Gebruiker:Conservatisme/Maxime Verhagen

Maxime Verhagen ziet zichzelf als lichtend voorbeeld. Daarnaast voelt hij zich soms een beetje lichtjes in zijn hoofd, zoals hier te zien is.

Maxime Verhagen is de huidige president van de Bondsrepubliek van Gristelijke Staten, een christen-fundamentalische superstaat in het hart van Europistan. Tevens is hij een fervent voorstander van het Conservatisme, en heeft hij een grote hekel aan het Progressivisme; waarom dat zo is, wordt hieronder uitgelegd. Hij mag niet verward worden met het Christus Nazarethas-syndroom, een man met schouderlang golvend haar, een haakneus, slordige kleding, blauwe ogen en een houten kruis om zijn nek. Dit is namelijk de tweelingzus van president Verhagen, genaamd Maxima Verhagen.

LevensloopBewerken

In 1950 na Christus vond er een grote aardverschuiving plaats op de wereld; niet alleen was er sprake van het ontstaan van de Smartlapocratie na de Weberrevolutie, maar ook kwam Maxime/Maxima ter aarde. Men wist in eerste instantie niet tot welk geslacht de foetus behoorde, en daarom werd gekozen voor de neutrale namen. Naarmate de jaren vorderden, kwam men erachter dat het een mannetje was, en daarom werd gekozen voor Maxime, alhoewel er wel duidelijk trekjes van het vrouwelijk geslacht geconstateerd werden.

Verhagen groeide op in het Groningse Rotterdam, waar hij na het volgen van Theologie promoveerde in de studie Pausologie aan de Gerard Joling-Universiteit in de desbetreffende stad. Na een korte carrière in het nachtlevencircuit van Rottâhdam, dat uiteindelijk eindigde in een comateuze toestand omdat hij ging comazuipen, besloot Verhagen zijn bestaan vaarwel te zeggen, en een carrière te beginnen in de religie.

Na een hevige machtstrijd tussen Paus Dikke-Benendichtdus en Verhagen, werd besloten Verhagen uiteindelijk te benoemen tot de hoogste kardinaal van het Vetticaan. Nadat de Paus op 65-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een hartstilstand door zijn corpulente lichaam, werd de naam van Verhagen genoemd als mogelijke opvolgers van Dikke-Benendichtdus. Maar bij de verkiezing van Paus werd Verhagen door de jury weggestemd, ondanks dat hij de meeste sms-stemmen kreeg van het publiek. Zijn nederlaag viel Verhagen erg zwaar. Hij besloot het Vetticaan vaarwel te zeggen, en zijn eigen kerk op te richten, genaamd de Gristenunie. Dit was een orthodoxe variant van het katholicisme, en aanvankelijk kreeg het ook veel kritiek van het Vetticaan en Paus Dikke-Met-Armen-Scheten-Laten. Maar dit kon de Unie niet deren, en wegens de gespannen sfeer tussen Verhagen en de Paus, scheidden een aantal staten zich af van het Katholieke Rijk, Europistan. Dit pikte de Paus natuurlijk niet, en hij stuurde de terroristen Bassie en Adriaan naar de Bondsrepubliek van Gristelijke Staten, wat de nieuwe unie van Gristelijke staten heette, onder leiding van president Verhagen, die dit keer wel werd gekozen tot de nieuwe president; hij kreeg zowel de meeste stemmen van de jury, als van de tv-kijkers bij het programma "De X-Factor: religious version".

De oorlog tussen het Vetticaan en Verhagen was een langdurige strijd tussen voorstanders van de Paus, en voorstanders van Verhagen. Uiteindelijk werd in 2009 de Vrede van Mosterd getekend, waarmee de spanningen tussen het Vetticaan en de Bondsrepubliek voorlopig verdwenen. Er is echter nog geen diplomatieke banden tussen beide rijken; daarvoor is de oorlog simpelweg te vers in het geheugen. Wel is president Verhagen nu een erkende wereldleider, en samen met de Paus vormt hij de machtigste religieuze leider van de wereld.

Oorlog tegen het terrorismeBewerken

Als nieuwbakken president van de Bondsrepubliek van Gristelijke Staten is Maxime een oorlog gestart tegen het terrorisme. Hij zag dit als een uiting van de Djie-Haat, een oorlog die aangekondigd is in de bijbel. De Djie-Haat keurt het Progressivisme en alles wat daarbij hoort af:

  • Progressivisten moeten gevangen gezet worden en gedwongen worden om hagelslag te eten
  • Pindakaas is verboden, dit is namelijk zowel een uiting van Progressivisme als Calvinisme
  • Om vergiffenis te vragen voor een stomme daad, moet je op je blote knieën naar Jeruzalem
  • De Djie-Haat keurt het begrip 'werkende vrouwen' af. Deze vrouwen moeten achter het aanrecht geplaatst worden

In zijn Djie-Haat gebruikt Maxime Verhagen folteringstechnieken, zoals het draaien van Black Metal muziek om gevangenen bekentenissen te ontlokken en met de verbanning van niet-traditionele vrouwen naar Sesamstraat.

Aanhangers van president VerhagenBewerken

  • Hannie Tokkie (boegbeeld van het Conservatisme
  • Jomanda (mesias van het Conservatisme, riep begin 2009 haar steun uit voor Verhagen, waarmee de oorlog in het voordeel van Verhagen werd beëindigd)
  • Frans Bauer ("Heb je een Verhagen voor mij, maak wat Verhagen-teksten voor mij, ieder uur van de dag, denk ik steeds aan de Verhagen-lach, alleen hij maakt mij blij!")
  • Ron Brandsteder


Voorganger President van de Bondsrepubliek van Gristelijke Staten Opvolger
nvt 2007–heden nvt