Canada is een groot land dat boven de Verenigde Staten ligt en waar de Verenigde Staten onder liggen. Canada staat vooral bekend om het koude klimaat en het feit dat ze nooit iets te zeggen hebben in de wereld.

Canada
Canadavlag.png
Basisgegevens
Talen Engans, Frengels, Canadees
Hoofdstad Ottawa, hoewel Toronto dit maar niet kan geloven.
Regeringsvorm Kil
Religie Schijnheiligdom, Vijandigheid, Natuurgeloof
Inwoners 33 miljoen en nog wat otters met rendieren.
Staatshoofd Koningin: Liesje II, premier: Stephen Hawking
Overige
Volkslied Canada's really big!
Motto Het echte noorden!
Munteenheid Canadese Dollar, pluisjes, knopen
Traditioneel eten Vis, friet, McDonalds
Portaal  Portaalicoon Land

Did someone parle glace-hockey?
~ Gemiddelde Canadees op straat

GeschiedenisBewerken

Canada werd eerst door de Fransen verkend en bezet. Dit gebeurde uiteraard nadat zij de oorspronkelijke bevolking bijna hadden uitgeroeid en bijna alle sporen ervan hadden uitgewist. Hierdoor dachten de Britten dat zij dat ook konden. De Engelsen besloten om de Fransen de zee in te gooien in plaats van met de Fransen in zee te gaan. De Fransen deden daarna nog een groot aantal pogingen om Canada terug te claimen als Frans grondgebied maar het mocht niet baten: de Britten zaten goed waar ze zaten. Maar Canada werd uiteindelijk toch zowel Frans als Brits, als gevlog van een tactische zet van de Fransen. Zij besloten de theetoevoer van de Britten af te sluiten met als gevolg dat de Britten verzwakten tot een handjevol slakken [1]. Gelukkig bleef het bij een woordenwisseling en werd Canada opgesplitst in twee delen. Later, in 1921 gingen de Engelsen en de Fransen toch met elkaar in zee, en werd Canada verenigd als één Engels-Frans rijk. Opmerkbaar is dat de Canadezen tot op de dag van vandaag de koningin van het Verenigd Koninkrijk, Liesje II als leider beschouwen. De Franse Canadezen hebben nog geprobeerd om dit te veranderen, ze wilden liever een premier, maar dat is nooit verwezenlijkt.

Door de samensmelting van deze twee culturen enerzijds, en het langzaam smelten van de poolkappen in het noorden anderzijds, begon Canada met het produceren van producten die zowel Britten als Fransen (en later heel Europa) zouden gaan gebruiken. Zo hebben we nu Canadese knoflookworsten, hockeysticks voor op het ijs en op land en een Engels-Frans woordenboek.

Het legerBewerken

Het hele Canadese leger (de Canadese Bereden Politie) werd geboren in het ziekenhuis. Zij werden uit hun huis gesleept en meegenomen naar een padvinderskamp in Toronto. Hier leerden zij vuur maken, met waterpistolen omgaan, pad zoeken en vinden, tenten laten neerstorten en natuurlijk je eigen maat vermoorden als je niks meer te eten hebt. Hierbij gebruiken zij husky's om de persoon te pakken als diegene had verloren met ienemiene mutte. Tien pond grutten nog aan toe! Als hij wist te ontsnappen met tien pond kaas was hij alsnog niet de baas. Al mocht hij helaas de baas niet zijn, de politie vond hem uiteindelijk toch wel en was het een dood konijn. Excuseer, dode padvinder. Het Canadese leger is niet groot. Als er toch een soldaat gezien wordt, is deze soldaat te herkennen aan zijn paard, rode jas, rode hoed en de tas vol met donuts voor onderweg. Uiteraard mag de koffie ook niet ontbreken. Deze mensen rijden op een paard in plaats van in een tank. Dit komt door de bijna lege kassa. Het leger komt alleen als het bericht op een esdoornblad geschreven is en per postduif verstuurd wordt.

Geografie en klimaatBewerken

 
Daar ligt het ergens.

