Christoffel Columbus

(Doorverwezen vanaf Columbus)
Het is en blijft een dooie.

In Sovjet Rusland, Amerika ontdekt JOU!!

Christoffel Columbus (1506-1451) was een bekend Italiaans ontdekkingsreiziger en landverrader. Hij deed zijn werk voor de Spanjaarden. Hij was de ontdekker van onder andere Amerika, de indianen, de Big Mac en het ei dat niet omvalt.

JeugdjarenBewerken

Columbus werd waarschijnlijk (Wikipedia weet het weeral niet) in 1451 geboren in Genua, Italië. Zijn vader was visser en zijn moeder was werkloos. Op zijn derde jaar stopte Columbus met school en besloot hij om ook maar visser te worden. Op zijn achttiende jaar echter werden hij en zijn vader op hun roeiboot overvallen door piraten. Ze namen 3 schoolvissen, 5 sardientjes, een haring en een eend, waardoor Christoffel en zijn vader geruïneerd werden. Columbus besloot dan maar om zijn ouders te verlaten (zo graag zag hij ze nu ook weer niet) om een betere toekomst te zoeken in Spanje. Hij vond een baantje als matroos bij de Spaanse Marine. Door onwetende peuters van 5 werd hij ook wel eens Colombus genoemd, waarbij het oorspronkelijke aantal 'u'-s dus vervangen werd door het aantal 'o'-s, en vice versa.

Carrière bij de MarineBewerken

Al gauw raakte hij hogerop bij de marine, hier volgt het verloop van zijn carrière.

Rang Periode Opmerking
Matroos 1479-1480 Hij moest vooral het dek schrobben.
Kraaiennestman 1480-1482 Men ontdekte dat Christoffel zeer goede ogen had.
Opzichter 1482-1484 Men ontdekte dat hij zelfs nog beter orders kon geven.
Stuurman 1484-1487 Hij kon zelfs nog beter sturen.
Kapitein 1487-1491 Ja ja, hij mocht kapitein worden van een of ander schip.
Baas van de marine 1491-1506 Kreeg de positie door machtgreep (3 vissen lieten het leven).

Onze goede vriend Columbus werd dus baas van de marine. Het eerste wat hij deed als baas was een reis organiseren. Het doel was om via het westen het oosten te bereiken. Neen, slim was hij niet.

ReizenBewerken

 
Columbus' eerste reis.
Columbus' tweede reis.

Eerste reisBewerken

Columbus zijn eerste reis verliep niet echt vlotjes. Zijn stuurman, die familie had in Ivoorkust besloot eerst een tripje te maken naar dat land. Columbus, die deze muiterij pas doorhad toen ze aangekomen waren, gooide zijn stuurman overboord. Het probleem echter, dat hierdoor ontstond, was dat het schip niet meer bestuurbaar was. Niemand kon sturen en Columbus zelf was het vergeten. Daarom trokken ze te voet door de Sahara, de hele bemanning liet het leven. Behalve Columbus natuurlijk, die was zo slim om een kameel en voldoende water te kopen. Niet de reis maar de stuurman viel dus in het water. Ha ha, grappig.

Tweede reisBewerken

Uiteindelijk kwam Columbus terug aan in Spanje in 1492. Hij vond snel een nieuw zooitje ongeregelde die met hem op zee wilden. En zo vertrokken ze dan naar het oosten langs het westen. Er was wel een probleem echter. Ze waren hun kompas vergeten. Daardoor maakten ze af en toe kleine omweggetjes. Uiteindelijk klonk de kreet Land in zicht! en dacht Columbus dat hij in India was aangekomen. Hierin had hij ongelijk. Columbus ontdekte een nieuw werelddeel, alleen had hij dit zelf niet door.

Reis naar de Côte AzurBewerken

De man had ook wel eens wat vakantie verdiend.

Reis naar SpanjeBewerken

Hallo? Hij is echt niet in de Côte d'Azur gebléven hoor...

Columbus en AmerikaBewerken

 
Het eerste wat Columbus zag toen hij in Amerika was aangekomen.

