Donald Duck

DonFrust.gif

Donald Duck is een eend
~ Kapitein Overduidelijk over Donald Duck

Donald Duck is een half-naakte eend met een driftig karakter en een achterbakse aard, die toevallig de dictator van Zwart-Rusland is geworden omdat Dagobert Duck kapitalistisch werd. Vanwege zijn geringe sociale vaardigheden en lage morele standaard lukt het hem niet om Katrien Duck, die hij voortdurend aan het stalken is, voor zich in te nemen. Door zijn hebzucht en zijn koppigheid belandt hij vaak in de grootste problemen, waar hij familie en naasten in meesleept. De laatsten hebben dan de grootste moeite om de zaken weer recht te krijgen en er vallen regelmatig slachtoffers.

LeefsituatieBewerken

De Duckclan is zeer incompleet in de annalen terug te vinden. Dat is ook niet verwonderlijk bij eenden, die ten prooi vallen aan ratten, katten, honden en verder iedere diersoort die zijn tanden of zijn klauwen in zo'n beest kan zetten, want de familie Duck wordt door iedereen gehaat, wat de reden is dat ze zich allen (de overlevenden dan) hebben teruggetrokken in enkele enclaves, waarvan de hoofdstad Duckstad is. Hoewel deze stad verder alleen maar door honden wordt bewoond, en ze ieder moment van hun leven gevaar lopen doodgebeten te worden is de stad toch Duckstad genoemd, vanwege het feit dat 95% van Duckstad in het bezit is van Dagobert Duck. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat de eenden door de honden met rust worden gelaten, maar helemaal zeker is dit niet

 
De vlag van Disneyland tijdens WO2

De huidige behuizing van Donald is een wooncaravan. Eerst woonde hij in een huis, maar door de oplopende belastingen en de schade die hij met zijn strapatsen veroorzaakte raakte hij zijn huis kwijt aan zijn oom. Hij woont samen met 3 neefjes, die voor hem moeten zorgen. een aantal maanden van het jaar brengt hij in de gevangenis door.

WerkBewerken

Honderden banen en klussen heeft Donald achter de rug. Hij pakte de dingen altijd groots en voortvarend aan, met als gevolg rampen, ellende, huizen in brand, eilanden die ten onder gaan in de golven, genocide, het smelten van de poolkappen en miljarden euro's schade voor de wereldgemeenschap. Hij is begrijpelijkerwijs door de rechter voorgoed op non-actief gesteld en mag nu nog slechts werken als muntjespoetser voor zijn oom, waar hij een bescheiden bijdrage in de onkosten voor krijgt. Dit is bij lange na niet genoeg om een gezin van vier te onderhouden en men fluistert dat hij om bij te verdienen zijn lichaam verkoopt aan toeristen in Disneyland. Sommigen beweren dat hij Verweggistan gesticht heeft, maar dat is nooit bevestig door de eend zelf. Daarnaast zijn er sterke aanwijzingen, dat hij een wekelijks porno-blaadje uitgeeft van eenden zonder broek aan.

FamilieBewerken

De ouders van Donald Duck zijn niet bekend. Waarschijnlijk zijn ze toen Donald nog een lelijk Duckje was door de ratten gegrepen, want hij is opgegroeid op de boerderij van zijn ehm.... Oma, Oma Duck, die weer een zus van Dagobert is. Oma Duck is ook de oma van de neefjes, Kwik Kwek en Kwakkie, die neefjes zijn van Donald (bij wie ze in huis wonen) en ook neefjes van Katrien, die weer tante is van de de drie nichtjes, die bij haar wonen. Onduidelijk is of Katrien een zus of een nicht of helemaal niets van Donald is, maar het is minstens een nicht, want anders loop je elkaar niet zo op te geilen de hele tijd. of de neefjes en nichtjes ook neefjes en nichtjes van elkáár zijn is onderwerp van speculatie. De verbindende schakel in deze incomplete puzzel schijnt Oma Duck te zijn. Ze is ook de enige Oma Duck die in de registers wordt vermeld. Er ontbreken ons vooralsnog onvoldoende gegevens, zoals het volledig nietbestaan van een Opa Duck. Andere verwanten:

Dat alle Ducks trauma's hebben opgelopen van hun verstoorde familierelaties is terug te vinden in het principieel onbedekt laten van het onderlichaam. Het is vanwege de macht die Dagobert Duck over de enclaves heeft, dat zij zo halfnaakt kunnen rondlopen. Maar er zijn er ook nog maar zo weinig over, dat men denkt, dat als Donald Katrien niet snel gaat dekken of de drie neefjes niet met de drie nichtjes voor nageslacht gaan zorgen, dat het in niet al te lange tijd gedaan is met de Ducks. En dan nog...

