Antarctica

WorldSmall.png
's Werelds Continenten


Antarctica, vanuit de lucht gezien. Werkelijk waar een zeer spannende wereld!

Antarctica is een zeer koud stuk gebied op deze aardbol. Het is twee zes keer zo groot als Europa maar wel 324 keer zo onbevolkt en 9 keer zo koud, maar wie kan dat nu ook maar enigszins schelen? Welke sterveling wordt nu helemaal warm van deze statistieken? Niemand wordt in ieder geval warm genoeg om heel Antarctica te doorkruisen.


OntdekkingBewerken

Aangezien Antarctica uit drie delen bestaat, werd Antarctica ook drie keer ontdekt. Dit houdt in dat er driemaal sprake was van champagne, gejuich en dronken mensen alom, gevolgd door even zoveel keer een enorme kater, die alleen door de echte kerels (of de mensen met ervaring) goed werd doorstaan. Zij vormden het wortelras van de Antarcticarianen.

NoordpoolBewerken

 
De vlag van Antarctica.

De Noordpool werd ontdekt door Willem Barentsz in 1596 doordat hij op een dag besloot via het noorden van Rusland naar het Verre Oosten te gaan varen. Om over te mogen varen bij Nova Zembla moest hij een cent betalen, maar dit vertikte Willem Barentsz, wat maakte dat hij vast kwam te zitten aldaar. Tijdens de vastperiode ontdekte hij wel een hele hoop ijs tijdens enkele excursies, naast zijn raket-ijsje wat absoluut niet te vergelijken was. Dit ijs kwam steeds dichter bij hem in de buurt en dit ijs at ook op een gegeven moment zijn schip én zijn ijsjes op. De boot brak in tweeën, letterlijk en figuurlijk, omdat ook nog eens de helft van de bemanning besloot om naar huis terug te gaan op de ene (of andere?) helft. Zij die achterbleven besloten een hutje te maken van de boot: geen riante houten villa omdat er nog genoeg hout over moest blijven om fikkies mee te stoken en om anderen mee tegen de hoofden te slaan. Door middel van de blikjes-telefoon die hij toentertijd al had (met een zeer lang touwtje) kon hij contact krijgen met het Nederlandse thuisfront, al duurde het een jaar of vier voordat de boodschap aankwam en nog eens vier jaar alvorens hij een antwoord terug kreeg (de verbinding toentertijd was nog slechter van 4G, just saying, met name doordat de postduiven niet zo van kou hielden en de Russen graag een stukje gebraden duif aten), maar dat duurde te lang: iedereen was immers al dood.

De Noordpool heet eigenlijk Arctica en heeft helemaal niets met Antarctica te maken, dus is eigenlijk de vraag wat deze kop in dit artikel doet. In beide gevallen zijn de Noord- en Zuidpool koud en daarmee legitimeert de schrijver de verwarring met de ijsberen en de pinguïns.

ZuidpoolBewerken

De Zuidpool zelf was al ontdekt door twee koeien in het jaar 10000 v.Chr., alleen had niemand het door, omdat koeien onze taal niet spraken, zij niet met blikjestelefoons om konden gaan en evenmin elkaar graag de hoofden insloeg met houten planken, wat de mensen van hierboven wel graag deden. De ontdekking van de koeien werd pas bevestigd door twee mannen die een weddenschap hadden afgesloten om naar het midden van de Zuidpool te gaan. Wie het eerst aankwam kreeg een kilo vissticks. De wedstrijd begon in 1910 en eindigde in 1912 noodgedwongen omdat één iemand stierf door een aantal rebelse pinguïns die geen onverwacht bezoek duldden. Het hout dat de twee mannen hadden meegenomen was blijkbaar niet te eten zonder dit eerst in te zouten, dus stief de ander ook.

GroenlandBewerken

 
Die ene ijsschots bij Australië gespot vanuit de ruimte.

De ontdekking van Groenland was een heel ander verhaal. Een aantal Eskimo's, afkomstig uit de Verenigde Staten werden in 981 gek van de indianen en zij vluchtten naar een nabijgelegen oase. Deze oase brak af, dreef richting een onbekend stuk gebied wat men nu de Noordpool noemt en bevroor. Alle Eskimo's stierven op een paar na die net op tijd alle beren konden redden en afmaken om warme kleding te maken. Er volgden drie ijstijden (die zij wonderbaarlijk genoeg overleefden, maar de Eskimo's waren dusdanig knettergek geworden, dat ze spontaan Deens begonnen te leren, zonder succes. Groenland werd voor het eerst gedocumenteerd door de IJsjeslanders, die vonden dat dat maffe taaltje dat gesproken werd op Groenland wel erg veel leek op het Deens, alleen had het een één of andere rare Finse twist met een hoop q's. Een aantal jaar later kregen jaloerse Denen lucht van Groenland, die dit opijsten opeisten van IJsjesland.

