Beesie Wouterse

Beesie Wouterse op archiefbeeld.

Bésiré Belano Bonzo Bumba Wouterse is een Surinaams terrorist, militair, sportinstructeur, politicus, partijleider voor de Surinaamse Nazi's, couppleger, houthakker, mens, crimineel (bijna hetzelfde als terrorist), moordenaar, voormalig boekhouder, voormalig bapaobroodjesverkoper, dino-verzorger in de dierentuin, ruziemaker, schreeuwer in het openbaar, vluchteling voor de VN en óók nog eens president van hetzelfde land waar hij vandaan komt. Een hele mond vol heeft 'ie ook, net als deze voorgaande opsomming. Staat bekend om de Decembermoorden en Moiwana-moorden waar hij voor heeft gezorgd, samen met een groepje volgelingen en ander volk.

Jeugd en vlak ernaBewerken

Ergens in Suriname werd in een huisje een zeer bijzonder jongetje geboren. Dat jongetje had veel familie en andere kennissen die langskwam om hem te bewonderen. Het dorp was goed geïnformeerd over de geboorte en het dorp was in een blijde sfeer. De kranten schreven er massaal over en de burgemeester kwam zelfs langs. In het huis daarnaast werd Beesie Wouterse geboren. Hij groeide op bij zijn pleegouders en ging gewoon (?) naar school toe waar hij zijn diploma haalde. Nadat hij zijn diploma had gehaald ontmoette hij iemand die hem wist over te halen om naar Nederland te gaan. Hier had hij de missie om meer aan sport te doen omdat hij al fors was vanwege zijn verleden als bapaobroodjesverkoper. Hij begon goed te worden in basketbal en ging in het militaire basketbalteam. Hier werd hij automatisch ook militair en zelfs onderofficier.

CoupBewerken

Op een gegeven moment nadat hij er al en tijd zat, wilde hij weer terug naar Suriname, terug naar zijn familie. Hij nam dezelfde persoon die hem over wist te halen om naar Nederland te gaan ook weer mee, en wat hij zag bij aankomst van zijn geboortedorp en alles wat hij tegenkwam onderweg, sloopte hem. Hij werd op een gegeven moment boos omdat hij zag dat het slecht ging met zijn familie en allerlei andere families en hij streefde voor een onafhankelijk Suriname waar hij zelf alles kon regelen. In eerste instantie werd dit geweigerd door de Nederlandse regering omdat die rond deze tijd alsnog de touwtjes in handen had.

Hij besloot om de macht zelf dan maar met de harde hand te grijpen. Dit plan vertelde hij aan niemand, maar wel ging hij helpen bij het organiseren van het nationale leger. Nadat hij werd gekozen tot mede-voorzitter vertelde hij zijn plannen aan het gehele leger in een korte termijn. Omdat hij zelf bij het leger zat gezeten had hij bepaalde machten aldaar in, om commando's te geven en om het leger voor zich te winnen om dit plan uit te voeren. Niet iedereen wilde dit doen, maar na een aantal potjes hartenjagen was het in 1980 eindelijk zover; hij pleegde een coup en kwam zo direct aan de macht. De Nederlanders werden verbannen en personen die weigerden mee te werken, werden neergeschoten of blootgesteld aan geiten die begonnen te likken aan de voeten.

MachtsperiodeBewerken

 
't Beesie van Beesie.

Beesie Wouterse besloot direct zijn tegenstanders uit de weg te ruimen op de manier die hier boven al genoteerd stond. Tijdens kerst kreeg Beesie Wouterse een apart cadeautje van zijn linkerhand want zijn rechterhand was leeg. De inhoud van dit cadeautje bleek Stalinodide (een machtsdrug) te zijn in spuitvorm. Omdat hij zo in zijn nopjes was van het cadeau, besloot hij ook om de gevreesde en beruchte machtsdrug uit de Sovjet-Unie (Маdе in СССР) te proberen op aandringen van de gasten. Hij werd na één shotje opeens zo high als een Beesie Wouterse die die machtsdrug uit de Sovjet-Unie probeerde, dat hij direct besloot om de dictatuur in te voeren. In feite was hij dit al maar hij wilde dit nog eens laten merken aan de buitenwereld, hoewel hij zelf al niet eens het land uitkwam of had kunnen komen. Dit ook om geld te krijgen van de Sovjetski Sojoez itself, die alle dictaturen een klein welkomstcadeautje geeft en ook wat doneert bij elke verjaardag. Zij wilden ook immers het kleine clubje met al haar leden tevreden houden. Het volk stond hier echter niet op te wachten, men ging ook in opstand, maar een dictatuur zou geen dictatuur zijn zonder dat deze opstand werd neergeslagen. Dit stond een week later bekend als de welbekende decembermoorden. De wereld sprak er schande van inclusief het voormalige baasje van Suriname. Deze wilden Wouterse niet meer in het land hebben omdat hij al verdacht stond als drugsdealer [1] In Suriname zelf wist men hier niet van, maar om het volk om de vinger te wikkelen en om hemzelf geliefd te maken, gaf hij gratis beesies weg die de bewoners verplicht moesten bezitten. Net zoiets als het rode boekje in China.

