Angers is een oud onderwaterboorplatform dat is uitgegroeid tot een stad. Het staat bekend om zijn slechte toeristische begeleiding en zijn crêpes (wat redelijk oneerlijk is tegenover Bretagne).

GeschiedenisBewerken

 
Het boorplatform van onder water gezien. De vorm ervan heeft vele mensen geïnspireerd zoals George Lucas.
 
Een van de inboorlingen.

BoorplatformBewerken

 
Mar-Iele-Pen bij het zien van het ondergaan van haar stad.

In 1973 waren onderwaterboorplatformen enorm in de mode in Frankrijk. En dat werd het zeker toen er ook olie werd ontdekt in de Loire. Er werd veel olie gevonden en er werd veel geld verdient. Maar daarmee onderdrukten ze wel de inheemse volkeren die dat uiteraard niet leuk vonden. In 1975 kwamen de volkeren in opstand tegen de oliesjeiks onder de leiding van Mar-Iele-Pen die toentertijds nog niet niet toegelaten was tot de Fro-Ntna-Tional-stam en verstoten was uit de Part-Iesoc-Ialiste-stam. De opstand slaagde en het boorplatform kwam in handen van de inboorlingen. Later werd deze opstand bekend als de '75-opstand. Maar de inboorlingen wisten het ding totaal niet te besturren en op 2 mei 1979 sloeg er een gat in de romp. Alle inwoners verdronken buiten Mar-Iele-Pen die ternauwerdood overleefde. Door de druk van het water werden haar hersens aangetast en sindsdien werd ze wel toegelaten tot de Fro-Ntna-Tional-stam...

StadBewerken

Sindsdien was dat deel van de Loire verlaten en kende niemand Angers meer... Tot de (toendertijds nog) multimiljonair Betancour het onderwaterboorplatform terug bovenhaalde in 1999 en het als museum opende. Het werd een toeristische trekplijster en al snel kwam er een dorpje naast dat uitgroeide tot een grote stad. Er werden kunstmatige eilanden aangelegd in de Loire, nep "Historische" kastelen en gebouwen, "authentieke" bruggen, ...

ToeristischBewerken

 
Wat een interessant informatiebord!

Angers is vandaag bekend om zijn slechte toeristische begeleiding. De kaarten zijn er onhandig en er staat niets op de infoborden. De gidsen praten alleen Frans met het plaatselijke accent waar niemand iets van verstaat (als ze al Frans verstaan!).

Het crêpes-conflictBewerken

 
Het lijkt onschuldig maar in die bollen zit liters vergif... Er zijn al veel slachtoffers mee gemaakt.

Officieel is Bretange HET crêpes-land en Nantes DE crêpes-stad. Maar uit een telling uit 2000 blijkt dat er 10 crêperies meer in Angers zijn dan in Nantes. Nantes vond dat niet eerlijk en dwong Angers om de overige 10 crêperies te sluiten. Angers gaf niet toe en Nantes startte een rechtszaak. Angers won de rechtszaak en sindsdien is Angers OOK een crêpes-stad.

Compagnie La MachineBewerken

Compagnie la Machine zijn een een stel verstoten machinisten die van alle moordwapens uitvind en ze dan test op kinderen. Vroeger waren ze medewerkers van de nóg gewelddadigere groep Royal De Luxe. Ze vonden dat ze te weinig betaalt kregen en startte dan maar een eigen groep. Ze verlenen hulp aan onder andere: Al Qaida (of toch het gene wat er van over is), Het Syrische Leger, Rusland, De Oezbekistanse Maffia en nog vele anderen. Vermomd als draaimolens hebben de machines van het gezelschap al miljoenen doden opgeëist. Hun hoofdkwartier is ergens verborgen tussen tussen de struiken rond het oude boorplatform.

TekenBewerken

 
Het oude teken.

Over het Logo van Angers is er veel gedebatteerd en gezeurd. Vele mensen wilden een logo waarmee een verband kan worden gelegd met het oude teken. Uiteindelijk werd het maar een met een A waar niemand nog steeds van weet waar hij van komt.

Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
14 augustus 2012
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


De leugenaars aan de overkant hebben ook een uitgebreid overzicht over Angers.

Hon hon hon, l’article hier est geschreven door een Francement!

}