Die ene ijsschots bij AustraliëBewerken

In 2009 kwam er een onbekend object de Australische vaarwateren binnengedreven. De marine ging er meteen op af maar zij gingen direct naar hun mammie na het zien van dit grote stuk... ijs. Er ontstond paniek en het leger pleitte meteen voor een bestorming van de ijsschots, op zoek naar terroristen (je kan maar niet voorzichtig genoeg zijn vandaag de dag) maar de Australische regering stelde iedereen gerust: "Het is maar een stomme gigantische ijsberg die ons gaat rammen". De rust was weer wedergekeerd en niemand besteedde ook maar enige aandacht aan dit brok ijs. Dit brok ijs werd echter wel een deel van Antarctica omdat het simpelweg niets meer dan een stuk ijs was, met uitzondering van de Zuidpool.

DemografieBewerken

 
Een aantal soldaten van het Antarcticaanse leger. Deze zijn te herkennen aan hun manier van leven in de kou, hun klauwen en hun dreigende houding, hoewel dit niet bij elke soldaat van toepassing is. Zij kunnen zeer arrogant en gevaarlijk worden want zij dulden namelijk geen onverwacht bezoek.

De bevolking van het continent Antarctica bestaat voornamelijk uit:

EtenBewerken

 
Het nationale gerecht van Antarctica: vissticks.

De bevolking op Antarctica eet zeer gevarieerd, al hebben zij andere gerechten op de menukaart dan kaasfondue en hebben zij ook andere tafelmanieren. Er zijn inwoners van Antarctica die niet met hamer en sikkel eten of met mes en vork: zij eten met de handen. Vooral vissticks zijn erg geliefd omdat deze zeer geschikt zijn om te eten met de handen. Het schijnt dan ook nog eens dat het eten beter zou smaken, maar is is wel wat vaker wat raars de ether in gegooid. Naast de vissticks zijn er nog tientallen andere gerechten zoals de zeer zeldzame vip die zo langzamerhand aan het uitsterven is op de Tegenovergestelde Sahara in het midden van de sneeuwwoestijn. Een lijst van bekende gerechten in Antarctica:

 • Vis;
 • Kibbeling;
 • Kabeljauw;
 • Knup gepelde zeehonden;
 • Walvisfilet;
 • Cola;
 • Vissticks;
 • IJsblokjes;
 • Vis;
 • Vip;
 • Voornamelijk water

Iets anders eten de inwoners van Antarctica niet, aangezien zij niets anders voorgeschoteld krijgen.

GeografieBewerken

De gehele bevolking van Antarctica is gescheiden over 4 gebieden, namelijk

 • De Noordpool;
 • De Zuidpool;
 • Groenland;
 • Andere onbelangrijke gebieden die er niet toe doen, zoals de Falkland eilanden en die ene ijsschots nabij Australië (waar overigens voor de goede orde maar één amoebe op leeft, dus er is leven).Welke weer opgedeeld worden in

 • De Noordpool;
 • De Zuidpool;
 • En de overige niet interessante gebieden zoals de Falkland eilanden en die ene ijsschots nabij Australië.

Het ging gelukkig niet zo hard als met Berlijn, Belfast of Jeruzalem waar men van elkaar ging scheiden (inclusief Duitsland) door middel van een muur. Hier was dit onmogelijk omdat kamp Noord aan de andere kant van de wereld lag en kamp Zuid ook weer aan de andere andere kant van de wereld lag, al wist niemand welke andere (of andere andere) kant van de wereld. Een muur bouwen zou onmogelijk worden aangezien deze muur dan de gehele wereldbol rond moest gaan en de Australische ijsschots nog altijd niet stil ligt, al zijn een aantal mensen o.l.v. Steve Irwin zijn volgelingen die al bezig zijn om deze ijsschots te laten zitten.

RegeringsvormBewerken

De mensen die op Antarctica leven leven niet volgens een democratie of dictatuur: men leeft daar op hun eigen manier (individualudisividililavudilisme individidulalisme individuïsme individualisme, of als scheldwoord: annargisme anarchisme). Volgens een voormalige dronken president met dikke wenkbrauwen van de voormalige Sovjet-Unie was deze manier van samenleven de beste vorm van samenleven omdat "iedereen er gewoon één grote puinzooi van kan maken zonder dat ook maar íémand er ook maar een poot naar uitsteekt!" De bevolking op het gespleten continent betaalt ook als enige bevolking ter wereld niet met geld. Evenmin is er sprake van een fiscus (wel een viskus). De grote uitzondering hierop is Groenland, dat onder druk van Denemarken zich in een plastieken greep bevindt, waardoor ook Groenland uiteindelijk het verkeerde pad op ging. De pinguïns, ijsberen, kleine krengen, zeehondjes en die twee koeien merken hier echter niets van en zij leven vredig in kannibalisme zonder dat ze het doorhebben.

Zie ookBewerken

Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
31 december 2009
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.