ExpansieBewerken

ExploratieBewerken

Columbus wilde eerst wat meer weten over het gebied, daarom stuurde hij twee mannetjes erop uit om de gebieden te verkennen. Na een paar dagen kwamen ze beide terug met een rookverslaving. Ze wisten Columbus te vertellen dat er vreemde volkeren op het land zaten die niks anders deden dan in hun blootje rondlopen, op bizons jagen, opium roken en zich voortplanten als konijnen. Columbus besloot deze mannen indianen te noemen, hij dacht nog steeds dat ze in India zaten, pfffrrt dommerik.

VeroveringBewerken

Columbus besloot dat ze moesten afrekenen met de indianen, daarom slachtte hij iedere mannelijke indiaan af en verkrachte iedere vrouwelijke, kinderen werden naar China en Japan gevoerd om te gaan werken in kleine fabriekjes van Nike en Adidas.schijt in je lul

KolonisatieBewerken

Ja, waarom zou je zoveel moeite in een gebied steken als je niets zou doen met de grondstoffen. Al gauw begon Columbus met de kolonisatie. Hij maakte vele nederzettingen in Amerika. De bekendste zijn Las Vegas, Disneyland, Schotland en McDonald’s. Ook ontdekte Columbus dat het land barste van de natuurlijke rijkdommen: heroïne, cocaïne, XTC, LSD en zelfs opium! Na deze ontdekking ging hij knetterstoned zijn Spaanse vrinden erbij halen.


 
Het befaamde ei dat Columbus gelegd heeft, vandaag te zien in het Nationaal Museum van Idioterie.

Columbus korte terugkeer naar SpanjeBewerken

Na een paar jaar in Amerika te vertoeven keerde Columbus terug naar Spanje om te vertellen wat hij al die jaren had uitgespookt. Columbus kwam echter voor een grote verrassing te staan. In de afgelopen jaren had de wereld een sterke industriële vooruitgang gemaakt. De eerste satellieten waren reeds lang in de ruimte geschoten en iedereen wist al dat de aarde rond was. Toen kreeg Columbus te horen dat hij niet in India zat maar in een nieuw ontdekt gebied. Columbus verschoot hier zo van dat er spontaan een ei uit zijn achterwerk kwam. Vandaag staat deze uitdrukking bekend als het ei van Columbus.

Wederkeer naar AmerikaBewerken

Columbus bleef echter niet lang in Spanje, hij keerde direct terug naar Amerika om daar tot koning gekroond te worden, hij leefde (niet zo) lang en (toch wel een beetje) gelukkig.


OverlijdenBewerken

Uiteindelijk was het dan ook gedaan voor Columbus, zijn dood was zeer tragisch. In 1506 stierf hij als gevolg van te veel kip gegeten te hebben. Zijn lichaam werd bewaard in een diepvriezer graf naast de Kerstman en Rocky V.

Na ColumbusBewerken

Nadat iedereen ter ore was gekomen dat er veel grondstoffen waren in Amerika, ging iedereen er naar toe. De Engelsen naar het noorden, de Spanjaarden en Portugezen naar het zuiden. De Nederlanders mochten niet komen. Wat ze niet wisten was dat er nog miljoenen indianen waren die Columbus niet uitgemoord had. Hierdoor startte de grote Indianenoorlog. Uiteindelijk werd de laatste indiaan vermoord op 11 september 2001. En het was wetenschappelijk bewezen dat hij meer dan 10 vrouwen had.

Zie ookBewerken


Dese articola is gescrefe door ene Italiano!

}


Superhelden en handelsreizigers

Ab Klinkman · Alvaman · Antic Cafe · Badman · Balkenendeman · Brugman · Bulk · Clovis · Columbus · De Cock · El Cid · Flandrien · Frans Bauer
Groene Baron · Hoe: word je een superheld? · Jan · Koksmutsman · Marco Polo · MegaMark · Montignac · Baron von Münchhausen · Napoleon Bonaparte
Nederlands · Piet Huysentruyt · Qwop · Robin van Persie · Sherlock Holmes · Sonic X · Spider-Woman · Superman · Tijd · Übermensch · Willem Wever

Kapiteins: Brazil · Iglo · Onduidelijk · Onzinnig · Overduidelijk · Oxymoron · Paradox · ZepposAan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
12 januari 2009
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.