilende letter van het alfabet, en eisen dat verder gebruik gestopt wordt. Zo niet, dan zal Greenpies zich aan U vastketenen.

IBewerken

47e letter van het alfabet. De letter i is een Ierse letter met kleine kabouters op het stokje. deze kabouters verdwijnen echter soms in een schoolschrift omdat de jeugd niet in kabouters gelooft. De letter i is uitgevonden in 3746 na Chr. maar door een vergissing is de letter I in een tijdmachine van professer Zonnebloem. de letter I heeft een relatie met de letter X, deze letter is bijna uitgestorven in de Nederlandse taal. In de toekomst zal de letter I worden opgegeten door enge woorden zonder I erin (zoals rugzak, koekje, leuk en gemeen groot beest van satan). Waarschijnlijk zal de letter I weer in 3746 na chr. terugkomen in een tijdmachine. Hierdoor is de letter I onsterfelijk.

 • Waarom verdwijnen de kabouters op de I?

Dat is een goede vraag. de jeugd gelooft nergens meer in, zelfs niet in J. Smit en F. Bauer. omdat de jeugd tevens veel blowt (82% van de jeugd) hebben ze niet genoeg hersencapiciteit over voor puntjes, laat staan kabouters. een andere reden is dat de kabouters gewoon genoeg hebben van het stokje, en zijn ze daarom vertrokken naar de letter A, U, O.

Enkele mensen die de I nog gebruiken:

OBewerken

  Zie O voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Overblijvende overschotten overtuigen oversten overduidelijk over overmoedige overheidsuitgaven.
~ Kapitein Overduidelijk over overdreven overdadigheid.

De O behoort tot de zogenaamde "wiskundige" letters van het alfabet, omdat haar vorm sterk lijkt op die van het cijfer nul. Sterker nog: veel Engelstaligen spreken de 0 vaak als O uit. Deze vergissing is begrijpelijk: ze lijken wel érg goed op elkaar.

PBewerken

  Zie P voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Peven Paventemse potten pullen pes pomerse pondagen pwemmen ponder pwembroek. Pware Pulien pijn puster paliger pei: "Po'n peveraars! Pepijn pijle peker pot peg? Pepulle pinken!"
~ Urbanus van Anus in de definitieve versie van "Pepulle pinken".

De P is een zeer brutale en eigenwijze letter die vaak maar dingen doet die de P wil doen. De P staat tevens bekend om zijn brutaalheid vanwege zijn eeuwige uitstekende en droge tong. :P Soms ging de P samen met de X, wat uiteindelijk is het uitgelopen tot een samensmelting, wat een nog bizarder resultaat gaf. Volgens de Engelsen een vremde XPRSSION.

ABewerken

 
De letter A in de praktijk

A is de 57-ste letter van het alfabet, na Caps Lock en voor S. De letter A is uitgevonden door de Arabieren, die daarvoor Rabieren heetten, maar al snel ontvreemd door de Romeinen. Niet dat zij de A nodig hadden, maar het was een poging om de Rabieren te belemmeren om zich Arabieren te noemen. Geholpen door de Ziaten, de Frikanen en de Merikanen wisten de Rabieren echter al snel hun A weer terug te veroveren. Omdat ook de Ustralianiërs aanspraak op de A maakten, kwam het uiteindelijk tot een compromis.

A is van Appel, dat weet iedereen
~ Karel Appel over A

Vaak wordt gesuggereerd dat de A van appel is. Dit is echter niet helemaal waar, de A is namelijk van iedereen. Dankzij het nieuwe Groene Boekje is de A nu wel ietsje meer van appel, en niet meer van appèl, wat nu ook appel is geworden.

Er gaat ook een beroemd gedicht over de A:


"Alles kan ik verdragen,
het verdorren van bonen,
stervende bloemen, het hoekje
aardappelen, kan ik met droge ogen
zien rooien, daar ben ik
werkelijk hard in.


