Any Key

Anykey.JPG

In Sovjet-Rusland, Any Key drukt JOU!
~ De situatie in Sovjet-Rusland over Any key

De Any Key (in het Nederlands: Eentoets) is de 68e letter van het moderne Westerse alfabet. Het is een onmisbaar gereedschap in het dagelijks leven van geeks, onervaren computergebruikers en niet in de laatste plaats helpdeskmedewerkers. Over het algemeen staat men afkerend tegenover het gebruik van de Any Key, maar vanwege de recentelijke toename van afgestudeerden en andere lieden die denken ergens verstand van te hebben wint de toets weer iets van zijn vroegere populariteit terug.

GebruikBewerken
Wanneer de toepassing van de Any Key noodzakelijk is, zal dit duidelijk gemaakt worden met de melding Press Any Key (Druk op Eentoets). Merk op dat deze tekst misleidend is: onoplettende gebruikers zouden hieruit kunnen opmaken dat het de bedoeling is dat er op een zorgvuldig gekozen willekeurige toets wordt gedrukt. Na gebruik van de Any Key kunnen alle normale handelingen weer worden hervat.

De Any Key bevindt zich op een standaard toetsenbord rechts van de enter, boven de . De toets is gemakkelijk bereikbaar voor de middelvinger van de rechterhand. In een enkel geval kan de plaatsing van de Any Key echter afwijken. Wanneer de Any Key niet kan worden gelocaliseerd, kunnen helpdesks uitkomst bieden. Wanneer u samen de Any Key niet kunt ontdekken, is het mogelijk dat u in bezit bent van een toetsenbord voor gevorderden, dat geen Any Key bevat. In dat geval is kunt u proberen te drukken op A, Esc of Ctrl + Alt + Delete.

VariatiesBewerken

 
Press Every Key
  • Press A Key (Zie ook: A). De A Key is vrijwel gelijk aan de Any Key, in zowel gebruik als functie.
  • Press Every Key (in het Nederands: Loper). Alternatief voor Any Key, wanneer het probleem zich blijft voordoen. Alhoewel de methode zeer effectief is, is deze vanwege de algemene veiligheid niet meer in gebruik, behalve tijdens pianoconcerten.