Egoïsme

BAAS IN EIGEN BUIK! MIJN BUIK! IK!!

In Sovjet Rusland, ik is JOU!!
~ De situatie in Sovjet Rusland over het egoïsme.

Neehee, IK!!
~ Een egoïst over Sovjet Rusland.

Nee! MIJ!!!
~ Een andere egoïst over de voorgaande egoïst.

En ik dan?
~ Jij over de egoïsten.

Kies mij!! Kies mij!!
~ Een egoïst die het egoïsme niet helemaal doorheeft, en daarom ook kansloos is.

In de VS, alles is van MIJ!!
~ Een egoïstische kapitalist over egoïsme.

Wat van jou is, is van mij, en wat van mij is, daar blijf jij af!
~ Vader over eigendommen van zijn kind

Het egoïsme is een politieke denkrichting waar alleen ik de beste ben. De rest is niets. Alleen ik. Alle macht aan mij! Ik bepaal alles! IK! JA?! IK!! Niet jij! Maar IK!! IK IK IK IK IK!!! ALLES IS VAN MIJ!!!

EgoBewerken

Bij een egoïst zoals ik, is het ego zeer hoog. Niet-egoïsten, de delers of samenwerkers hebben een laag ego gehalte. Bij het egoïsme gaat het vooral om de zelfzuchtigheid. Tijdens de Tweede Wereldoorlog moest je wel, ik dan. De egoïsten overwonnen, de mensen die hun eten gingen delen, kwamen niet ver, of bijna niet. Daarom ben ik ook de beste. "Ik" heb het gemakkelijk overleefd omdat "ik" alles voor mijzelf bewaarde, want ik ben de beste, en moet mijzelf zien te overleven in barre tijden. Op school was ik altijd bewonderd en tevens gehaat omdat ik niets deelde! Ik wilde namelijk alles voor mijzelf houden! Hierdoor kon ik die dingen weer gaan verkopen aan anderen zodat ik erop kon verdienen! Daardoor werd ik de rijkste! En de slimste! Ik leerde het hardst en deed niets voor ook maar iemand! Ik! Ik! Ik! Moi! I! Ich! Ego! Ik!

Alter-egoBewerken

 
EGO! Het beste alternatief van die delers, LEGO! EGO IS GOED! IK BEN GOED! Nee, sterker nog: IK BEN DE BESTE!!!

De alter-ego's...de andere "ik". De mede egoïsten, of personen die zichzelf als "ik" beschouwen. Het alter-egoïsme is niet een onderdeel van het egoïsme, maar juist een paradoxale tegenhanger! Die personen willen ook alles voor zichzelf hebben, terwijl ik alles moet hebben! Niet hun, maar ik!! IK!! Alter-ego's zijn daarom ook de ergste van allemaal. Proberen alles van mij te pikken om hun ego weer te doen groeien en dat zij weer de gedachte krijgen dat zij de beste zijn terwijl ik dat ben!! Ik ben gewoon de beste! Ik ben een streng egoïst! Die alter-ego's zijn een stel nullen ten opzichte van mij, de opper-egoïst!

DelenBewerken

De delers zijn een stel minkukels...die hebben geen idee wat ze allemaal weggeven! Bijvoorbeeld goede doelen, bah! Allemaal miljarden euro's en dollars naar de hel! Terwijl ik die allemaal kon hebben, en ze zouden geen kredietcrisis hebben als zij al dat geld niet naar de armen stuurden! Zij worden rijker en zij, o.a. ik armer! Het is niet eerlijk!! Alleen IK heb recht op dat geld en de rijkdom! Laat die arme delers en alter-ego's maar stikken! Vies tuig! Allemaal dingen aan elkaar geven om elkaar de kans op overleven groter te maken terwijl de ego het juist moet overwinnen van de rest! Allemaal concurrentie! Allemaal fout!! De sterkste overwint! IK! IK! IK!!

IJdelheidBewerken

Wat? Hoezo ijdelheid? Het egoïsme is niet eens ijdel te noemen! Ok, ok, misschien een beetje omdat ik gewoon de beste ben, maar dat is een feit! Basta! Geen ijdelheid te noemen! Als ik wil word ik keizer van de hele wereld en is de wereld, met alles daarop en eraan, van MIJ!! Een heel erg bekend en wereldberoemd wereldbedrijf is ook van MIJ!! Ahum, ahum...Van der Fluts schoenenmakers, wie heeft daarvan gehoord? De plaats waarin ik woon is ook wereldberoemd geworden vanwege MIJ!! Krachtwijkerbroek, daar hebben wij nog nóóóóóóóóit van gehoord! Allemaal voor mij!! Ik ben gewoon heilig! Beter dan jullie! En helemaal beter dan jij!

Egoïsme in de wereldBewerken

Egoïsme is overal, in het voetbal, in de economie, in de Verenigde Staten, in China, in Nederland, omdat alleen De Grote "Ik" alles bepaalt over het volk, en de jij's niets behalve de verkiezingen om de 4 jaar waar ze meteen dan voor de komende 4 jaar weggooien! Sukkels!! Overal komt egoïsme voor, maar in de communistische gebieden is het het best! De macht ligt bij jezelf! Geen zeurende politiek, geen regels, geen wetten, alles wordt bepaald door MIJ!! Allemaal ik! IK! IK!!! Niet hun! IK!! IKKE!!!

Zie ookBewerken