Berlijn

De vlag van Berlijn, bijgenaamd de Vrolijke IJsbeer.

Berlijn (Duits: Berlin-Stadtstaat) is de hoofdstad van de Smartlapocratische Volksrepubliek Mofrika-Pruisen en de grootste stad van dat land. Hier zetelt bovendien de regering en de keizerin, Angela I. De stad is één van de groenste steden van de wereld. De helft van de stad is gemaakt van houten huizen en de inwoners staan bekend als Neanderthalers.

GeschiedenisBewerken

 
Mofrika na de Derde Wereldoorlog.

De stad Berlijn werd in 1888 gesticht tijdens de Hereniging der Duitsers. Berlijn werd een tussenstad voor handel tussen Köln en Gdańsk. Over de jaren heen werd Berlijn steeds belangrijker. In de Eerste Wereldoorlog werd er een legerkazerne gebouwd, waar vandaan soldaten uit de hele regio naar het oostfront werden gestuurd.

In het Eerste Interbellum werd Berlijn opnieuw groter, want daar vandaan startten de campagne die leidde tot de Tweede Wereldoorlog. Daarin werden door de geallieerden andere steden meer waarde toegekend, waardoor Berlijn bij bombardementen buiten schot bleef.

Alweer groeide Berlijn en inmiddels werd in het geheim een regeringsgebouw gepland, toen er iets onverwachts gebeurde. De Derde Wereldoorlog van 2001 tot 2006 werd Köln geannexeerd door Nederland waardoor de plannen om Berlijn gedeeld hoofdstad te maken van tafel moesten worden geveegd en Berlijn moest uitgeroepen worden tot hoofdstad. Sindsdien is de stad flink gegroeid, inmiddels even groot als Rotterdam en Purmerend samen.

GeografieBewerken

Berlijn ligt in het oosten van Duitsland, een aantal kilometer ten oosten van Polen. Het wordt omgeven door de deelstaat Berlijnerburcht.
De belangrijkste landschapskenmerken zijn het Muggelmeer in het oosten, evenals de Muggelrivier en de Muggelberg (1901 meter boven NAP.) Ook het Muggelbos en het Muggelstrand zijn belangrijke trekpleisters. Het hele gebied staat dan ook bekend als Muggelstadt.

KlimaatBewerken

Berlijn heeft een omgekeerd klimaat, dit betekent dat de zomers koud zijn en de winters warm. Hoe dit komt is niet bekend, maar wel een uitkomst voor de zonneoverwinteraars die landen als Argentinië niet kunnen betalen.

StadsindelingBewerken

 
De stadsindeling van Berlijn.

De stad is ingedeeld in twee delen, West-Berlijn en Oost-Berlijn. In het westen staan de wolkenkrabbers en de fabrieken. Hier wonen ook de hoogwaardigheidsbekleders. In Oost-Berlijn wonen alle gewone mensen, de fabrieksarbeiders. Volgens sommige worden de twee helften eigenlijk van buitenaf beheerst, namelijk West-Berlijn door het westen van Europa en Oost-Berlijn door Rusland.

Tussen de twee helften in, staan een aantal controleposten en een muur, de Berlijnse Muur. Er wordt de laatste tijd kritiek geleverd op de controle, het zou in strijd zijn met ene Schengen, naar wie wij momenteel onderzoek doen.

DemografieBewerken

 
Ook draagt 72,9 % van alle Berlijners een zonnebril.

Er wonen op dit moment 4 miljoen mensen in Berlijn, maar het aantal daalt langzaam, door een te laag Berlijns libido. Veruit de meeste mensen komen uit Turkije, maar liefst 1 miljoen. Anderen komen uit Italië, Polen, de Sovjet-Unie en Israël.
Interessant is dat 59 % van de Berlijners deze statistieken niet gelooft, omdat met het merendeel van de statistieken toch gesjoemeld wordt.

PolitiekBewerken

Ook in het politieke landschap van Berlijn valt de tweedeling terug te vinden, Berlijn kent namelijk twee bestuursorganen.

West-BerlijnBewerken

 
De Rijksdagbrand, vasgelegd op de overgevoelige plaat.

West-Berlijn wordt geregeerd door Mofrikaans Keizerin H.M. Angela I van Bärstadt, vanuit de Rijksdag. Op 19 maart 2003 (19-3-'03) was daar een enorme brand, volgens Angela I aangestoken door een Nederlander. Hij werd per direct geëxecuteerd. Volgens sommige kan de Nederlander, die overigens blind was, de brand niet hebben aangestoken, en was het de regering zelve. Hierover wordt nog steeds druk gespeculeerd.

Oost-BerlijnBewerken

Oost-Berlijn wordt geleid door de Rode Garde, bestaande uit Walter Leinung, Josef Staal, Nicky Rutstuff, Löweherz Bresche, Yuri Andreason, Konstantin Schwernäuer en Michael Gorbenschoff. Deze mannen regeren vanuit het Rode Huis, een oude fabriek, waarvandaan ook het geld en voedsel over de bevolking wordt verdeeld.

PactBewerken

 
Het Molotovpact en het Vedrag van Zürich.

In 2007 werd in Berlijn een mysterieus pact gesloten, het Molotovpact. Dit pact werd gesloten met de aangrenzende landen en een aantal andere belangrijke mogendheden. Het is een economische unie, maar is waarschijnlijk vooral bedoeld om verder territoriumverlies te beperken.
De landen die het Molotovpact hebben getekend zijn:

Oostenrijk, Zwitserland en Denemarken hebben het Molotovpact niet ondertekend, maar zijn alledrie deel van een ander pact van 2008, ook een vredesverdrag, en worden dus ook onder de Molotovlanden gerekend.

 
De Berlijnse Vredes afgebeeld als één archipel.

Zie ookBewerken


Dies Artikel ist geschrewen durch einen Deutscher!

}