Burkina Faso

Burkina Faso (vrij vertaald "Het land van de eerlijke (oprechte) burkini's") is een land in Afrika. Het land ligt in de Sahara, nog net niet aan de zee.

Burkina Faso
Burkinoflog.jpg
Fukinofaso.png
Basisgegevens
Talen Frans en andere Ougabouga
Hoofdstad Ouagadougoudouagadouagoudouagoudou
Regeringsvorm Bananenrepubliek
Staatshoofd Koning "BK" Burgera Kingo
Overige
Volkslied Ouagadougou legria macarena (Eeeh macarena)
Motto "Rest van de wereld alleen maar aso's!"
Traditioneel eten Rijst, noten, burgers, zandtaartjes, chocola en stieren
Portaal  Portaalicoon Land

GeschiedenisBewerken

 
De situatie van Frankrijk tijdens zijn hoogtepunt met de complete bezetting van Afrika.

Tijdens een potje betaald Risk tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, had Frankrijk intussen het hele westen van Afrika gekolonialiseerd. Zij hadden als doel om Afrika en Azië te kolonialiseren, met een extra continent naar keuze. De Britten hadden het doel om Noord-Amerika, Afrika en een continent naar keuze te veroveren. Omdat zij, samen met Duitsland, Italië, België, Nederland en Japan het niet voor hun plezier, maar om geld en macht deden, besloten zij om de grote regio's per continent op te delen in kleinere landjes. De grenzen werden gebaseerd op de kennis die zij hadden over hun volken en eigen bezettingen (en nog meer legereenheden), maar Afrika was compleet ongefundeerd. Aldaar werden de grenzen willekeurig over de kaart getrokken. Zo ontstond ook Burkina Faso onder Mali, maar iedereen vergat dat daar ook nog een landje lag door de totalitaire overbevolking op deze landjes van allemaal legereenheden die het zo onduidelijk maakten waar alles nou eigenlijk stond. Toen het spel uiteindelijk niet bleek te kloppen en er een groepje verdwaalde Touaregs boos werden omdat ze een stuk land niet toegeëigend kregen en een paar andere Afrikanen toeschreeuwden aan de Fransen dat daar ook nog een stukje land was genaamd Burkina Faso, ontstond daar het land dat vandaag de dag Burkina Faso heet.

 
Het paleis van "koning" dictator.

Toen het spel werd beëindigd wegens het zeer snel aflopen van het animo (twee twee wereldoorlogen achter elkaar werden de deelnemers toch te veel) en de doos voorgoed[Bron: ANP?] werd opgeborgen, werden al deze legereenheden opzij geveegd en gingen alle landen weer terug naar hun oude vertrouwde nest. Ook in Burkina Faso was dit het geval. Toch hadden Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk moeite om alles zo achter te laten, waardoor vele burgeroorlogen en andere opstanden kwamen. Deze oorlogen verspreidden zich over het hele continent, maar niet in Burkina Faso. Daar hadden de mensen helemaal geen trek in ruzies en besloten zij maar om goed te eten en zo nu en dan de Fransen uit te lachen. Toen de vrede was wedergekeerd[Bron: ANP?] blééf het ook verrassend vredig, ondanks dat er intussen zoals alle andere landen in Afrika ook een dictator aan de macht was gekomen die zichzelf koning noemt en leeft van de corruptie en verdere huisdames.

EconomieBewerken

 
De cakejes des doods.