Maar jonge A in september,
net geplant, slap nog,
in vochtige bedjes, nee."

SBewerken

  Zie S voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De S is de letter die bekend staat om zijn soortgenoot, de slang. Daar komt natuurlijk ook de vorm vandaan, De S was ook de reden waarom adam de appel at,want adam S en appel vormen de adamsappel volgens vele deskundigen. De S kent veel familieleden zoals de ϧ, Ϩ, ϩ, Ϛ, ϛ, Ҩ, ҩ, ؏, ʆ, Ƨ, Ş, ?, $ en §.

DBewerken

D is de 59ste letter van het alfabet. D wordt voorafgegaan door de letter S en gevolgd door de letter F. De D komt 3 keer voor in deze zin. De D is vooral bekend om zijn zangtalenten en heeft ook diverse prijzen gewonnen. Er bestaan groeperingen die de D willen boycotten, vanwege de haat die de D uitstraalt, maar deze groeperingen slagen hier niet in omdat de D erg stinkt.

FunctiesBewerken

 • De D wordt vaak gevraagd voor optredens vanwege zijn zangtalenten.
 • Terroristen gooien vaak met D's omdat de haat die deze letter uitstraalt groot genoeg is om paniek te veroorzaken op grote schaal.
 • Men kan met de D vogels braden en met een snufje zout zijn heerlijke recepten te verkrijgen. In veel landen is de D een delicatesse, en niet iedereen kan zich een D-maaltijd veroorloven.
 • Vanwege zijn krachtige structuur wordt de D vaak toegepast in legeringen om sterke stoffen te verkrijgen. Met deze stoffen worden bijvoorbeeld gootstenen gemaakt, die wel eeuwen mee kunnen. Stoffen met de element D zijn zeer duurzaam.
 • D is hip
 • Met de D kan men in diverse computergames naar rechts lopen.
 • De D is de eerste letter van Don Corleone. De tweede letter is Q. Omdat Don Corleone een gerespecteerde man is, zal de D niet snel een jas aantrekken. Deze jassen worden tegenwoordig niet meer verkocht.

NadelenBewerken

Er zijn enkele nadelen bekend van de D. Zo kun je er geen taart mee bakken, en het wordt ook vaak gebruikt om stinkbommen onschadelijk te maken.

FBewerken

  Zie F voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De F is de breedste letter van ons alfabet. En met breed bedoel ik dan ook
breeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeed
en neemt meer plaats in op een klavier dan de Spatiebalk. Of liever, zij was de breedste letter van het alfabet, want spoedig ondervonden intensieve gebruikers van het alfabet (schrijvers, maar nog meer drukkers), dat hier moest gehandeld worden. En niet in drop.

HBewerken

  Zie H voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

HHHHHHH!
~ Johan Cruijff over de H

Je bedoelt Hahahahah?
~ Emo over Johan Cruijff

Hou je Whaffel
~ Johan Cruijff over de emo

De 'H' is de 62e letter van het alfabet. Hij staat tussen de D en de 4 in. De H heeft het daar erg naar zijn zin. de kleine letter H schrijf je zo: Þ z'n beste vriend is de T. zijn moeder de P, zijn vader de R en zn broertje de A.

 
de H

Voor de rest doet de H eigenlijk niets meer dan staan aangezien de letter in deze zin niet 1 keer wordt gebruikt.

KBewerken

De K is de lekkerste letter van het alfabet, vooral in de meervoudsvorm (K´s). K's worden gemaakt van melk en vaak gegeten op brood.

GeschiedenisBewerken

Voordat de K werd gegeten (en nu nog steeds) werd het gebruikt als letter van het alfabet. De smakelijkste ontdekking ooit kwam toen Bill Gates uit woede zijn toetsenbord opat nadat hij per ongeluk zijn computer afsloot na eindelijk een virus voor Firefox had uitgevonden. Hij vond de K erg lekker, dat toevallig een Hollansche K was. Hij bracht de K op de markt, waar het een groot succes werd, dus bracht hij het ook in de winkel.

