Floppers

De Floppers tijdens een poging Willem-Alexander af te zetten en Gerard Joling te kronen.

Och kind, Heejrlijhk!
~ Gerard Joling over zijn vertrek bij De Floppers, en over alles eigenlijk wel zo'n beetje.

Heerlijk? Jazeker, lekker mals, zou prima in een omeletschotel kunnen, maar alleen met een snufje zout en Grill Ui.
~ Sjef Kok over Gerard Joling.

De Floppers is de naam voor de gelegenheidsformatie van de drie zangers René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Gordon. De zangers Gerard Joling en Gordon vlogen elkaar vanaf het begin in de haren, waarna Joling, die al sinds de jaren '70 van de vorige eeuw met kaalheid kampt, na een ongelijke strijd de groep verliet.

Over De Floppers en hun Publiek!Bewerken

In 2005 begonnen Gerard Joling, René Froger en Gordon als grap aan De Floppers en dit werd tot verdriet van velen een groot succes. In 2005 waren er twee (uitverkochte) concerten, in 2006 drie concerten en voor 2007 stonden er zes concerten op het programma en er waren dus heel veel bezoekers en ook heel veel fans. Hierbij waren de drie bovendien omgekocht door supermarktketen C1000 en daarom werken zij ook mee aan een reclamecampagne van C1000. In 2008 waren er weer drie concerten en kwamen er weer heel heel veel mensen en ook fans. Het gat dat geslagen was door het wegvallen van BZN werd zo goed gevuld!

 
Balkenendeman op weg naar het concert van 2007.

MedleyBewerken

Het repertoire van de Floppers bestaat voornamelijk uit covers van klassiekers uit het binnen- en buitenland, zoals van de veel te vroeg overleden André H6 en de Geriatrische Golden Earring. Soms worden de volledige nummers helemaal gezongen van het begin tot het einde en soms worden ze verwerkt in een medley, meestal met een thema, vaak meerdere nummers van een artiest, maar ook elk jaar een Eurovisie Songfestival medley. Ook komen hun oude "hits" voorbij, al dan niet in een medley. Daarnaast zijn er elk jaar gastoptredens met medleys en eregasten.

 
Ron Brandsteder nodigt zichzelf uit voor het concert van 2008.

Festival 2009Bewerken

Op 19 September 2008 werd door de TROS bekend gemaakt dat de Floppers de Taliban zullen gaan bezingen met het liedje shine. Het trio zal hangend aan een apache gevechtshelicopter ten Westen van Kabul worden ingezet en de verwachting is dat de moslimstrijders de Westerse Cultuur dan alsnog zullen omarmen.

In aanloop naar het festival zou de reallifesoap De Floppers op weg naar Afghanistan bij de TROS te zien zijn , maar SBS6, ging niet akkoord met Joling als figurant in een Afghaanse soap van de TROS. 2009 De reacties die Gordon hierop uitte in de media schoten bij Joling in het verkeerde keelgat waardoor hij nog slechter ging zingen en hij gaf aan af te zien van deelname aan het festival Enkele dagen na het incident, op 10 november, werd bekend dat Jeroen van der Boom Joling in de Floppers opvolgde.