Grease-virus

    
Esculaap4.png
Esculaap4.png
Luister niet naar je huisarts: die kwakzalver vertelt gore aardse leugens omdat hij gewoon niet weet wat er met je aan de hand is!
Denk je te hebben wat er op deze pagina staat, twijfel dan niet en koop meteen medicatie op het internet, op de OnMarkt, of bij de afhaalchinees!
Grease-virus.png

Is dit virus dodelijk?
~ Emo over het Grease-virus

Nee... Is dit artikel niet duidelijk genoeg?
~ Kapitein Overduidelijk over het Grease-virus

Laat maar, geen interesse meer...
~ Emo over het Grease-virus

De uitbraak van het Grease-virus is een bekende gebeurtenis binnen de (theater)wereld. Het virus is voor het eerst ondekt bij John Travolta in 1978 en voor de tweede keer waargenomen bij muziekapparatuur in het Majestic Theatre te New York waar een Broadwayproductie van de musical startte.

KenmerkenBewerken

Het "Grease-virus" kan van mens-op-mens, mens-op-platenspeler, platenspeler-op-mens en van platenspeler-op-platenspeler worden overgebracht. In 1978, toen het Greasevirus werd ontdekt, waren zowel mensen als apparaten erg onontwikkeld, waardoor het virus snel vat kon krijgen. De gevolgen waren niet te overzien en het virus had een pandemie onder mensen en platenspelers veroorzaakt.

Het virus is niet dodelijk, maar dit maakt het niet minder ingrijpend. Mensen kregen dwangneuroses om de muziek van Grease te draaien en platenspelers konden niet langer andere lp's draaien dan Grease. De pandemie is daardoor makkelijk te herkennen aan de hitlijsten toentertijd; de musical - die eigenlijk is geschreven als amateuristische high-schoolproductie door Albert Verlinde - stond opeens op de eerste plaats.

Behandeling bij mensenBewerken

Psychiatrische instellingen konden enorm profiteren van de wereldwijde uitbraak van het virus. Omdat psychiatrische instellingen in die tijd beursgenoteerd waren (WINST maken telde alleen!) stegen aandelen tot wel 500%. Hierdoor is o.a. Warren Buffet één van de rijkste mensen ter wereld geworden. De behandelingen waren succesvol en het virus verdween langzamerhand bij mensen en Grease verdween van de hitlijsten.

Platenspelers en andere muziekapparatenBewerken

Bij muziekapparaten is tot op heden geen methode gevonden om het virus uit te roeien. Wel worden de gevolgen van het virus bij apparaten naar verloop van tijd minder. Muziekapparaten kunnen na 20 jaar nog steeds op hol slaan als er geen Grease wordt gedraaid, maar dit komt hoogstens één maal per jaar voor. Tot 5 jaar na besmetting blijft het apparaat onbruikbaar. Zo heeft het Majestic Theatre 5 jaar leeggestaan omdat de apparatuur daar besmet was geraakt (zie inleiding). The Phantom of the Opera wordt na die tijd in het theater opgevoerd. Het publiek werd niet door The Phantom opgeschrikt maar door het regelmatig op hol slaan van de muziekapparatuur.

Gerechtelijke dwalingBewerken

John Travolta werd de veroorzaker geacht van het Grease-virus. Dit kan eigenlijk helemaal niet worden bewezen, maar omdat de rechter een afschuwelijke hekel aan hem had werd hij alsnog schuldig bevonden. Hij werd op 15 augustus 1983 ter dood veroordeeld en de executie werd diezelfde dag nog voltrokken. "Weg ermee!", schreeuwde de rechter op het eind. De executie vond direct plaats in de rechtszaal, wat gebruikelijk is in de Verenigde Staten.

Zaak afgesloten?Bewerken

Bewijs over de schuld van John Travolta kan nooit meer worden gevonden, dit omdat het lichaam al lang is weggerot onder de grond en er geen sectie kan plaatsvinden; enkel vetweefsel en beenderen zijn nog over. Hier kan geen onderzoek naar worden gedaan omdat:

  1. De botten te poreus zijn.
  2. Het vetweefsel bestaat vooral uit vet van hamburgers van Burger King.

Over de ware schuld van John Travolta kan slechts worden gespeculeerd...