NationaliteitenBewerken

Je hebt veel verschillende nationaliteiten K's.

De Franse K'sBewerken

Er zijn heel veel Franse K's. De Fransen eten K's met stokbrood en een goed glas wijn terwijl ze voor de haard de Da Vinci Code lezen. Dit wordt door andere nationaliteiten als "saai" beschouwd. De Fransen noemen zichzelf experten in het maken van K's, maar ze drinken gewoon teveel wijn en worden dan opschepperig.

De Hollandsche K'sBewerken

De Hollandsche K's zijn gewoon de Franse K's, maar dan niet met zo'n ongelooflijk gore stank eraan. Hollandsche K's worden veel gegeten in de "K'streek" (Noord-Holland en Zuid-Holland) en voor de rest eigenlijk nergens: de Limburgers hebben hun "vloai", de Frieschen Friesen Friezen hun Frieze Friese "Friesche Vlaag", de Zeelanders Zeeuwen hun "Haering" en "Mussel'n" en de Gelderlanders eten Gelderse Rookworst.

De Belgische K'sBewerken

De Belgische K's zijn uitermate speciaal. Ze komen namelijk in de dode kleuren geel, rood en zwart. Dat zijn dezelfde kleuren als de vlag van Studio 100 België.

De Britse K'sBewerken

De Britse K's lust bijna niemand, zelfs de Britten zelf niet. Die houden het dus maar bij hun "Fish 'n Chips".

De Ierse K'sBewerken

De Ierse K's zijn gewoon blokken bevroren whiskey die geel gespoten zijn. Voor extra effect boren ze er soms gaten in.

De Russische K'sBewerken

In Sovjet-Rusland, K eet... eh, wat was het nou? Oh ja, JOU!
~ De situatie in Sovjet-Rusland over K's

Russische K's zijn het zelfde als de Ierse K's, maar dan Wodka "Vodka" in plaats van whiskey. En hier spuiten ze het wit.

LBewerken

  Zie L voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Zonder de L is het een etter van een letter!
~ Taalbespiegelaar over de L in letter

Die etterletter L, daar gaat dit Lma over. De L wordt door de Chinezen als een R gezien omdat voor hun de R onbekend is. Lebberlebberlebleb.

;Bewerken

  Zie Puntkomma voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De Puntkomma, soms geschreven als :, wat een tweeling is van .), is de twintigste letter van het alfabet, na de L en voor de Z.

EnterBewerken

Enter is de 67-ste letter van het alfabet, na de ' en voor de Any Key. Enter is vooral bekend als eerste gerecht op een Frans menu (Fr.:entrée). Het woord werd aanvankelijk gebruikt op restaurant-menu's tot 1970, toen Desk Top Publishing haar intrede deed, wat hotel-, restaurant- en café-eigenaren de mogelijkheid bood om walgelijke clip-art, Comic Sans en typo-ridden te gebruiken. Door een spelfout van John Brooks, een fast-food-restaurantuitbater in New York, werd "entrée" voor het eerst als "enter" geschreven. De meeste van John Brooks' klanten werkten in de marketing, waardoor het nieuwe woord zich al snel verspreidde, eerst in de Engelstalige wereld, later ook in andere talen. Ook is er een plaatsje in Twente wat zo heet, dat is het enige plaatsje in Nederland wat een plek op het toetsenbord heeft veroverd. Enkele typische enters zijn:

ZBewerken

  Zie Z voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
Onmisbaar is de Z:
Zij sluit ons alfabet,
Geeft aan wanneer wij slapen,
Gewoon, cursief of vet.

Rechtvaardig is de Z,
Ontneemt de boef zijn pret,
Wanneer door Zorro's wapen,
Zij fraai wordt neergezet.

XBewerken

  Zie X voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Voorkom eenzaamheid! Voorkom een gevoel van nutteloosheid! X is precies wat jij zoekt! Alleen X kan jouw leven redden. Het maakt niet uit hoe, want van alles is er wel X. En als er iets niet verkrijgbaar is als X, dan is het er wel als XXX. Je kent ons product, want je hebt er vast wel eens een e-mail over gekregen.

