Een emmer, breng me een emmer! Mijn koninkrijk voor een emmer!
~ Sjeek Spier over de emmer in zijn boek Richard III: The return of the water

Leg niet te emmeren.
~ Een Amsterdammer over emmeren

I has a bucket! :þ
~ Een walrus over emmers

De emmer is een gereedschap om dingen in te vervoeren. Men kan er voornamelijk water, zand of paardenstront in doen en deze stoffen op deze manier overal waar men wil mee naartoe nemen. Ook kan dit wonderbaarlijke ding ook gebruikt worden om er zandkastelen van te maken, met poep is dit wat lastiger, afhankelijk van de consistentie (of continentie). Emmers zijn zeer geliefd bij mannen van over de 40 met een bierbuik] je zult zelden vrouwen met emmers zien, noch met een bierbuik.

Emmer1a.jpg

Emmers zijn in alle soorten en maten te verkrijgen. Zo heb je emmertjes met patroontjes of leuke kleurtjes. Een bijzonder soort emmer is de Fredemmer. Deze emmer is speciaal geschikt voor het transport van nieuws.

GeschiedenisBewerken

De eerste emmers werden rond het jaar 1337 BC. gemaakt. Ze bestonden eerst uit riet, maar in de loop der eeuwen zijn materialen als: klei, dioriet, platina en papier in zwang gekomen

Eerst werden de emmers alleen gebruikt om er kastelen mee te maken. Veel van die kastelen zijn ontstaan in de middeleeuwen, toen mannen met en zonder bierbuiken nog in blikken pakken liepen. Aan de kastelen kon men zien hoe geweldig en groot hun emmers waren. Hoe beter en groter het kasteel, hoe groter de emmer.

In de Renaissance kwam Leonardo da Vinci, een briljant koemelker en uitvinder, met het volgende: Indien men die emmer niet meteen omdraait, maar het zand er gewoon in laat zitten, kan men het zand overal heen sjouwen. In de periode dat de mensheid deze nieuwe visie op de emmer ontwikkelde werd alles een stuk makkelijker: Mensen kregen minder snel vieze handen en ze konden veel meer in één keer meenemen. De periode waarin er een nieuwe kijk op emmers kwam wordt ook wel de Verlichting genoemd.

Later kwam men erachter dat je de emmers ook kon gebruiken voor andere spullen, die moeilijk te verplaatsen waren in een korte tijd: bakstenen en nageboorten waren plotseling een stuk mobieler geworden.

TheorieënBewerken

Sommige mensen menen dat emmers reïncarnaties zijn van onze voorouders, en moeten daardoor de emmer respecteren en eren. Er bestaan ook theorieën dat emmers eigenlijk engelen zijn om ons te waarschuwen, gestuurd door God. Sommige idioten denken dat emmers eigenlijk vliegende schotels zijn en de aarde willen veroveren maar dat is onzin! Toch?

Een bijzonder populair volksgeloof in Drenthe leert ons dat emmers uitsluitend inwoners van de gemeente Emmen zouden zijn. Aangezien dit volksgeloof bijzonder populair is, mogen we ervan uitgaan dat er weinig waarde aan gehecht moet worden. Zoals bij zoveel massabewegingen en -ideeën het geval was, zal dit geloof voornamelijk door emotie zijn ingegeven. Overigens geeft dit volksgeloof een plausibele verklaring voor de achternaam van de welbekende gewezen Nederlandse nieuwslezer met de voornaam Fred. Niet geheel plausibel is dit, daar Fred Emmer niet uitsluitend afkomstig is van Emmen. Geheel niet, zelfs.

ImitatiesBewerken

 
ziehier een imitatie van een emmer

In de loop der jaren zijn er veel mensen geweest die het briljante idee van de emmer gebruikten voor zogenaamde 'nieuwe' gereedschappen. Uitvindingen zoals de kruiwagen, de ton, de vuilnisbak, de vaas, en zandkasteelvormpjes (alsof het nooit zal opvallen dat het gestolen is) en natuurlijk de pot. Dit zijn allen copyrightschendingen van de emmer. Indien u iemand kent, ziet of ruikt die een dergelijke imitatie-emmer heeft, dient u onmiddellijk de NEB (Nationale Emmer Bond) te bellen. Het telefoonnummer is: 666-1337101. Indien u een steel met een zwaar ijzeren uiteinde zag dan zag u een hamer en geen emmer, onthoud dit.

De Emmer in de bijbelBewerken

In het nieuwe testament liep Jezus aan een bedelaar voorbij die op de grond zat en voor zich zijn bedelemmer had staan. Jezus gaf geen geld maar zei: "Neem uw emmer op en handel". De bedelaar volgde dit advies en werd een succesvolle handelaar in gebakken lucht. Jezus zijn emmeruitspraak wordt vaak geciteerd door christelijke tegenstanders van de bijstand.

