Bouncywikilogo.gif
Voor de uilskuikens die de afgelopen eeuwen onder een rots hebben gelegen zonder krant of Twitter, heeft wikipedia ook een artikel over: End.

This is the end, my only friend, the end.
~ The Doors over end.

Aan alles komt een eind, zo ook aan het alfabet. Dus mocht End (Voor de spellingshervorming van 1863 als Ent geschreven en uit respect als zodanig in het alfabet behouden gebleven) de letter zijn om het alfabet af te sluiten als 100ste letter. Deze letter heeft als functie om een eind te maken aan bijna alles, behalve het stoppen van programma's, dat doet Escape.

Hoe End is toegevoegdBewerken

Toen End in het alfabet kwam om, desnoods met geweld een einde te maken aan het alfabet, kreeg End daarmee . tegenover zich die ook het eind van het alfabet opeiste. De Letterraad besliste echter, dat, omdat punt al opvolger was van The artist formerly known as De 84-ste Letter Van Het Alfabet, End, als tot dan toe plaatsloze letter de eer tebeurtviel om de laatste letter te zijn.

 
Moet ik dat hele ding aflopen? Pfff, dat is een flink end...

De glorieuze reddingBewerken

Toen de toets Scroll Lock werd toegevoegd, werd de alfabetgebruiker na de CapsLockduivel ook gplaagd door een ScrollLockduivel. Deze zorgde ervoor dat niemand meer op een pagina naar beneden kon scrollen met de muis en ook niet door middel van de zijbalk. Dit leidde tot chaos. Niemand kon meer in no-time onderaan de pagina komen en zelfs Home, Page Up, Page Down, en bleken gn uitkomst te kunnen bieden. Toen kwam End tevoorschijn en hem lukte dit wel. Iedereen was gered en End werd geëerd als laagste letter en tevens ook de laatste. De End toets kwam na deze miraculeuze actie op elk toetsenbord dat daarna gemaakt werd.

Poging tot machtsuitbreidingBewerken

Er kwam ook nog een vraag om End ook voor alle spellen als stop-toets te laten werken. Dit ging niet door, want Escape had al een geduchte reputatie als 'spelbreker' en weigerde zijn functie af te staan. Dit werd wegens zijn reeds getoonde verdiensten gerespecteerd, en zo heerst er sinds de komst van End vrede in het Alfabet.

Zie ookBewerken