Cyprus is een klein roteiland in de Middellandse Zee dat dichter bij Azië en Afrika ligt en heeft toch het lef om bij de Europese Unie te horen. Mensen die op Cyprus wonen houden erg van de vorm van hun eiland heeft de vorm van een gitaar en die gitaar staat ook op hun vlag.

Cyprus
800px-Flag van Cyprus.svg.png
Basisgegevens
Talen Cyprussisch, Turks, Grieks
Hoofdstad Nicosia
Regeringsvorm Demoncratie Dictatuur
Religie Islamitisch, Grieks-orthodox, Muurisme
Inwoners weinig
Staatshoofd een geit
Overige
Volkslied "wij houden van Griekenland TurkijeGRIEKENLAND!!!TURKIJE!!!!Cyprus"
Motto 'Einichkeit und Recht und Freiheit
Munteenheid Euro
Volksheld Aphrodite
Traditioneel eten Kebab, Feta
Portaal  Portaalicoon Land
De mensen op Cyprus beweren dat ze op een gitaar wonen, maar wij denken toch eerder dat het een viool is.


GeschiedenisBewerken

De Grieken hielden erg veel van Cyprus omdat Aphrodite er is geboren, hier is echter niets van waar, Aphrodite was de godin van de schoonheid en liefde, en bewoners van Cyprus zijn alles behalve mooi of schoon of lief. De gehele geschiedenis van Cyprus is echter geheel anders dan de verhalen van de Griekse Goden en Caesar die vermoord werd door Brutus de hond, namelijk erger. Veel erger. Cyprus is slechts een gebied vol gebekvecht, een soort van Berlijnse muur die om de hoofdstad Nicosia loopt, en de Gedemilitariseerde Zone tussen het ene helft van Griekenland en de andere helft van Turkije.

DemografieBewerken

 
Een haven aan de Griekse zijde van Cyprus, dankzij een grap van de Turken.

Bestuurlijke indelingBewerken

Cyprus bestaat uit 6 provincies en dus de helft van Nederland, dit heeft alleen geen enkel verband aangezien het aantal inwoners van Cyprus minder is dan het aantal inwoners van Amsterdam. Daarnaast is het nogal warm op Cyprus omdat het in de Middellandse Zee ligt. Je zou Cyprus beter kunnen vergelijken met Berlijn in een groot deel van de 20ste eeuw, Cyprus is namelijk opgesplitst, al speelt hier Nicosia hier de rol van Berlijn, al heeft het verder ook nog ongeveer dezelfde oppervlakte. Cyprus bestaat uit het Turkse deel, waar ze Grieks spreken, het Amerikaanse deel, want Amerika bemoeit zich met elke scheet op de wereld, en het bestaat ook uit het Griekse deel, daar spreken ze Turks. De verhoudingen zijn erg gespannen en op elk moment kan er een conflict tussen de beide delen uitbreken waarbij alle atoombommen van de wereld naar Cyprus zullen gaan, Frankrijk zal de Eiffeltoren lanceren, Engeland de Big Ben, Amerika de Big Mac en nog veel meer, aldus Wikileaks.

TaalBewerken

De officiële talen op Cyprus zijn Grieks en Turks, maar bijna alle inwoners spreken Grieks noch Turks, maar wel Cyprussisch: een mengeling van Grieks en Turks, in het Cyrillisch alfabet à la Kiev. Een typische zin van "Gooooooooeeeeeeiemorgen! De Postcodeloterij Hoe gaat 'ie ermee?" is dan in het Cyprussisch "Ґеіраті-соу кнасвалінс. Men spreekt bewust geen Turks en Grieks omdat de gemiddelde inwoner zich neutraal voelt en zich niet bij één kant wil voegen en zich meer Cyprussisch voelen dan Grieks óf Turks.

GeografieBewerken

FloraBewerken

Op Cyprus groeien veel planten, meer dan bij jou in de achtertuin staan.

FaunaBewerken

Op Cyprus leven veel dieren, bijvoorbeeld de mens. Deze zijn op zich zeldzaam en worden bijna met uitsterven bedreigd. Hun grootste vijand is de mens zelf, mensen houden ervan om elkaar te vernietigen, met name de mensen van het Griekse ras en mensen met het Turkse ras. Ook wonen er vliegen en ezels op Cyprus.

StedenBewerken

Er is een stad op Cyprus genaamd Nicosia dat is ook meteen de hoofdstad en zo'n beetje de helft van Cyprus woont daar. De stad staat bekend als het nieuwe Berlijn alleen er wonen 10 keer zo weinig inwoners. In de stad is een grens tussen het Griekse en het Turkse deel midden in de dorpsstraat. De straat staat bekend als checkpoint Charlos in het Griekse deel en checkpoint Gerrit in het Turkse deel.

Zie ookBewerken

}

}