Frank Sinatra

Brando.JPG Dit artikel draagt de goedkeuring van Marlon Brando
Ik ben misschien wel dood, maar ik weet nog steeds wat ik leuk vind... en ik vind dit leuk ~ Marlon

To be is to do.
~ Socrates

To do is to be.
~ Sartre

Do be do be do.
~ Sinatra

Eigenlijk valt aan deze foto niets te zien... tenzij je interesse hebt voor Frank Sinatra, natuurlijk... Maar verder? Niks (behalve die vette joint in zijn vingers natuurlijk).

GeboorteBewerken

Frankie is geboren te Hoboken, New Jersey (dat ligt bij De Grote Appel) . In New Jersey geboren worden maakte hem capabel makkelijk tussen de rook en smog te leven, iets dat hem later heel erg van pas kwam als roker.

Jonge jarenBewerken

In zijn jeugd werd kleine Frankje ontzettend geslagen door zijn vader, wat hem al vroeg aan de drank en de drugs bracht. Zijn grote steun was zijn moeder, die hem aanbeval bij De Wiener Sängerknaben, een rooms-katholiek Gospelcombo, dat met zijn zoetgevooisde klanken menig vrouwenhart van boven de vijftig deed smelten.

Kleine Frankje had het daar reuze naar zijn zin, al kon hij er later weinig over zeggen. "Het is allemaal verloren gegaan in de tabaks- en alcoholdampen", zei hij in een interview met de Chicago Tribune, vlak voor hij van de tribune donderde.

Toen hij wegens dronkenschap uit de sängerknaben werd gezet, wilde ook zijn moeder niets meer van hem weten en kwam Frankje op straat terecht. Daar leerde hij Dean Martin kennen. Samen vertrokken ze naar Hollywood om eens even flink de beest uit te gaan hangen, maar al spoedig was hun geld op en moesten ze de kost als straatzangers bij elkaar scharrelen.


Van het een kwam het ander en wat volgde was een eindeloze rij smartlappen, die uit zijn keel ontsproten als madeliefjes. Zijn bijnaam was dan ook al snel "De Keel".

CarrièreBewerken

Hij zong, hij rookte, hij dronk, hij gokte, hij sliep met lekkere wijven. Kortom: hij deed alle dingen die gebruikelijk zijn voor supersterren.

DoodBewerken

Hij zong, hij rookte, hij dronk, hij gokte, hij sliep met lekkere wijven. En volgens zijn dokters was dat de reden dat hij dood neerviel. Volgens zijn slijter waren het echter de vele positieve kritieken die zijn hoofd deden ontploffen tijdens een tournee door Bassaland

MaffiaBewerken

Frankie wordt vaak in contact gebracht met de maffia. Niet dat ze van zijn muziek houden, maar hij bracht veel geld op (voor het goede doel natuurlijk). Hij heeft mogelijk zelfs John. F. Kennedy vermoord, maar voor die claim moet hij achter in de rij aansluiten. In 2007 heeft hij zelfs een rechtszaak aangespannen tegen Jort Kelder, die hem naar waarheid 'Maffiamaatje' heeft genoemd.

Bekendste liedjes van Ol' Red Eyes (komt van al dat roken en drinken hè)Bewerken

 • The Godfather Waltz
 • Big Apple, Appleworm
 • The Lady Is A Bitch
 • (Make) My Day
 • Come F... With Me
 • It Was A Verry Good Beer (samen met Homer Simpson)
 • Love And Suicide
 • Maffia Sing Along (samen met de paus)
 • I've Got You Under Concrete
 • Somethin' Very, Very, Very Stupid
 • Fry Your Eyes
 • IT

Zie ookBewerken