Amersfoort

Amersfoort is een gehucht in de provincie Zoetermeer. Zoetermeer beslaat heel Nederland met uitzondering van Twente, Mokum, Rotjeknor, Salland, Limbabwe en Friesland (ook wel Groningen genoemd), dat zich onafhankelijk heeft verklaard.

NaamgevingBewerken

 
Als gemeente van Amersfoort waren ze zo trots dat het tweede Achmeatoren in Amersfoort geplaatst mocht worden

De naam Amersfoort is een verbastering en wordt als volgt verklaard: Toen eens een zekere heer Amer gevraagd werd of hij een kopje koffie wilde, sprong hij woedend op, liep rood aan, greep naar zijn keel, viel om en stierf. Een buurman, die het voorval gadegeslagen had, wees de onnadenkende gastvrouw met deze woorden terecht: "Maar juffrouw Jannie! U weet toch dat meneer Amer geen koffie drinkt? Meneer Amer is voor thee!". Om deze geweldige bak lag het hele stadje nog drie maanden in een deuk, en toen iedereen weer bij zijn positieven kwam, herinnerde de toenmalige burgerminister zich dat er nog geen naam voor het gehucht was, waarop met algemene instemming (van tegenstanders werden de nekken omgedraaid) besloten werd om het "Amer is voor Thee" te noemen. De dienstdoende ambtenaar was echter wat doof (zoals alle ambtenaren) en verstond: AAAAAAAAA!mersfoortjéééééé Hij dacht: dit kan niet goed zijn en schreef op: De Hamer is Vort, hé?. Toen schrapte hij het 'hé' en schreef: 'de AMA spoort'. Dat klop ook niet, dacht hij. hij schrapte 'de' (lidwoord in een naam mag niet) en schreef: '. AMA's Vort?' Ten einde raad liet hij dit woord door Babelfish in alle talen van de wereld vertalen en toen het terugkwam in het Nederlands stond er: AMERSFOORT. Eureka! riep hij en vanaf die tijd zijn de Amersfoortelingen erfelijk belast.

 
En já hoor! De Achmeatoren is al voor de tweede keer geterroriseerd.

InwonersBewerken

In het algemeen worden de inwoners van Amersfoort "Ama's" genoemd. (Alleenstaande Minderjarige Amersfoortsters). Ama's eten bijzonder weinig, zeker in vergelijking met een gezonde Tukker. (of Sallander natuurlijk!) Ook houden ze over het algemeen webpagina's bij, zoals de blocked users list oftewel de lijst van geblokkeerde gebruikers en maken ze de Tukkers en Sallanders graag belachelijk omdat laatstgenoemden niet praten met de rrrrrr. De lokroep van een Ama is als volgt: "JOEHOE!"n en als je een Ama vraagt of Amersfoort vlakbij Zoetermeer ligt, zal hij je uitlachen.. om vervolgens te vragen of Twente in de Achterhoek ligt. Verdere onderzoeken worden nog uitgevoerd om meer te weten te komen over de vrij zelden voorkomende mensensoort

SportBewerken

Ama's zijn slechts actief in zeer specifieke takken van sport, namelijk:

 • Hockey,
 • Golf,
 • Zeilen en
 • Praten-met-de-rrrrrr. waarbij de 'o' wordt uitgesproken als 'a' (vb. golf = galf, hockey = hackey

TriviaBewerken

 • De hoofdstad Zoetermeer in de provincie Zoetermeer ligt vlakbij Amersfoort.
 • Internet is geen truck!!
 • Amerfoort is een plaats in Zoetermeer.
 • In Amersfoort heb je een dierentuin, en een verblijf voor dieren.
 • Sommige mensen wonen in en huis in Amersfoort
 • Geert Wilders is ook Amersfoorter, maar eigenlijk toch niet.
 • Amersfoort bestaat voor 87% uit water.

Ama's in de geschiedenisBewerken

Zie ook:Bewerken