Corleone

Brando.JPG Dit artikel draagt de goedkeuring van Marlon Brando
Ik ben misschien wel dood, maar ik weet nog steeds wat ik leuk vind... en ik vind dit leuk ~ Marlon

De Corleones zijn een Italiaans-Amerikaanse familie. De familie staat bekend om haar goede en nobele daden. De familienaam is een de jure valse naam, vernoemd naar het dorp waar alles van het syndicaat de familie geregeld wordt.[1]

DadenBewerken

De Corleones stonden bekend om hun nobele daden voor mensen welker stand dan ook. Van de arme boeren op het platteland, tot de rijke koning van het land.

Financiële hulp
de Corleonefamilie was rijk, heel rijk. Ook hadden ze een paar marxistische trekjes. Daarom waren ze er niet vies van om de zwakkeren een aantal centen te doneren. Ook betaalden de Corleones andermans schulden, of vergoedden voor hun de belastingen.
Hulp in onderduiking
vooral in WO2, hielpen de Corleones mensen met onderduiken voor de mensen voor wie ze bang waren. In principe vroegen ze er wel een kleine vergoeding voor, maar omdat het zulke goede vrienden waren hoefde dat niet per se.
Moord
Niet schrikken, de Corleones waren ook (huur)moordenaars. Als een vriend[2] smeekte aan de voeten van de don om een gemeen iemand te liquideren, wilde het familiehoofd er wel over na denken.
Helpen met vluchten/ontsnappen
als er mensen het land uit willen om wat voor reden dan ook willen de Corleones ze graag helpen. Ook als er een vriend gevangen zit zijn ze er niet vies van om hem te helpen ontsnappen.

GeneratiesBewerken

 
Vito Corleone

Eerste generatie: VitoBewerken

Zie hier voor een volledige pagina
"Don" Vito Andolini-Corleone, geboren als Marlon Brando, is het hoofd van de familie.

JeugdBewerken

Vito werd in 1891 geboren in een één of ander dorpje in Italië. Toen Vito negen was, werd zijn gehele familie vermoord door de maffia[3]. Hij vluchtte toen naar Amerika.

Maffia-patriarchBewerken

 
Vito met pensioen

Later bedacht Vito om zelf crimineel te worden. Hij reisde tussen Amerika en Italië om zijn zaken te kunnen doen en werd snel erg professioneel. Vito besloot een syndicaat te stichten en kreeg vele vriendjes. Vito werd een machtig persoon.

PensioenBewerken

 
Michael Corleone

Op latere leeftijd gaf Vito het zeggenschap en de titel Don door aan zijn geadopteerde zoon Michael. Vito verhuisde naar een grote villa aan de Siciliaanse kust.

Tweede generatie: Michael Tony Al MichaelBewerken

Michael Francis Corleone, geboren als Tony Montana, later bekend als Al "Scarface" Pacino, is de geadopteerde zoon van Vito.

Jonge jarenBewerken

Tony [4] is in 1920 geboren in Cuba. Hij werd verdacht van criminele activiteiten en vluchtte toen naar Amerika. Hij werd daar een drugsbaron met veel macht. Toen Tony merkte dat hij te ver ging, veranderde hij zijn naam in Al Pacino en vluchtte naar Italië. Hij liet daarbij zijn vrouw zus vrouw zus achter.

Aansluiting bij de CorleonesBewerken

 
Tony Corleone

Na zijn aankomst op Sicillië ontmoette Al[5] Vito. Er werd besloten dat Al werd geadopteerd, maar bij de aangifte werd besloten dat Al voortaan "Michael" ging heten.

Succes en gezinBewerken

Michael[6] boekte vele successen voor de Corleonefamilie. Hij groeide op tot een waardige opvolger van zijn peetvader Vito. Michael stichtte een gezin en kreeg één kind, Tony.

Derde generatie: TonyBewerken

Anthony Vito "Tony" Corleone is de enige zoon van Michael. Hij is rebels en vermoedelijk verwijft.

Weigering bij de Corleones te horen en zangcarrièreBewerken

He refused a deal he couldn't refuse.
~ Vito over Tony[7]

Tony weigerde de criminele activiteiten voort te zetten en werd maar zanger. Hij kon er geen bal van, maar met zijn éénmans-boyband veroverde hij alle meisjes.

Toch crimineel?Bewerken

Tony is meerdere keren opgepakt voor onder andere:

 • Vals zingen
 • Bedreiging[8]
 • Moord[9]

Hij is echter nooit veroordeeld. Men vermoed dat de rechter is omgekocht door de gevangenis, omdat ze geen zin hebben aan een zingende c.q. valszingende gedetineerde.

Vito en Michael nuBewerken

Tegenwoordig zijn Vito en Michael Corleone met pensioen. Ze hebben beide een grote villa.

Michael dood?Bewerken

Er gaan geruchten in de ronde dat Michael Corleone een drugsbaron geworden is, verslaafd aan zijn eigen cocaïne en (stiekem)getrouwd met zijn zus. Ook vermoed men dat Michael is vermoord door een andere drugsorganisatie. Sinds zijn pensioen is Michael nooit meer gezien, hij heeft het dan ook nooit bevestigd dat hij dood is.

ReferentiesBewerken

 1. Corleone, natuurlijk
 2. En ze hadden veel vrienden
 3. Het schijnt dat Vito een hekel had aan zijn familie en de bende dus opdracht gaf
 4. Onthouden, zo heette hij toen
 5. Niet meer Tony, weet je nog?
 6. Volg je het nog?
 7. Niet zijn adoptiezoon, maar kleinzoon
 8. Bedreigende teksten in zijn "liedjes"
 9. Mensen stierven dood van de honger in de wachtrij
Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
11 mei 2015
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.Dese articola is gescrefe door ene Italiano!

}