Ik heb gene fiets: ik ga altijd per velo.
~ Urbanus van Anus over zijn fiets (die hij niet heeft)

Een typische fiets uit 2006
Bouncywikilogo.gif
Voor de uilskuikens die de afgelopen eeuwen onder een rots hebben gelegen zonder krant of Twitter, heeft Wikipedia ook een artikel over: Fiets.

De fiets is een veel voorkomend verschijnsel in grote steden, en wordt gemaakt om als vervoermiddel te dienen. De fiets is vooral populair in de lagere klassen die niet over een proper vervoermiddel kunnen beschikken.

Bouw van een fietsBewerken

Een fiets bestaat uit een frame, twee wielen, een stuur en een zadel. Deze onderdelen zijn echter zeldzaam op aarde en worden daarom geïmporteerd uit Zelgog waar deze onderdelen aan bomen groeien.

Een fiets dient in elkaar te worden gezet voordat deze kan worden gebruikt als vervoermiddel. Dit doet men met behulp van een ijzeren instrument genaamd de schroevendraaier. Ook kunnen sommige onderdelen worgen gemonteerd door er op te slaan met een knuppel of een hamer.

Zodra de fiets in elkaar is gezet kan men deze gebruiken als vervoermiddel. Dit doet men door op het zadel te gaan zitten en vervolgens een vrolijk wijsje te fluiten. De fiets herkent het wijsje en verplaatst zichzelf vervolgens in de richting van het stuur. Wat je echter nooit moet doen op een fiets is vals fluiten. De fiets zal hiervan overstuur raken en de gracht in rijden.

Soorten fietsenBewerken

In de loop der tijd heeft men diverse soorten fietsen ontwikkeld. Dit deed men met name omdat zij het zeer aantrekkelijk vonden om zich te onderscheiden van de massa.

LandfietsenBewerken

De Landfiets is het meest voorkomende type fiets. Deze fiets is te herkennen aan het goedkope slot waarmee deze aan een brugleuning is bevestigd. Vaak worden deze fietsen gestolen, met name in stadscentra. Dit komt omdat dronken Britten zich seksueel aangetrokken voelen tot fietsen. Ieren vinden fietsen echter zeer afstotend en stelen vaak het ventiel, zodat de band leegloopt. Dit wordt als uiterst irritant beschouwd en wordt bestraft met het oppompen van 50 fietsen.

WaterfietsenBewerken

 
Waterfietsen.

Omdat er in Nederland steeds meer Japanners en Chinezen op vakantie kwamen werden de wegen te vol. Dit was de reden voor het uitvinden van de waterfiets. Deze fiets verplaatst zich over het water en kan hiermee de verkeerschaos vermijden. Toen echter vrijwel alle Nederlanders zich verplaatsten met de waterfiets begonnen de toeristen zich ook op deze wijze te verplaatsen. Heden is het ongeveer 50/50 verdeeld. De Japanners verplaatsen zich het liefst met de landfiets terwijl de Chinezen de waterfiets verkiezen boven de landfiets. Duitsers mogen echter helemaal niet fietsen in Nederland omdat zij uit pure jaloezie een wereldoorlog hadden gestart om de fietsen voor zichzelf te hebben.

OnderwaterfietsenBewerken

In de jaren tachtig besloot Tammo Tachtig onderwaterfietsen te creëren. Deze fietsen werden echter geen succes omdat de bestuurder geen zuurstof kon krijgen omdat zijn hoofd onder water stond en de fietser daardoor verdronk. Dit in combinatie met het gebrek aan onderwaterfietspaden zorgde voor een overschot bij de fietsenwinkels. Een school vissen had wel interesse. Maar omdat vissen geen benen hebben, is de deal toch niet doorgegaan.

Vliegende fietsenBewerken

Toen ET naar de aarde kwam bracht hij vliegende fietsen met zich mee. Deze fietsen konden echter alleen opstijgen in het donker en op het eind van doodlopend bospad. Verder hadden deze fietsen de nare eigenschap om neer te storten boven water. ET werd hiervoor naar huis gestuurd zonder oprotpremie. Rita Verdonk heeft hier tot op de dag van vandaag niets over te zeggen.

Gestolen fietsenBewerken

 
Een halve gestolen fiets

Gestolen fietsen zijn fietsen die gestolen zijn. deze fietsen worden vaak doorverkocht in fietsenwinkels, of zelf gehouden (wat in W.O. II op grote schaal is gebeurd door onze Noord-Noord-Oost- tot Zuid-Zuid-Oosterburen). De kans is groot dat jouw fiets ook zal worden gestolen. Dit komt omdat fietsen nergens meer veilig zijn, zelfs niet in jouw bed of in jouw sokkenlade !

Magische fietsenBewerken

Magische fietsen zijn fietsen met magicpoints. Deze komen echter niet voor in de echte wereld. Deze fietsen kun je echter wel kopen in computerspelletjes zoals Final Fantasy en World of Warcraft. Magische fietsen hebben als speciale eigenschap dat ze elementaire magische spreuken kunnen oproepen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld een brand doven. Dit is de reden dat de brandweer vraagt naar meer onderzoek over Magische fietsen in de echte wereld.

Bedreigde fietsenBewerken

Er zijn naast de grote hoeveelheid dagelijks voorkomende fietsen ook zeer bedreigde fietsen. Veel van deze fietsen worden met uitsterven bedreigd en de kans is groot dat zij niet zullen overleven als Frankrijk blijft bestaan. De lijst van bedreigde fietsen is als volgt:

  • Dropfietsen
  • Vinylfietsen
  • Ruimtefietsen
  • Emofietsen
  • Openbaar vervoerfietsen, de populatie van deze fietsen begint te groeien alleen veranderen ze vaak in gestolen fietsen.
  • Vrachtfietsen
  • Politieke fietsen
  • Fietsen met een automatische versnellingsbak
  • 1.2 km fietsen, voor mensen die weinig fietsen

De slechte kant van fietsenBewerken

Alle fietsen hebben net als mensen een slechte kant. Fietsen zijn echter heel goed in het verbergen van hun slechte kant. Dit doen zij door te acteren dat zij een niet-levend object zijn. Als je echter een hartmonitor zou aansluiten op een fiets, dan zou je merken dat een fiets een hartslag heeft. Een fiets is hierdoor een levend object en dient daarom te worden behandeld met respect. In het verleden is het namelijk al voortgekomen dat de fietsen in opstand kwamen omdat ze slecht werden behandeld. Het gaat hier om het jaar 1661. Over de gehele wereld werden fietsen onderdrukt en kregen ze nooit olie. De fietsen waren het hier niet mee eens en stichtten een vakbond zodat ze een goede behandeling konden opeisen.

Zie ook:Bewerken


Populaire vervoermiddelen

Auto · Bus · Duikboot · Fiets · Lift · Luchtballon · Raket · Roltrap · Ruimteveer · Schip
Segway · Tank · Taxi · Tractor · Tram (Tweerichtingtrams) · Trein · Vespa · Vliegtuig · Vouwfiets