Amsterdam

Wapen van Amsterdam

Amsterdam, da's toch Rotterdam-Noord, niet?
~ Elke willekeurige Nederlander over Amsterdam

De stad Amsterdam is vooral wereldberoemd geworden om zijn wetteloosheid en criminaliteit. Ook worden paradoxen geëerd. Want als er geen wetten zijn, kan er natuurlijk ook geen criminaliteit zijn. Toch is het er wel. Vooral wapens, drugs en gestolen fietsen worden voornamelijk verhandeld op bloemenmarkten, supermarkten en in koffieshops, die elkaar hevig beconcurreren om het monopolie in deze lucratieve branches.

Amsterdam is verder dé plek voor romantische liefde en gegarandeerd 24 uur per dag, zeven dagen in de week grenzeloze drugs en seks.

De volksoverlevering wil, dat er in dit pittoreske stadje in Anton Pieck-stijl glazen kooien zijn, waarin prachtige naakte vrouwen zich aan het publiek tonen, wachtend om seks te hebben met

Als gevolg van het feit, dat de grachten open riolen zijn, is Amsterdam wereldrecordhouder in het aantal verschillende ziektes binnen één stad. Er zijn er zoveel, dat vele inwoners ernaar vernoemd zijn. Teringlijder en Pleurislijder zijn bekende familienamen, die er regelmatig op straat te horen zijn.

Bekende locatiesBewerken

Centraal StationBewerken

 
Het Centraal Station zo'n 60 jaar geleden voordat de verbouwing begin.

Het Centraal Station in Amsterdam is één van de twee toegangspoorten van Amsterdam. Zij bevindt zich in het centrum van Amsterdam, zodat alle toeristische trekpleisters (Prostituees, koffieshops en paddowinkels) binnen loopafstand te bereiken zijn. Dagelijks komen hier dan ook grote hoeveelheden toeristen aan met behulp van de treinverbinding met luchthaven Schiphol en een nog veel groter aantal slaven forenzen uit de omgeving van Amsterdam die dagelijks naar hun studie of werk gaan. Het Centraal Station heeft 11 sporen die reizigers door het hele land kunnen brengen (en vice versa).

Al sinds 1942 wordt het Centraal Station verbouwd na een bomexplosie van de Duitsers. Het Duitse aannemersbedrijf "Arbeit macht Geld" kampt als sinds 1945 met financiële problemen omtrent de verbouwing. De gemeente Amsterdam schijnt al meer dan 13 miljard euro te hebben geïnvesteerd in de verbouwing, de onofficiële cijfers bedragen een veelvoud daarvan.

De Bodemloze GeldputBewerken

Sinds het eind van de jaren 90 wordt er in Amsterdam gewerkt aan een bodemloze geldput. Deze geldput zou geld van Amsterdam Noord naar Amsterdam Zuid brengen binnen 20 minuten zodat banken een snellere aanvoer van geld kunnen krijgen. Deze "Noord/Zuidlijn" heeft echter al tientallen miljoenen euro's opgeslokt, waardoor de gemeente meer geld in dit project moet pompen. Hierdoor lijkt het project zijn naam, "De Bodemloze Geldput", ruimschoots waar te maken.

De WallenBewerken

 
De Wallen met al hun rode lampjes en vreemde waterwezens.

Al sinds Amsterdam de hoofdstad van Nederland werd (maar niet van de provincie), bestaat dit gebied met rode straatverlichting. Hier vindt men een en al vrouwen die allemaal seks willen voor een kleine vergoeding. Gek genoeg zal men hier nooit meer dan 4 Nederlanders tegenkomen. Dit komt waarschijnlijk omdat Nederlanders een andere locatie kennen voor seks die goedkoper is, namelijk de prijs van één Breezer. Deze locatie is echter geheim zodat buitenlanders toeristen de jonge meisjes met rust laten.

De ZeedijkBewerken

De Zeedijk grenst direct aan de Wallen. Hier kan men allerlei Chinese zaakjes vinden. Om de eigenaren zich welkom te doen voelen heeft de gemeente al hun rechten ingenomen en krijgen ze maar één keer per jaar vrij net als in China. Iedereen (ook de 6 autochtone inwoners) die hier over democratie praten worden per direct uitgezet en worden vogelvrij verklaard op de Zeedijk of terug naar China gestuurd.

