Kolére, zo'n kort artikel is er nog niet eerder geweest! Misschien kan jij dit artikel nog wat uitbreiden!
Een centimeter of drie zou al een goed begin zijn...

Genk is een stad in Limburg die een twintigtal jaar geleden als een paddestoel uit de grond kwam. Het inwonersaantal van Genk bleef sindsdien steeds groeien en het werd de tweede stad van Limburg wat hen een oorlog opleverde met het meer zuidelijk gelegen Tongeren.

OntstaanBewerken

In het jaar des heren 1985 bouwde iemand een hut in de buurt van Genk. Tot zijn eigen verbazing veranderde deze binnen de maand in een appartementsblok. De kleine hut was nu vertweeëndertigvoudigd in prijs. Aangetrokken door deze goudmijn volgde een goldrush van allemaal lokale inboorlingen die een hut uit de volgende materialen probeerde te ontwikkelen. Sommige hadden minder succes, zo bleek later. Beweringen van lokale ouderlingen tonen aan dat de gebruikte grondstoffen of materialen een verschil maakte in tot wat de hut ontwikkelde: een lijst:

  • Stro ontwikkelde zich tot een appartement
  • Water ontwikkelde zich tot een hele kleine stroom
  • Hei ontwikkelde zich tot Vuur
  • zand tot een zandhoop
  • een auto tot de Ford
  • Drugs tot Tom Boonen
  • Kebab tot De eerste Turk

In de daaropvolgende jaren ontwikkelde Genk zich voornamelijk uit hutjes uit stro en kebab tot wat het nu geworden is: Een Turkse enclave in België. Al jaren ruzieën Vlamingen en Turken erover of er faciliteiten dienen verleent te worden aan de Vlamingen die in dit stukje Turkije wonen. Het argument van de Vlamingen dat de dertig Nederlandstaligen in Genk ook hun rechten hebben wordt door de Turken genegeerd. Zij beschouwen het als een minderheid die dient tegengehouden te worden.


Onze drummer kan niet lezen!
Dus zolang dit artikel geen plaatjes heeft, blijft hij hier doordrummen.
Kan jij die niet even als de wiedeweer gaan zoeken en plaatsen?
Als je even geen tijd hebt om te fotosoepen, dan vind je
HIER
wel iets waar een passend commentaar bij kan!