Death metal

Death Metal is een vorm van Polka, die uitsluitend bestaat uit doodskreten gecombineerd met drumcomputers en synthesizers.

De geschiedenis van Death MetalBewerken

 
George Fisher voordat hij Death Metal uitvond

Death Metal is ontstaan uit de doodskreten van stervende Emo's. Een destijdse Noord-Amerikaanse visser genaamd George Fisher (ook wel bekend van het merk Fisher-Price) nam het geluid op en verzamelde de doodskreten op tape. Als enige op deze wereld zag hij de schoonheid hiervan in (dat geldt nog steeds). Met het computer programma Garageband ging hij hierna aan de slag met opgenomen emo-kreten als "Misschien dat m'n moeder me eindelijk ziet staan als ik dood bloed!" en "Ik sterf nog liever dan dat ik verder leef zonder een penis in m'n anus!", om ze zo te manipuleren dat het iets werd als "Ik dood m'n moeder met een penis in haar bebloede anus!", met tussendoor een paar kreten van pijn.
Dit werd onder de seksueel gefrustreerde incestliefhebbers een grote hit.

George Fisher's werk werd steeds bekender en hij ging met zijn teksten ook andere onderwerpen aanpakken zoals Necrofilie, Cannibalisme en het combineren van die twee. Zo ontstonden zijn twee bands Cannibal Corpse en Necrophagist. Wereldwijd kreeg hij fans, en de druk om live op te gaan treden werd steeds groter. De enige oplossing leek hem om te gaan playbacken. Samen met een groep andere seksueel gefrustreerde necrofielen liet hij zijn haar lang en vettig groeien, en zorgden zij voor het allereerste Death Metal optreden, waarbij af en toe de tape nog wel eens vastliep, maar dat was te verhelpen door emo kindjes mee te nemen op tour en ze op het podium af te slachten.

Death Metal Heads en hun GewoontesBewerken

De fans van Death Metal worden Death Metal Heads genoemd. Ze hebben lang, vettig haar en dragen te grote bandshirts van Death Metal bands om Black Metal Heads af te weren. Samen met emo's zijn dat hun twee aartsrivalen.
De reden dat Death Metal Fans niet tegen Black Metal kunnen is omdat:
ze niet over Satan zingen en zijn dus vinden de Black Metal Heads ze niet kvlt en tr00 genoeg, en pesten ze ze zodat de Death Metal Heads 's nachts niet kunnen slapen en klaar wakker in hun bedje blijven woelen.
En omdat de satanisten niet willen toegeven dat ze de Death Grunts (de doodskreten van de emo's) hebben genept van hen, maar het een andere naam gegeven hebben: Growlen (een term die later ook in andere muziekstijlen werd gebruikt, zoals J-pop).

 
Luchtpijpen doe je natuurlijk niet solo

Om hun seksuele frustraties en haat wegens emo's te uiten kwamen de Death Metal Heads met een nieuwe vorm van liefdebedrijven: het Moshen. Dat hield ook in dat ze gingen Headbangen(ook wel bekend als lucht-pijpen): het wild van voor naar achter gaan met je hoofd terwijl je je mond open houdt (zogenaamd om mee te krijsen met de muziek maar de echte reden is overduidelijk).

Het Moshen begonnen ze in steeds grotere groepen te doen en zo ontstond de Pit.
Men kent verschillende varianten hiervan.
Er is de Ik-duw-maar-wat-pit, waar meestal wannabe's in staan die elkaar alleen duwtje geven in plaats van elkaar de hersenen eruit te slaan.
Maar ook de tikkie-jij-bent-'m-pit (ook wel bekend als de wiiieee-een-draai-molen-pit), waarin de Metal Heads achter elkaar aan hollen in een rondje en elkaar op die manier te lijf gaan.
En niet te vergeten: de Wall of Death. Hierbij speelt iemand op het podium Mozes en die zorgt ervoor dat het publiek zich opsplitst om vervolgende met een aanloop naar elkaar toe te rennen en met een ninja-kick elkaar uit te schakelen.

Er zijn soms onwetende niet-Metal Heads die dan per ongeluk op zo'n optreden terecht komen en vervolgens in het midden van zo'n Wall of Death blijven staan. Die worden vertrapt.
Hun doodskreten dienen vaak als inspiratie voor nieuwe Death Metal liedjes.

Lijst van Death Metal-bandsBewerken

Hier volgt een lijst van de meest bekende Death Metal bands:

 • Cannibal Corpse
 • Necrophagist (letterlijk: dode homo)
 • YUI
 • Dying Fetus
 • Katafalk
 • de Paus
 • Cephalic Carnage
 • Fall Out Boy
 • Belphegor
 • Tokio Hotel
 • Bring Me The Horizon
 • Wrong Direction
 • En natuurlijk Britney Spears

Wat mensen ook zeggen, de band Death is GEEN Death metal band! Dit valt namelijk onder het genre Schoonmoeder Metal (Schoonmoeders krijsen namelijk ook).

LinksBewerken

Alles voor de seksueel gefrustreerde necrofiel
Een sukkel die Headbangt op Rap-Metal
Nog een Wall of Death
Voor iedereen die de doodskreten wenst te verstaan
Cannibal Corpse
Necrophagist