Doetinchem

God houdt van dit artikel

Hij die Hemel en Aarde geschapen heeft, liet Zijn Alziend Oog op deze pagina vallen. En Hij zag dat het goed was, en zegende deze Pagina.
Creation of the Sun and Moon face detail.jpg


Doetinchem is een stad in de Nederlandse provincie Gelderland. Het was eerst een boerendorpje en dan wel het allereerste wat ooit heeft bestaan. Doetinchem was er eerder dan de rest van het heelal. De plaats staat tevens welbekend als de geboorteplaats van God. Het is niet bekend hoe Doetinchem ontstaan is.

Graafschap Doetinchem
Groafschap Deutekem
Plaats in Nederland
Het in de praktijk gebruikte stadswapen
Het in de praktijk gebruikte stadswapen
Basisgegevens
Motto D'ran!, Attamottamotta en Wi'j bent beter dan Ernem!
Land Nederland
Burgemeester Graaf Jan I Vreeman
Portaal  Portaalicoon Plaats

Geschiedenis van DoetinchemBewerken

 
Doetinchem, voor Godfried de Boer, zwevend door het niets

In het begin der tijden was Doetinchem het enige fysieke "object" dat er was. Er woonden ook wezens, de familie Boer.

Wie de eerste wezens waren, is niet bekend. De familie werd pas bijgehouden vanaf Super de Boer. Echter, een zijner nakomelingen (Godfried) besloot het dorp uit te breiden. Dat deed God (Godfrieds roepnaam) in zeven dagen. Dit liep echter uit de hand, waardoor de wereld ontstond. Voor meer informatie hierover, lees dit.

God merkte op dat bij een grotere stad ook een hoger inwonertal hoorde. Daarom schiep Hij Adam en Eva. Adam en Eva waren er trots op dat ze de eerste mensen waren. Later hebben ze andere mensen ontdekt en waren ze teleurgesteld dat dit niet waar was (het zou nou eenmaal niet zo handig geweest zijn als de kinderen van Adam en Eva met elkaar hadden moeten vrijen). Adam en Eva woonden in Ede, dat toen nog een Doetinchemse wijk was.

Lange tijd was Doetinchem hoofdstad van de wereld. Kortweg omdat het de enige stad was. God werd te lui om de stad te besturen, en stelde toen een achterneef, DeFermier (wiens dynastie nog steeds aan de macht was in Doetinchem), aan tot graaf. De wereld werd toen een graafschap.

De graaf zijn schatkist bleek snel leeg te zijn, en verkocht daarom sommige buitenwijken daarom het zogenaamde stadsrecht. Echter, de nieuwe steden werden daardoor minder afhankelijk van de wereldhoofdstad. Steden begonnen ook land op te eisen, zodat er volwaardige landen ontstonden. Sindsdien is de Doetinchemse wereldmacht definitief voorbij.

Geschiedenis van Gods familieBewerken

Honderden jaren later werd Super de Boer geboren als afstammeling van Boer. Hij ging trouwen met Helena Communismsm en kreeg samen Manfred de Boer. Manfred de Boer had een ongelukkig leventje en maakte weinig indruk op meisjes. In zijn ellende ging hij vaak naar het moeras waar hij vaak geraakt werd met bliksemstralen. Pas op 21-jarige leeftijd kreeg hij door dat deze bliksemstralen hem heel sterk maakten en de modder hem versterkende lagen gaf. Dit maakte Manfred het eerste Goddelijke figuur uit de geschiedenis. Zijn ouders waren trots op hem. Manfred ging trouwen met Elizabeth II (later de koningin van Engeland) en kreeg een zoon genaamd Godfried de Boer, beter bekend als God.

Toen Godfried op 4 jarige leeftijd een hersentumor overleefde, voor die tijd zeer zeldzaam, werd hij door het Doetinchemse volk onsterfelijk verklaard en dus gezien als een heks. Godfried moest vluchten. Maar aangezien Doetinchem het enige was wat bestond kon dat niet. Godfried ontdekte de krachten die hij van zijn vader had geërfd en schiep Eden waar hij toen naartoe vluchtte, zijn naam veranderde in Fried Boer en een friettent begon. Daarna heeft hij Amsterdam geschapen zodat hij daar ook zijn friet kon verkopen.

Later schiep Fried de hemel en de rest van het heelal. Hij veranderde zijn naam in God.

Gods vader Manfred was eeuwenlang het goede hulpje van God. Maar bij de scheiding van Manfred ouders en de geboorte van Jezus heeft God Manfred van zich afgezet. Elizabeth is van Manfred gaan scheiden omdat Manfred werkeloos was. Zij is met haar familie op Aarde een koninklijke familie begonnen. Manfred is ook naar de Aarde gegaan en is daar onder de naam Vito Corleone maffiabaas geworden.

 
Graaf Jan I Vreeman, de huidige burgemeester van Doetinchem

Doetinchem VandaagBewerken

 
Het grafelijk paleis van Jan I

Tegenwoordig is Doetinchem een graafschap-gemeente in Nederland. De graven van de Achterhoek hebben als bijfunctie burgemeester van Doetinchem. De huidige graaf/burgemeester is Jan I Vreeman van het geslacht deFermier.

Bekende personen die hier geboren zijnBewerken


De skriever van deze artikel kömp uut 't oosten van 't laand!

}