Paniek en valBewerken

Het volk was na een aantal jaar het regime van Wouterse zat, vooral nadat er weer een massamoord plaatsvond, nl. de Moiwana-moorden in 1986. Hierbij werden willekeurige mensen vermoord door het leger omdat deze weer wilden vechten. Dit kon niet langer, volgens Ronnie Brunswijk en hij ging de regering terugterroriseren met een tegencoup - welke overigens faalde - dat als resultaat vrije verkiezingen had in hetzelfde jaar. Bouterse was na de verkiezing van een nieuwe leider in feite de pineut omdat hij het land niet uit kon - hij stond op de lijst van de meest gezochte crimineel van de Interpol vanwege de illegale drugshandel en moorden voor de lol - dus moest hij het in Suriname zelf maar uitzoeken. Hij ging weer even aan de slag met zijn oude vertrouwde werkje als bapaobroodjesbakker, maar de mensen wilden niet van hem kopen omdat hij simpelweg Beesie Wouterse was. Aangezien hij hier niets mee verdiende ging hij maar in de politiek zitten om de zaakjes aldaar in de gaten houden zodat ze hem niet zouden oppakken en in de gevangenis te gooien.

Revolutie opnieuwBewerken

De tijden na een tijd onder de vuist van Wouterse werden er echter niet beter op. Het land raakte in de vergetelheid en veel Surinamers gingen emigreren met de hoop om elders geld te verdienen. Het land werd wereldvreemd en zelfs de ondergemiddelde Amerikaan heeft er nog nooit van gehoord net als Canada. In 2010 wilde men van de leider op dat moment af, Ronald Venetiaan, omdat deze er niet voor gezorgd had om het land beter te maken, net als alle anderen vóór hem. Bouterse zag een kans en besloot om met zijn eigen opgerichte partij opnieuw de leider te worden voor Suriname. Hij had echter een voordeel voor de jeugd, want zij wisten niet af van de moorden die hij begaan had, wel van de fantastische kunsten in de keuken en mooie gladde praatjes. Hij won dan ook gemakkelijk de verkiezingen omdat drie kwart van de bevolking de tijden van Bouterse aan de macht niet hadden meegemaakt. Zij hadden ook niets kunnen weten omdat de scholen het moesten doen met boeken uit 1979, dus dachten ook zij zelfs nog dat de Sovjet-Unie nog steeds bestond en dat de Amerikanen helemaal niets konden met kernenergie omdat het toch fout ging[2]. De personen die de tijden van Wouterse echter wél beleefd hadden mochten echter ook niets zeggen omdat dat verboden was onder toezicht van Wouterse zelf. Momenteel wordt er haat en andere onheil over hem uitgesproken en wordt er nog steeds geruziet of men hem wel of niet moet arresteren.

Zie ookBewerken

Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
19 augustus 2010
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


VoetnotenBewerken

  1. Wouterse wilde ook zijn partners kennis laten maken met dit middel.
  2. Zie: Three Mile Island, kerncentrale in de VS.
GROTE LEIDERS

Assad · Van den Berg · Berlusconi · Erdoğan · Franco · Hitler · Kafka
Kim I · II · III · Macron · Mandela · Mario · Merkel · Mussolini · Obama
Poetin · Robespierre · Rutte · Stalin · Thorbecke · Tito · Trump · Wouterse

  Hele stoute mensen

A.A.P.J.E.S. · Algemene Internationale Vernietigings Dienst · Al Gore · Alfred Jodocus Kwak · Antic Cafe · Baks
Bassie en Adriaan · Beesie Wouterse· De Neus · Eddy Wally · Garfield · Hans Teeuwen · Jan van Speijk · Luis Figo · Marco Borsato
Marco van Basten · Mario · MI6 · Mohandas Gandhi · Nelson Mandela · NERF · Osama bin Laden · Pedobeer · Piet Piraat
Pikachu · Plafondkat · Saddam Hoessein · Samira · Schnappi · Sinterklaas · Spekkerd · Ultra Terror Oosterhout · Wally