Canada is het op één na grootste land ter wereld en gek genoeg ook het op één na koudste land. Op beide vlakken is aartsvijand Rusland namelijk nog altijd koploper en de Verenigde Staten proberen nog steeds tevergeefs om Canada in te halen. Toch probeert Canada niet om de nummer één te worden op deze twee records. [2] Dit vinden de inwoners namelijk tijdverspilling omdat ze voor hen al nummer 1 zijn. In welk ander land kan je namelijk ijshockeyen tegen de grootsten van de wereld [3] en genieten van een volkslied dat zelfs door cabaretiers is gezongen? Om nog maar te zwijgen wie bekende Canadese cabaretiers zijn zijn en vooral over de sneeuw.

In Canada kan het namelijk erg hard en vaak sneeuwen. En als het er sneeuwt dan sneeuwt het ook goed. Vaak tot enkele meters hoog, waardoor het leger je moet bevrijden uit je huis en scholen dagenlang gesloten zijn. Hierdoor is het onderwijs verplaatst naar de huiskamer zodat kinderen geen leerachterstand ontwikkelen. Maar door de massale sneeuwval krijg je toch wel een aantal prachtige plaatjes.

StedenBewerken

Canada heeft een aantal steden met een handjevol inwoners. [4] Ook zijn er dorpen met hoge wolkenkrabbers en torens die drukbezocht worden door toeristen, bewoners en bevers. Het grootste dorp in Canada is Toronto, waar sommige mensen beweren dat er een UFO is neergestort tussen twee gebouwen in. Dit schijnt echter niet waar te zijn, omdat er volgens anderen een UFO is neergestort op de CN-toren en ook daar nog steeds ligt. Om dit te bewijzen moeten er volgens de Fransen een aantal terroristische aanslagen gepleegd worden op de toren zodat deze instort. Dit idee wordt echter afgewezen door de Engelsen omdat deze toren het zicht van Toronto zal verpesten. Hierbij komt Engeland weer met een idee om een toren in Montréal neer te halen omdat er een goudader zou zitten. Dit wezen de Fransen weer af omdat het alleen maar om geld zou draaien om Canada economisch te versterken. De bewoners in Vancouver hebben het nog moeilijker omdat er een hele lading bestelbusjes en andere auto's op elkaar gestapeld staan die nog niet eens verkocht worden. Nog niet eens door mensen die een auto nodig hebben. Dit zou vast komen door alle deukjes die in de busjes zitten, die ontstaan zijn door het opstapelen.

SportenBewerken

 
Het IJshockey is in Canada zo populair, dat ze er zelfs hun leven voor wagen.

Door de kou, sneeuw en vooral ijs in Canada zijn er veel nationale sporten. Zo zijn skiën, schaatsen, ijshockeyen, bobsleeën zonder waterglijbaan en onderwaterdammen (vaak onder het ijs beoefend voor een grotere kick) de meest bekende en uitgevoerde sporten in Canada met de Wii. Toch is verreweg ijshockey de meest beoefende sport in Canada wat ook te zien valt aan de prestaties op de OnLympische Spelen. Zo heeft Canada alle wedstrijden gewonnen en tegelijk ook verloren. Dit schijnt te komen door het feit dat zij het enige land zijn op het onderdeel ijshockey. Ook sleetjerijden is populair, maar begint populariteit te verliezen doordat de berijders constant in wakken glijden.

VolksliedBewerken

Zie ookBewerken

Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
12 februari 2012
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


 
Amerika (Noord- en Zuid-)

Antigua en Barbuda · Argentinië · Bahama's · Barbados · Belize · Bermudadriehoek · Bolivia · Brazilië · Canada · Chili · Colombia · Costa Rica · Disneyland · Dominica
Dominicaanse Republiek · Equador · El Salvador · Grenada · Guatemala · Guyana · Haïti · Honduras · Jamaica · Koebah · Mexico · Nicaragua · Nuevo Rico · Panama · Peru
Paraguay · Puaruguay · Saint Kitts en Nevis · Saint Lucia · Saint Vincent en de Grenadines · San Theodoros · Suriname · Trinidad en Tobago · Uruguay · Venezuela · Verenigde Staten


VoetnotenBewerken

  1. Typisch Frans, slakken.
  2. Toch worden ze steeds groter omdat ze kort geleden nog Alaska ingeclaimd hadden.
  3. Figuurlijk.
  4. Een hele grote hand.