Een badjas is een wollen jas, die gedragen wordt door mensen die nooit buiten komen en het liefst op de bank liggen te snurken. De badjas is in 1981 uitgevonden door de Deen Lars Ulrich. Lars heeft zijn geheime recept tot op heden toe nog niet prijsgegeven, maar enkele andere probeerden het geheim te achterhalen en creëerden een monster: de snuggie. Dit is een vreselijke mutatie van de normale badjas en komt sinds enkele maanden voor in Oost-Europa en China. Mensen die de Snuggie aantrekken, veranderen binnen de kortste keren in hersenloze zombies, zonder enige vorm van sociale vaardigheden.


GeschiedenisBewerken

Zoals eerder vermeld staat is de badjas ontdekt door Lars Ulrich, in het jaar 1981. Toen Lars naar Amerika emigreerde, wilde hij bekend worden en besloot om de badjas te ontdekken. Toen hij van Klaas Jan Huntelaar het geheim had gekregen besloot hij om deze formule in het echt na te bootsen. Vijf jaar later, was het eindelijk voltooid: de Badjas, zoals Lars hem moest noemen. Eerst wilde Lars het de Larsjas noemen, maar omdat hij dan alle eer met alle andere Larssen moest delen besloot hij om dat niet te doen.

Dagelijks gebruikBewerken

Badjassen zijn wat je noemt multifunctionele objecten, dit betekent dat je het voor meer doeleinden kunt gebruiken. De bekendste toepassingen zijn natuurlijk de warmhoudfunctie en de verhullingsmodus. Maar wat veel mensen niet weten is dat er zich een hele nieuwe wereld voor je opengaat als je je eens wat verder verdiept in het fenomeen badjas. Zo kun je badjassen ook gebruiken als vloerkleed (een ijsbeerpels voor veganisten dus), je kan hem gebruiken om de tv af te dekken als wilders in beeld komt, je kan hem op de grond leggen als het dak lekt, je kan je ermee afdrogen als de handdoeken op zijn en als hij vies is keer je hem gewoon binnenstebuiten en kun je hem nog enkele maanden aan!

Wanneer het bad een badjas aan moet doenBewerken

Het bad is een kwetsbaar iets; als je er niet goed voor zorgt, loopt hij weg. Om dit te voorkomen, moet je goed voor je badkuip zorgen. Bij een temperatuur van circa -5 graden Celsius heeft het bad een badjas nodig. Ook als je je bad een te saaie badjas aantrekt, kan hij ontevreden worden en weglopen. De meeste baden hebben een lichte voorkeur voor De Kwakjas, en een afkeur voor lichtgroen getinte badjassen. Zodra je bad het huis probeert te verlaten, sluit je alle ramen en deuren en licht je een specialist in.

Verschillende soorten badjassenBewerken

Echte badjassen:

Aanverwante soorten:

NaamverklaringBewerken

Naast het feit dat je de badjas zelf aan kan trekken, kan je je bad er ook een aantrekken! Als je bad het 's avonds koud krijgt is het zelfs uitermate verstandig om dit te doen, aangezien je bad anders een koutje kan vatten (Dit was voor Lars de aanleiding om het een badjas te noemen). De badjas werd ook dus ook in de medische wereld met open armen ontvangen, en ook de officiële Bond van het Bad was blij met deze ontdekking.

Zie ookBewerken