Groenland

In dit onherbergzame land zijn er tal van geheimen onontdekt. Daarom is het ook zo speciaal. Het land is bedekt met 80% sperma ijs en ongeveer 5% is echt bewoonbaar voor ontginning mogelijk. De plaatselijke bevolking leeft in containers of in tentjes en leeft voornamelijk van vis, walvis, walrus, octopus, -en zeehondenvangst, ontvangst is niet mogelijk. Tot voor kort kwamen de Canadezen (waar ze afhankelijk van waren) Groenland binnenvallen en gebruikten het ijzige, besneeuwde land als één groot wintersportgebied ten koste van de plaatselijke bevolking. Dit pikten de Inuits uiteraard niet en begonnen een verzet. Obama, België, Merkel, Zweden, België en Obama boden steun. België produceerde vooral bier, wapens en chocolade voor de Groenlanders. Obama trachtte meer werk te creëren voor het Groenlandse filiaal van General Motors. Zweden leverde als voedselvoorraad een paar ton Knäckebröt. Angelina Merkel echter was alleen met het gezelschap meegekomen om als toeriste te genieten van de natuur, geen steun dus. Twintig Inuits namen deel aan een referendum waar de menigte zich kon uitspreken over de onafhankelijkheid van hun land. Veertien Inuits wonnen op de zes anderen. Met een overgrote meerderheid kwam daarmee de onafhankelijkheid dus definitief in aantocht...

(Gr)oenland
Vlag
Vlag
Basisgegevens
Talen Eskimo-Deens (mengelmoes tussen een spastische taal en een onuitspreekbare taal)
Regeringsvorm Indien er genoeg voedsel is democratie, anders kannibalisme
Religie Geloof in het noorderlicht
Inwoners 3 poolreizigers, 45 eskimo's en 627 sneeuwhonden
Staatshoofd Wedstrijden om de vier jaar: diegene die de meeste zeehondjes kan doodknuppelen wordt stamhoofd.
Overige
Motto "Unniquu Lantii Ulluu Buluu!"
Munteenheid Alles in natura: inktvissen, zeehonden, kleine walvissen...
Oppervlakte Kleiner dan België maar groter dan Rusland.
Tijdszone GMT +45
Portaal  Portaalicoon Land
Goenlandbis.jpg

Het is groen en toch is het wit. Welk land is het?
~ Raadseltje...

Groenland! Da's nou toch duidelijk! Waar hebben we het nou over?
~ Kapitein Overduidelijk

Greenland? Brazil???
~ Verwarde Amerikaan

Naar Groenland? Kom wel vóór etenstijd terug hè!
~ Gehoord op het station

Daar is zelfs God de Vader nog nooit geweest!!!
~ Opa Kees

Zeehondjes te kooooop! Lekkere zeehondjes te koooooop!!! Vijf meenemen, drie betaleeen!!!
~ Inuit

Is er internet?
~ Nerd aan het woord...


Geschiedenis door de ogen van een InuitBewerken

 • ca. 950 - Groenland wordt ontdekt door Öbböh de Grote, een Zweedse Viking. Langs de kusten worden tal van dorpjes opgericht.
 • 1048 - Åbbøh de Jonge, een Noorse prins, brengt welvaart in het land: er wordt aan scheepsbouw gedaan, een voorganger van het huidige "General Motors", en uitgebreidere visvangst wordt mogelijk gemaakt. Helaas pleegt Osama de Woeste een aanslag op de Noorse prins, waarop deze zijn dood vindt.
 • 1236 - De pest breekt uit een vele Inuits sterven. Besmette zeehonden waren de oorzaak; ze werden gewelddadig en beten alles wat op hun pad te vinden was. De zeehondsdolheid veroorzaakte gezwellen die na een tijd uiteenspatten en zo ontstaken. Het lichaam krijgt hierdoor een blauw-geel-zwartachtige kleur en... (details worden gespaard)
 • 1492 - Columbus herontdekt Groenland, maar komt tot de conclusie dat Amerika nog iets verder ligt.
 • 1493 - Na Columbus waagt Piet Piraat kans. Hij vaart echter verloren in een van de wijdvertakte fjordencomplexen.
 • 1520 - Jezus komt in het land. Hij bekeert de Inuits tot het Lutherse geloof.
 • 1677 - De Nederlanders kwamen toe in Groenland en begonnen een plundertocht met verkrachtingen expeditie door het immer besneeuwde land.
 • 1705 - De Nederlanders worden verdreven door de Engelsen, in de hoop dat ze in het land thee zouden vinden.
 • 1800 - Napoleon ziet de kans mooi om zijn macht uit te breiden naar het Westen, Groenland inclusief. Dat plannetje wordt tegengehouden in Rusland, waar zijn leger sterft van ontbering.
 • 1944 - De Tweede Wereldoorlog was een ramp voor de Inuits. Ze moesten Duits leren, maar konden er niets van. Velen werden afgevoerd naar concentratiekampen.
 • 2006 - Rita Verdonks auto startte niet.
 • 2009 - Groenland verklaart zich officieel onafhankelijk. Weg met de Canadezen, bah!
 • Nu... - Vele Inuits lijden aan overgewicht. Dit zou te wijten zijn aan het overvloedige, Zweedse Knäckebröd in het land.