WiskundeBewerken

In de wiskunde speelt het fenomeen emmer ook een belangrijke rol, de laatste stelling van Fermat (x^n + y^n = z^n ) is door het gigantische inzicht van de heer Guidnul bewezen. Hij was de eerste die zag dat de machten eigenlijk geen machten representeren, maar ondersteboven geplaatste emmers. Je kunt het namelijk vertalen naar: e^ln(x)n+ e^ln(y)n) = e^ln(z)n. De natuurlijke logaritme ln bleek te staat voor : l(eeg) (ondersteboven geplaatste emmer). Uit de kaasstelling volgt dan dus met het nieuwe inzicht van Guidnul dat door gedeeltelijk te fermenteren naar Emmenthalerkaas volgt dat: x^n + y^n = z^n *Quod Erat Demonstrandum*

Koningen en emmersBewerken

In de loop van de geschiedenis is er veel misbruik gemaakt van de macht van de emmers, de emmers hebben namelijk de macht om, zoals iedereen natuurlijk wel weet, wormgaten te creëren. Met een dergelijk wormgat kan je jezelf of je schoonmoeder makkelijk overal heen teleporteren. Koning Edward de 14e, de uitvinder van voetbal gebruikte dit om voetbal over de hele wereld te verspreiden als een verschrikkelijke Nederlandse plaag. Des te meer voetbal zich verspreidde, des te meer de wereld verzwakte, dit maakte de wereld gereed voor een invasie door paarse buitenaardsen met een strikje. Deze paarse buitenaardsen stonden ook wel bekend als accountants. Dit superras reisde in kantoorflats door het oneindige heelal met de snelheid van het licht.

Verdere Functies van de EmmerBewerken

De emmer is veel handiger en hightech dan de meeste mensen denken, je kunt er bijvoorbeeld:

 • Op trommelen (meerdere omgekeerde emmers wordt ook wel een drumstel genoemd)
 • Op je hoofd zetten
 • Kikkers in bewaren
 • Met zand vullen om er zandkasteeltjes van te maken
 • Je in verstoppen
 • Vissen in vervoeren

Zoals je ziet is een emmer dus multifunctioneel inzetbaar.

Ook is het belangrijk om altijd een emmer op zak te hebben (als dit niet past kun je voor slechts €59,99,- en speciaal gemaakte zak-emmer kopen, deze emmer is ongeveer zo groot als een euromunt en uitklapbaar). Het kan namelijk wel eens gebeuren dat er opeens een bandiet uit de bosjes komt springen en zegt: "JE EMMER OF JE LEVEN" en dan heb je natuurlijk liever je leven dan je emmer (een uitzondering op dit geval was Elvis Presley die zijn emmer belangrijker vond dan zijn leven of zijn gitaar en dus koos voor zijn leven) wat ook kan gebeuren is dat er opeens een politieagent uit de bosjes komt springen en zegt: "en jongeman heb jij je EMMER wel bij je?!!??" en dat kan je en flinke boete opleveren namelijk €2.57,-.

TriviaBewerken

 • In boerengemeenschappen kwam men er al snel achter, dat een emmer ook omgedraaid kon worden en de boer erop kon zitten tijdens het melken. Een nadeel van deze werkwijze was echter, dat alle melk in het gras terechtkwam. Toen vond een verlichte geest het begrip "Twee emmers" uit.
 
een idioot op een emmer

Emmer 'Wist Je Datjes'Bewerken

 • Wist je dat er een artikel bestaat op Oncyclopedia over emmers?
 • Wist je dat een emmer ook gevaarlijk kan zijn?
 • Wist je dat een emmer helemaal niks te maken heeft met vorken?
 • Wist je dat een emmer al 666 jaar bestaat?
 • Wist je dat een emmer het onderdak voor veel kindjes in Afrika is?

Emmers en SmartlapocratieBewerken

De bekende Nederlandse Rock 'N Roll held Frans Bauer heeft ook een liedje gemaakt over emmers het refrein gaat zo:

"heb je emmers voor mij? lalalaalaalaalaaaa
heb je tijd voor mijn emmers lalalaalaalaalaaaa
elk uur van de dag denk ik steeds aan emmer
lalalaalaalaalaaaa"

Ook de bekende rapper André Hazes heeft een rap over emmers. Het nummer heet 'een emmer voor mijn moeder' het refrein gaat zo:

"ik heb hier een emmer voor mijn MOEDER!!! Yo!
die hoog in de Emmers zit, Yo!"<

Liederen als deze motiveerden het volk tijdens de smartlapocratische revolutie in Mofrika om de machthebbers met hun emmers uit de Reichstag te slaan. Met verarmd uranium verzwaarde emmers waren ook doorslaggevende wapens tijdens deze revolutie.


Emmer (film)Bewerken

Emmer is het eerste deel van vier dramatische liefdesfilms. De films gaan over sadist Jigemmer, die mensen opsluit, en hen laat kiezen uit twee opties; of ze zullen sterven door de wraak van mijn emmer, of ze zullen 20 minuten aan disney film kijken en blijven leven. Om te blijven leven zal de gevangene eerst pijn moeten lijden. De film werd voor het eerst vertoond op het natonale Paardenfeest in januari 1992. Inmiddels zijn er al twee vervolgen gemaakt, waarvan het derde deel in het najaar van 2006 in première ging. Het vierde deel kwam uit op 26 oktober 2009 in de VS, en zal 3 januari 2008 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Emmer was financieel gezien een groot succes; de film had een budget van 6,7 miljoen dollar. Dit werd gefinancieerd(ofzoeits) door Lucje (die ook dit artikel over emmers heeft gemaakt), maar bracht meer dan 55 miljoen dollar op. Filmrecensentenisten hadden verschillende meningen over de film, maar nadat Jigemmer ze een koekje had gegeven kreeg de film overal ter wereld goede recenten.

De film werkt gemaakt na een gelijknamige 8 minuten-durende film. Producer Bill Gates was erg enthousiast over die film en bedacht dat een speelfilm van normale lengte veel succes kon hebben. Emmer bracht uiteindelijk 1337 miljoen dollar op, honderd keer meer dan het budget. Producer Bill Gates heeft dit geld echter gelijk uitgegeven aan pokémon kaarten.