CBewerken

  Zie C voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

C# (spreek uit als 'sie sharp' of 'see hekje') is een Microsoft-georiënteerde en text-based programmeertaal, bedoeld om mensen naar het .NET framework te lokken.

VBewerken

  Zie V voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De V is de meest mishandelde en miskende letter van het alfabet. Ze werd en wordt verward met de U, ze wordt misbruikt om de W te maken, en dit laatste wordt in het Engels dan nog aan de U toegeschreven, terwijl beide laatste letters oorspronkelijk niet eens in het Latijnse alfabet voorkwamen!

BBewerken

  Zie B voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De letter B, een zeer belangrijke letter voor ons, er zijn namelijk zoveel woorden mogelijk met de B, die men anders niet zou kunnen uitspreken.
Voorbeelden:

 • 'asket'allen,
 • 'èta-'locker
 • 'oerenzoon,
 • 'arack o' 'ama)

NBewerken

  Zie N voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Den EN (ofwel N of n, of +) (meervouden: ennen; verkleinwoordje: ennetje; meervoud van verkleinwoordjes: ennetjes) (na rotatie van 90 graden hetzij met den klok mede, hetzij ertegenin wordt den N enen Z) is den letter welken vaak aan het einden van woorden voorkomen kan, en men ken met den N leuken stukken typen, vandaar dat den N op den toetsenborden plaatsvinden kan.

MBewerken

  Zie M voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De letter M (Niet te verwarren met W en Ш) is een mannelijke letter uit het alfabet. De M staat symbool voor McDonald's, de meter, Mush en voor de letter M.

,Bewerken

  Zie het kommalied voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

AnyBewerken

  Zie Any Key voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De Any Key is de 68e letter van het alfabet en komt na Enter en voor de pseudo-4.

ShiftBewerken

de shifttoets dient voor het omhoog halen van objecten. vandaar het pijltje naast (of onder) het woord shift.

De Shifttoets in het dagelijks gebruik:
Extra mogelijkheden voor de shifttoets:
 • Je kan er eieren mee bakken
 • Je kan er een magnetron mee bedienen
 • Je kan er runescape mee laten crashen
 • Je kan de letter P gemeenschap met de letter Q laten hebben om kleine eRretjes te maken.

.Bewerken

  Zie . voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De dot (ofwel kortweg .) is het kleinste beestje op je toetsenbord, en zit doorgaans verscholen tussen de komma en de slash punt.

?Bewerken

De ? (spreek uit als 'vraagteken') is de 85e letter van het alfabet en komt voor de . (of ook wel >) en voor de second Shift. Deze letter is het antwoord op alle vragen en moet worden ingevuld als je iets niet weet. Als je het antwoord op een vraag WEL weet, moet je alsnog een '?' invullen, dit is altijd het juiste antwoord. Als het allemaal verbaal gaat, zeg je dat je het vergeten bent. Zie ook ???.

Ongestelde vraagBewerken

Als in: Heb je al afgewassen. Hierbij wordt het ? vergeten. De vraag is dus nooit gesteld en er hoeft dan ook geen antwoord gegeven te worden.

Ongestelde vraagBewerken

Als in: Die vraag is Ongesteld. Dit houdt in dat de vraag in de maandelijkse cyclus zit, die elk levend wezen heeft. Behalve natuurlijk de weekdieren.

14px-Microsoft windows logo.pngBewerken

  Zie The artist formerly known as De 84-ste Letter Van Het Alfabet voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

  (spreek uit: The artist formerly known as De 84-ste Letter Van Het Alfabet) is de 84-ste letter van het alfabet, al wil het zelf niet meer zo genoemd worden vanwege het slechte imago dat het in de jaren '60 heeft opgelopen.