Politiek en Economisch SchaakbordBewerken

Toen het land nog afhankelijk was van de Canadezen was het niet even pluis. Enorme ontginningswerken verstoorden het dagelijkse leven van de Inuit en al gauw kwam er protest. De Canadezen buitten het land volledig uit qua grondstoffen en groen. Ook kwam er massatoerisme voor wintersportgebieden en moest er plaats gemaakt worden voor hotelparken. Als gevolg werd het weinige flora ingenomen door dorre ijsvlakten en de fauna die er habitat vond werd verdreven. Het leven van de Inuit werd er duurder op; ze moesten meer aan import doen wegens gebrek aan vegetatie.

Het protest werd geleid door Iquu Manuua, zoon van een stamhoofd. Hij kon de Canadese overheid overhalen om die grote, omstreden veranderingen stop te zetten mits betaling. Zo leverde alle Inuits 56.231 zeehonden, 8749 inktvissen, 2378 walrussen en 14 orka's aan de Canadezen.

De Inuit: het dagelijkse levenBewerken

Is dat geen vogel?
~ Verwarde lezer over dit artikel

Nee, eikel!!! Een vis!
~ Kapitein Overduidelijk wordt kwaad

Een Inuit staat met de opkomende zon op en maakt zich klaar voor het dagelijkse vissen. Meestal gepaard met zeehondjes doodkuppelen en orka's neerschieten. Nog voor het ontbijt voegt de man zich bij zijn gezin en laat de vrouw de ontbijttafel klaarmaken. Daarna gaan de Inuitkinderen naar school en krijgen er onderricht. Ze leren over technieken hoe je het best een zeehondje kan doodknuppelen maar ook over andere beschavingen. Na elke lesweek houden de kinderen een voorstelling van al de beschavingen die ze geleerd hebben. Onder andere plunderingen, moorden en verkrachtingen komen in zulke voorstellingen aan bod.

Rond de middag gaat de man samen met zijn gezellen op jaagpad. Als doelwit zoeken ze ijsberen, die ze voor het avondeten in mootjes kappen en zeemeeuwen die ze ter plekke roosteren. De vrouw doet ondertussen het huishouden en maakt van de afgestroopte pelzen van de ijsberen kledij. Wanneer Inuitkinderen van school komen, spelen ze meestal met de huskyhonden en schieten met een zelfgemaakte, kleine pijl en boog naar andere kinderen, die dan weer hetzelfde doen.

Het avondeten wordt gegeten met heel de stam bijeen en er wordt vuur gemaakt. Rond dat vuur wordt er gefeest, gedanst, gezongen, hoertjes...

Na de seks het avondmaal en de vertoevingen gaat iedereen te kooi en rust uit voor de volgende dag.

TriviaBewerken

Wist je dat...

 • ...Inuits Inuits oftewel Inuuiqtiquuu ululuuluuuu Pauloooluuu Uluuubulouuu spreken?
 • ...er nog ergens anders een Groenland is?
 • ...dat Groenland eigenlijk niet bestaat?

LinksBewerken

Voor de uilskuikens die de afgelopen eeuwen onder een rots hebben gelegen zonder krant of Twitter, heeft Wikipedia ook een artikel over: Groenland.

}