Een turquoise bizon.

Een bizon is een soort koe uit het Wilde Westen.

LeefgebiedBewerken

Zoals al gezegd, de bizon woont in het Wilde Westen. Vooral in het oostelijke gedeelte. Af en toe gaan ze ook op vakantie in Spanje. Hier liggen ze dan te zonnen op het strand, en er zijn zelfs speciale badplaatsen voor bizons ingericht.

VoedselBewerken

De bizon eet zoals alle andere koeien hooi. Er is alleen weinig hooi in het Wilde Westen, dus hij eet vaak zand. Dit vind hij niet heel lekker, dus valt hij vaak hooiwagens aan om de lading. Deze spin is dan ook erg zeldzaam geworden in het oostelijke gedeelte van het Wilde Westen.

Relatie tot de mensBewerken

De indianen zien de bizon als een soort God, want de bizon is best wel sterk. De blanken gebruiken deze eigenschap veel beter, zij gebruiken hem als een slaaf. Omdat de indianen het niet leuk vinden dat deze God als een slaaf wordt gebruikt, vallen zij de blanke bizondrijvers vaak aan. De blanken reageren door de indianen dood te schieten, en zo ontstonden de indianenoorlogen. De hippies zien de bizon als lief en houden bizons in de dierentuin waar noch de blanken noch de indianen erbij kunnen. De bizons vinden de slavernij eigenlijk wel leuk, want dan krijgen ze hooi te eten. De inwoners van de Spaanse bizonbadplaatsen zien de bizon ook als een God, aangezien hij veel geld betaald voor zogenaamd inheemse troep.

PaargedragBewerken

Als een vrouwtjesbizon seks wil, roept ze alle mannetjes op. Ze gaan dan proberen haar te versieren door met z'n allen tegelijk te worstelen. De winnaar mag dan met het vrouwtje naar bed. Na deze one night relationship gaan ze elk hun eigen weg, en na 9 maanden baart het vrouwtje 3 tot 5 kalfjes.

ReligieBewerken

De bizon is een van de weinige dieren die een religie heeft. Ze geloven in een hemel, waar geen mensen, bomen of hooiwagens in de weg lopen. Er zou een overvloed aan hooi zijn, en je hoeft er niet te worstelen voor een wijfje. Er is alleen niks te doen, zodat ze er alsnog de hele dag worstelen. Ook geloven ze in een bizongod, die duizend wijfjes heeft en hooi zou hebben uitgevonden. Dit is alleen onmogelijk, aangezien ik dat heb gedaan. Het is ook niet waar dat hij duizend wijfjes heeft, het zijn er maar twintig. Wel is het waar dat hij de beste worstelaar ter wereld is.


Plaatjes van bizonsBewerken