Sociaal contactBewerken

Zoals te begrijpen valt, heeft Donald Duck weinig vrienden. Het is door zijn banden met naaste (?) familieleden, dat hij nog wel eens in contact komt met vertegenwoordigers van andere randgroepen in Duckstad, zoals

  • Mickey Mouse, een geflipte drugsdealer, die Duckstad met zijn bende en slaafjes onveilig maakt, geholpen door zijn rechterhand
  • Goofy, een nietsontziende sadist en moordenaar met zijn Valse halfwolf Pluto.
  • Klaartje Koe (buurvrouw van Oma Duck, die er voor zorgt om ver uit de buurt te zijn als Donald en de neefjes aan komen zetten.
  • Gijs Gans - Een junkie die de hele dag voor pampus onder een boom ligt en in ruil voor kost en inwoning enkele hand- en spandiensten voor Oma Duck verricht.

UiterlijkBewerken

 
Dit is Donald Duck, de half-naakte eend. blech.
  • Donald Duck, de populairste eend in de geschiedenis, heeft een half matrozenpak aan en loopt verder in zijn blote kont rond.
  • Hij draagt ook een matrozenpet, en die heeft hij altijd op. WAAROM? Ik bedoel, misschien verbergt hij wel iets onder zijn petje en is het een terroristische bom ofzo!
  • Verder ziet hij eruit als iedere willekeurige eend in matrozenpak zonder broek.

BiografieBewerken

Hee, laat ik eens een film maken met allemaal kippetjes en zo die half-naakt zijn en laat er een eend in meespelen, ja dat zou dolletjes zijn!
~ Disney over het begin van Donald Duck

Hee, als ik nou eens hetzelfde ga doen met een muis!
~ Disney's tweelingbroer over het idee van zijn broer

Zo begon het! Hij bracht een tekenfilm uit, met allemaal half-naakte dieren, en niemand die er wat over zei! En verder deed hij helemaal niks met die Donald Duck, want hij was een eend in een matrozenpakje, en matrozenpakjes vond hij ouderwets. Gellukig kwamen er Drie Wijzen uit het Oosten (Onder andere Henkjan Smits), die de potentie er wel in zagen. Ze bedachten nog wat personages eromheen zoals Kwik, Kwek en Kwak en Dagobert Duck en dat soort zooi, weet je wel. En toen werd hij populair.
Gekke eend.

Commentaar van iemand die de "heer" Duck eens in het echt is tegengekomenBewerken

'Ik heb Donald Duck wel eens in het echt ontmoet, maar wat is hij asociaal zeg! Ik bedoel ik zeg zo van 'hoi!' en hij zo van 'kwaaaak kwak kwak kwaaaaaaaak kwak kwak kwak' en ik zo van 'wat zeg je nou, meneer de half-naakte eend?' en toen floepte ik 'Gatver, smerig' eruit en hij opeens boos worden weet je wel. En hij sloeg me in elkaar, man zoveel blauwe plekken heb ik nog nooit gehad! Toen had ik maar de politie gebeld, en zij gingen achter hem aan. Nu zit hij in de cel, voor levenslang!
Mwhehehehehehehehehe, lekker puh, gekke half-naakte eend.'

TijdschriftBewerken

Donald Duck heeft ook een tijdschrift. Dit tijdschrift is in een aantal landen ter wereld verboden. In China bijvoorbeeld is Donald Duck verboden omdat Donald Duck kan praten, en volgens de Chinezen is het niet verstandig om mensen en dieren op hetzelfde niveau te brengen. Ook in Zweden is de Donald Duck verboden vanwege het toenemen van het aantal wetsovertredingen.

Zie ookBewerken