De DamBewerken

Hier bevindt zich 's werelds grootste dildo op het Damplein. Deze dildo is opgericht als monument voor de slachtoffers van de Smurfenoorlogen. Deze dildo vibreert ieder uur op het ritme van het Wilhelmus en op datzelfde moment brullen de vier omringende leeuwen het "Smurfenlied". Deze leeuwen slapen 's nachts echter waardoor het aan dronken vrouwen wordt overgelaten om het Smurfenlied te zingen.

Dit monument is ook een herdenking aan alle paddogebruikers die dood gingen door hun eigen stupide acties. Dit komt omdat er een keer een Frans meisje van 15 besloot deze dildo te willen gebruiken. Dit lukte op miraculeuze wijze maar na het gebruik kon ze direct worden opgenomen in het ziekenhuis alwaar ze later overleed aan uitgerekte schaamlippen.

Alles achter de DamBewerken

Op zo'n beetje elke gevel achter de Dam kan men een bord met daarop de tekst "Coffeeshop" vinden. Naast de vele borden met coffeeshop erop kan men hier ook de dronken Brit vinden in zijn natuurlijke omgeving. Ook schijnen er veel jongeren hier rond te dwalen in de hoop dat ze wat wiet kunnen scoren, maar dat is ze door moderne wetgeving onmogelijk gemaakt, zodat ze iedere voorbijganger aanklampen met de vraag of die wat wiet voor ze wil kopen.

De Negen StraatjesBewerken

De Negen Straatjes zijn de negen straatjes tussen de 3 grachten van Amsterdam (Prinsengracht, Keizersgracht, Koningsgracht Herengracht). Hier bevinden zich een heleboel kleine onbekende winkeltjes die voornamelijk vieze spullen uit de seventies, oude platen en tweedehands kleren in twijfelachtige staat verkopen. Naast deze zaakjes kan men hier ook rustig op een terrasje gaan zitten om een tosti te eten of een joint te draaien. Het is echter verboden om hierbij uw hoed of pet op te houden, anders kunnen de bewakingscamera's uw gezicht niet herkennen.

De RozengrachtBewerken

De Rozengracht is een groot winkelgebied met winkels die geen nuttige dingen kunnen verkopen. Als je hier een stripwinkel binnenloopt is de kans groot dat je er groente kan kopen. Veel van de zaakjes hier verkopen alleen maar troep waar niemand iets aan heeft. Waarom deze zaakjes nog niet failliet zijn is dan ook een raadsel. Waarschijnlijk komt dit omdat de gemeente ook hier weer miljoenen euro's in blijft pompen, of omdat de toeristen die hier kopen denken dat al die rommel "typical Dutch" is.

LeidsepleinBewerken

Op dit plein stond vroeger Leiden. Later werd dit echter in zijn geheel opgetild en verplaatst naar waar Leiden nu ligt. Geheel traditiegetrouw kan men op het Leidseplein leden van het koningshuis tegenkomen die iedereen in de gaten houden. Als ze iemand betrappen op zwartrijden of zakkenrollen dan wordt deze crimineel meteen onthoofd op het balkon van de Stadsschouwburg, een dagelijks volksspektakel waar een hoop humor bij te pas komt, begeleid door Vuurspuwerss, acrobaten en levende standbeelden.

Sinds 3 maart 2012 is het plein haast ontoegankelijk door de aanhoudende stroom van iFanboys, waarbij het steeds moeilijker wordt om de stadsschouwburg te bereiken.

De Elandsgracht en LijnbaansgrachtBewerken

 
Zo zal je dag verlopen. Nee, al ben je Superman, toch wordt je beroofd.

Hier kan men zijn auto parkeren in een grote garage en overstappen op de bus op het busstation. Ook hier komen dagelijks duizenden loonslaven forenzen langs. Deze zijn echter op doortocht en niet geïnteresseerd in wat de stad ze te bieden heeft. Doodsbenauwd voor de constante verloedering om hen heen spoeden zij zich met starre ogen en de blik op oneindig zo snel mogelijk van huis naar werk en terug. Na het parkeren van de auto kan men hier gaan winkelen op de Elandsgracht alwaar veel modern antiek, natuurproducten en te dure schoenen kunnen worden gekocht. Bij terugkomst in de parkeergarage kan de auto-eigenaar tot twee conclusies komen:

  1. Mijn auto is gestolen.
  2. Ik heb een bon.

in beide gevallen kan de eigenaar naar het Hoofdbureau van Politie dat speciaal voor deze gevallen aan de overkant van de parkeergarage gebouwd is.

