Ctrl+Alt+Del

Dit is een
Afbeelding Chefzegel.png
OncyChef
Een Computerverslaafde die probeert zijn Ctrl+Alt+Del-scherm te openen.
Ook tablets zijn bekend met het fenomeen Ctrl+Alt+Del

Ctrl+Alt+Del is de bekendste manier om het Bluescreen of Death te bekijken op Windows. Ook schijnt men er vastgelopen programma's mee af te kunnen sluiten. Hier is echter geen bewijs voor bevonden. Men schijnt d.m.v. aflaat opgestarte programma's kunnen afsluiten. Dit is helaas ook nooit bewezen en zal nooit thuis geprobeerd te moeten worden.

GeschiedenisBewerken

Ctrl+Alt+Del is ontstaan toen Bill Gates zijn nogal vaak crashende Windows '95 presenteerde, omdat het zovaak crashte, werd er een speciale toetscombinatie vrijgehouden om het crashen tegen te gaan, wat helaas niet werkte. Hierdoor was Gates van plan om het weg te halen bij de volgende versie van Windows, dit mislukte faliekant, waardoor de "bug" alleen maar erger werd. Bij de huidige versie van Windows, Windows 8, kan het Bluescreen of Death niet meer worden geopend, als men in deze versie de toetscombinatie indrukt crasht de computer en sluit hij af.

Ctrl+Alt+Del in andere besturingssystemenBewerken

Bij andere besturingssystemen is er soms ook sprake van de toetscombinatie.

DOSBewerken

Bij de voorganger van Windows, DOS, bestond de toetscombinatie al, deze werd hierin gebruikt om de computer op te starten of af te sluiten, bij de latere versies ervan werd voor die functies een speciale knop gemaakt: de aan-/uitknop.

AppleBewerken

Applecomputers hebben geen Ctrl-toets, waardoor de combinatie Ctrl+Alt+Del onmogelijk wordt om te maken. Apple heeft echter de toets , welke dezelfde functie heeft als Ctrl, maar een andere naam heeft. Deze toets hebben ze gewoon gejat van Windows, maar dat mag ik niet zeggen van de geheime dienst. Met de toetscombinatie ⌘+Alt+Del, kan men op een Applecomputer ook genieten van Ctrl+Alt+Del welke hier tot functie heeft alle geopende programma's te sluiten en updates automatisch te installeren.

LinuxBewerken

Ook bij Linux bestaat de combinatie Ctrl+Alt+Del, het heeft tot nog toe geen functie, al kan men er wel een functie aan geven.

Ctrl+Alt+Del op andere apparaten dan computersBewerken

 
Een IKNGDHGII, een Ipod muziekspeler van Microsoft met Ctrl+Alt+Del

Behalve op computers komt men de Ctrl+Alt+Del-toets(en), en daarmee dus de toegang naar het Bluescreen of Death, ook tegen op de IKNGDHGII, de Nokia-telefoons, een aantal tablets en op de IKNGDHGIPI.

Personen over Ctrl+Alt+DelBewerken

Ctrl+Alt+Del is een Toetsenbordcombinatie
~ Kapitein Overduidelijk over Ctrl+Alt+Del

AAAAAAAAA!
~ Computerverslaafde waarbij het Bluescreen of Death vastloopt

Ctrl+Alt+Del is door Windows gestolen van Apple
~ Applefan die helemaal gelijk heeft over Ctrl+Alt+Del

Dé oplossing voor het vinden van het Bluescreen of Death
~ Bill Gates over het vinden van het Bluescreen of Death met Ctrl+Alt+Del

Andere namenBewerken

In plaats van Ctrl+Alt+Del zijn ook nog verschillende andere namen in omloop:

  • Ctrl-Alt-Del
  • Ctrl+Alt+Delete
  • Control-Alt-Delete
  • Control+Alt+Delete
  • Controlaltdelete
  • Bluescreen-of-Death-Opener
  • Programmasluiter
  • Door Windows 8 gebruikers: Crasher


Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
14 juli 2014
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.