Bewerken

werd voor het eerst gebruikt door de Romeinen die het gebruikten om de weg te wijzen op van die handige ANWB bordjes. Het was de eerst pijl die ooit werd gebruikt in de geschiedenis van de mensheid. Verder was de ↑ vooral in de 18e eeuw heel populair onder de Arabieren. Ze gebruikten het als je een tekst niet van rechts naar links moest lezen, maar van onder naar boven. Omdat het te verwarrend werkte werd het na 13 uur afgeschaft. Daarna is ↑ nooit meer zo populair geweest totdat het toetsenbord werd uitgevonden. Het was de perfecte acceleratie-knop voor computerspellen. In de praktijd wordt de ↑ echter nog steeds gebruikt bij wiskunde. De nerds wilden hun status verstevigen en voegden het toe aan het toetsenbord. Bill Gates heeft echt vermeden de ↑ te gebruiken bij het programmeren, omdat de nerds anders de wereld zouden gaan overheersen door het internet te hacken. De stakkers.

|Bewerken

is de 34,5de letter van het alfabet. Het staat ook wel bekend als pipe/pijp (omdat dit letterteken zoveel rookt) of als "dat rare rechtopstaande streepje dat je nooit gebruikt tenzij je op wikis aan het klooien bent, linux bash shell scripten schrijft of ASCII-art maakt omdat je een totale onartistieke nerd bent."

SpatiebalkBewerken

  Zie Spatiebalk voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Spatiebalk is de uitspraak van de 87-ste letter van het alfabet, omringd door Alt en AltGr. Spatiebalk is ook de balk die gebruikt wordt in ballet als hulpsteuntje om je benen in de spagaat te houden voor als je dat zelf niet kunt.

AltGrBewerken

AltGr is het agressieve broertje van Alt, die zelf geen vlieg kwaad doet. Gebruik deze toets nooit voordat je hem een lap rauw bloederig vlees hebt toegeworpen, anders scheurt hij jou aan stukken. PAS OP: in het politiek correcte toetsenbord hierboven, staat de AltGr aangegeven als gewoon Alt. Dit is gedaan om een bepaalde bevolkingsgroep niet te beledigen of tot in het diepst van hun ziel te kwetsen. De Oncyclopedie vindt dat unwissenschaftliche quatsch en neemt hier afstand van. De mensen moeten immers weten waar ze aan toe zijn en de burgers hebben recht op goede voorlichting, zodat ze weten wat de gevaren zijn.

Ctrl + Alt + DelBewerken

  Zie Ctrl+Alt+Del voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Ctrl+Alt+Del is de bekendste manier om naar het Bluescreen of Death te bekijken op Windows. Ook schijnt men er vastgelopen programma's mee af te kunnen sluiten. Hier is echter geen bewijs voor bevonden. Men schijnt d.m.v. aflaat opgestarte programma's kunnen afsluiten. Dit is helaas ook nooit bewezen en zal nooit thuis geprobeerd te moeten worden.

  Lijst der Lijsten

25 racistische dingen die we heel normaal vinden · 50 voorwerpen om een olifant mee dood te gooien
100 beste dingen om te zeggen in een rechtbank ·
100 dingen die je niet voor een rood stoplicht moet doen · 100 slechtste manieren om slecht nieuws te vertellen
Alfabet · Dingen die de overheid je liever niet vertelt · Dingen die je niet op een schoolcomputer moet doen
Gamejargon · Getallen met een speciale betekenis · Grote getallen · Hoe bespaar je geld?
IJssel · Kindertelefoon · Mensen die lachend stierven · Nederlandse uitdrukkingen en gezegden
Niet bestaande dingen · Slechte versiertrucs · Steden en gehuchten (België & Nederland)
TV-programma’s die nog niet bestaan maar wel een succes zouden worden
Veelgestelde vragen · Verkeersborden · Verkeerstheorieexamen · Vragen des Levens
Wapens die niet bestaan maar wel zouden moeten bestaan · Wereldrecords