MuseumkwartierBewerken

Hier kan de kunstliefhebber kunst bekijken om daarna gezellig met Mieke Maaike in het gras op het Museumplein te rollebollen, als er tenminste niet net een evenement is geweest, want dan moet het gras weer eventjes drie weken aansterken. Verder valt er hier een klein skateparkje te vinden en een basketbalhoepel. Om de drie meter staan er borden dat er geen alcoholvrije drank mag worden genuttigd. Dit is om de mensen te dwingen om 5,= te betalen voor een drankje in de omliggende café's

De BijlmerBewerken

De Bijlmer, ook wel bekend als 'Zuidoost' is een berucht stadsdeel van Amsterdam. De Bijlmer heeft 26.500 inwoners, waarvan er 71% niet-westers zijn en 21% autochtoon zijn. Hier komen alleen de echte gangsters. De gangsters in de Bijlmer zijn erg nationalistisch ingesteld, en dragen vrijwel allemaal de traditionele klederdracht, die bestaat uit het dragen van onder andere Nickelson jassen (beter bekend als 'Vuilniszakken'), Prada petjes en nektasjes van het merk Gucci. De inwoners van de Bijlmer proberen hiermee hun welvaart aan te tonen, ondanks dat het bekend is dat deze kledingstukken bij de Zwarte Markt (ook wel bekend als 'De Bazaar') gehaald worden. Het traditionele voedsel in de Bijlmer is erg simpel, maar heel belangrijk. Het grootste deel van de bevolking is het er mee eens dat de populaire 'buckets' van de Kentucky Fried Chicken (KFC) de traditionele voedselketen van de Bijlmer vertegenwoordigen. Een ander deel van de bevolking vind dat dit echter Surinaamse gerechten zoals BB met R (bruine bonen met rijst) en roti zijn. Hierdoor ontstaan er veel schietpartijen, steekpartijen en andere conflicten. De traditionele muziek bestaat vooral uit muziek van artiesten zoals Tupac (2Pac), Nas, Jay-Z, Kanye West, The Game en Notorious B.I.G. De trekpleisters van de Bijlmer zijn de Heineken Music Hall, ZiggoDome, Pathé Arena, Mediamarkt, Amsterdam ArenA, Ajax Stadion (ook wel 'Jodenhol') en de IKEA.

TriviaBewerken

  • Voor de invoering van de Euro was het belangrijkste betaalmiddel Marihuana (Nederwiet) (een biertje was ook goed). Op dit moment worden fietsen nog wel gebruikt als ruilmiddel.
  • Amsterdam kent de meeste verschillende etnische groepen. Namelijk Hippies, Proto-yuppies, Moslims en Transseksuelen.
  • Iedere inwoner van Amsterdam blijft eeuwig 21. De reden hiervoor is onbekend. Sommigen speculeren dat Amsterdam gewoon Neverland is.
  • Relschoppen is hier een sport. Al van jongs afaan kunnen ouders hun kinderen naar een Relschopclub sturen. De contributie voor deze clubs wordt vergoed door de gemeente. Ook worden er maandelijks grote toernooien relschoppen georganiseerd in en rond de ArenA. De spannendste toernooien zijn die met 5 Teams. De wit-rood-witte petjes (ook wel Ajax, de "thuisploeg".), de rood-witte petjes (Feyenoord), de wit-rood-wit-rood-witte petjes (PSV), de rood-wit-rood-wit-rode petjes (Sparta Rotterdam), de helmen (popo's of populair: Emée), de zwarte petjes heel hoog op het hoofd (Mocro's) de zonder hoofdbedekking maar met heel grote camera's. (Zij rennen aan de zijkanten van de groep mee en proberen het de partijen extra moeilijk te maken door lichtflitsen.)
  • Justin Bieber houdt van Amsterdam, omdat hij daar zo veel kan blowen.

Zie ookBewerken