De economie van Burkina Faso is zwak tot plat. Hoewel het landschap heuvelachtig is en in het zuiden overwegend groen, stelt het land op economisch vlak niets voor. 90 procent van alle rijkdom ligt bij "koning" dictator imperator rex, waarvan 81 procentpunt vrolijk ligt te bakken op de Kaaimaneilanden en 11 procentpunt intussen dobbert aan de haven van Monaco. Rijke zakenlieden hebben ondanks geprobeerd om de economie toch op te pompen door de plantages en andere stukken land massaal op te kopen (met een proeftijd van twee jaar onder voorbehoud) en de bevolking aan het werk te zetten, zodat zij ook voor het eerst geld konden verdienen. Echter, was er één klacht die deze poging ernstig lam legde: "Maar, wij hebben geen brood!". Groenten en rijst waren er genoeg, maar nu ze geld hadden, wilden zij eens wat anders dan alleen maar rijst en nootjes. Zodoende werd er in kleine tot grote aantallen broodzaad geïmporteerd (omdat brood zelf te duur was), maar door het gebrek aan regen (wel een overvloed aan nootjes, maar ja, die wilden zij niet) bleef het brood uit en gebeurde er niets. Het geklaag bleef doorgaan, waardoor de zakenlieden frustratie de bevolking maar opdrong: "Nou, verwend tuig, eet dan maar goedkope druivencakes ofzo!". De cakes schoten massaal het verkeerde keelgat in, wat leidde tot een massale volkssterfte, die door Turkije werd bestempeld tot een genocide. De cakes werden verboden en "koning" dictator beval in een goede bui ten behoeve en ten opzichte van het volk, dat zij maar burgers zouden moeten eten, want er waren genoeg stieren, komkommer, tomatenketchup, mosterd (achterblijfselen van de Fransen) en uien. Toch kwamen er maar geen burgers, want: voor burgers is brood nodig - en dat broodnodige brood was er niet. Zodoende ging het zaakje niet door en moest de bevolking het doen met brood dat geïmporteerd werd in kleine getale, uit eigen uit te geven budget (die al niet veel is, sinds 92 procentpunt van de rijkdom van "koning" dictator aan het water ligt aan de andere kant van de oceaan en de zee), rijst en andere vormen van voedsel die zij uit eigen tuin tevoorschijn kweekten.

Klimaat en natuurBewerken

 
In Burkina Faso komen pinguins voor.

Het klimaat in Burkina Faso is over het algemeen veel te heet voor een gematigd zeeklimaat. Er groeit in het noorden niets, terwijl het in het zuiden barst van allerlei - op magische wijze (zo lijkt het) daar gekomen - bomen en allerlei andere stroompjes en rivieren die per seizoen op willekeurige basis (vaak per seizoen, maar dankzij Al Gore weten we wel beter). gespot kunnen worden. Neerslag komt in de vorm van sprinkhanen.

BevolkingBewerken

 
Dit zijn GEEN Burkini's, maar Bikini-fatso's!

De bevolking etnisch divers en kieskeurig, maar zij kan hen grotendeels niets verdommen wie er op de troon zit, of zoiets. Driekwart van de bevolking is analfabeet, dus kennen zij ook helemaal geen dictators op dictaturen. 97 procent van de bevolking in Burkina Faso is zwart. Slechts twee procent is bruin. Echter, een half procent is pikzwart. Van blanken is geen sprake, op enkele tientallen zonderlingen na.

Veel Burkini's spelen op djembé's, waar zij minstens 8 uur per dag op spelen (behalve tijdens bedtijd en het mishandelen van het land). Naast djembé's, spelen Burkini's ook vaak voetbal in een korte broek op een vuil veld. Hierbij wordt een hond gebruikt als scheids. Algemeen wordt als regel aangenomen aldaar dat:

  • wanneer de hond kwispelt, dat er een sprake is van een overtreding;
  • wanneer de hond blaft, dat er sprake is van een gele kaart;
  • wanneer de hond iemands been, arm, of hoofd eraf bijt, er sprake is van een bloedvergiet en wéér een treurig geval van hondsdolheid, waarna iedereen zo snel mogelijk moet rennen voor hun leven.

Rode kaarten worden niet gebruikt.

Veelvoorkomende religies onder de bevolking zijn onder meer de inheemse, die te verdelen valt onder struikaanbidders, bomenknuffelaars, tomatenkussers en grondverneukers. Echter, "koning" dictator beweert dat 60 procent allemaal soennieten zijn.

Zie ookBewerken

Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
13 juli 2012
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


 
Afrika

Algerije · Angola · Bassaland · Benin · Botswana · Burkina Faso · Burundi · Centraal-Afrikaanse Republiek · Comoren · Niet-meer-Belgische Republiek Congo · Niet-meer-Franse Republiek Congo
Carthago · Djibouti · Egypte · Equatoriaal Guinea · Eritrea · Ethiopië · Gabon · Gambia · Ghana · Guinee · Guinee-Bissau · Ivoorkust · Kaapverdië · Kameroen · Kenia · Lesotho · Gadaffië
Madagascar · Malawi · Mali · Marokko · Mauritanië · Mauritius · Mozambique · Namibië · Niger · Nigeria · Oeganda · Rwanda · São Tomé en Principe · Sauriër Jungle · Senegal · Seychellen
Sierra Leone · Somalië · Soedan (Noord · Zuid) · Swaziland · Tanzania · Tsjaad · Togo · Tuinesië · Vuvuzela · Westelijke Sahara · Zambia · Zimbabwe · Zuid-Afrika