Het is donker. De kans is groot dat je wordt opgegeten door een Grue
~ de verteller in Zork

Loop verder
~ Jij in Zork

Je bent opgegeten door een grue
~ de verteller in Zork

Ow Shii~!

Een grue (Latijn: GRAAAAARAAARAAAAARAAAAAAAA!) is een zoogdier in de vorm van een doos dat er bekend om staat dat hij alles opeet in het donker. Mensen, honden, vissen, Koreanen en zelfs bomen zijn niet veilig voor de grue. Er zijn veel verschillende soorten grues. Deze variëren van de werkende burger tot de crackhoer.

Grues leven in het donker omdat licht hun doodt. Dit is de echte reden dat kinderen bang zijn in het donker. Ze weten namelijk dat er een grue onder hun bed leeft. Vaak geloven ouders dit niet en gaan ze kijken wat altijd de dood als gevolg heeft.

GruerassenBewerken

Sovjet Grue (Latijn: CCCP GRAAAAARAAARAAAAARAAAAAAAA!)Bewerken

In Sovjet Rusland, grue eet JOU! oh nee, dat deed ie al...
~ Wat jij doet in Sovjet Rusland

De zeldzame en ongevaarlijke Sovjet Grue komt het meest voor in Sovjet Rusland. Anders dan andere grues eten zij niet alles op en smaken ze zelfs heerlijk. Hierdoor staan ze op de kaart in menig Frans restaurant. Hier zijn de Sovjet Grues echter geen Sovjet Grues meer en eten ze je als nog op.

Spaanse Grue (Latijn: OOOLAAAAARAAARAAAAARAAAAAAAA!)Bewerken

In Spanje kan men de Spaanse Grue vinden. Deze dragen vaak een sombrero en eten de hele dag mensentapas. Het meest komen deze grues voor op het platteland bij de arme boeren. Hier zorgen ze ervoor dat boeren niet te veel kinderen hoeven op te voeden. Het enige probleem met deze grues is dat ze alles uitstellen, en de desbetreffende kinderen vaker van ouderdom sterven dan opgegeten worden, en ondertussen door grues worden opgevoed. Er zijn plannen om een kinderdagverblijf op deze basis op te richten, al waren de eerste pogingen geresulteerd in het verdwijnen van alles in een groot omliggend gebied.

Franse Grue (Latijn: NICHOOOOOOOONRARARARARAAAAA!)Bewerken

 
Grue in Paris

De Franse Grue staat bekend als een meesterlijke chef-kok. Vaak werken zij in een restaurant alwaar zij Sovjet Grues moeten bereiden. Dit doen ze echter niet. In plaats van ze te berijden dienen ze de Sovjet Grue rauw op met als gevolg dat de Sovjet Grue de klant kan opeten. Vaak worden deze restaurants dan ook wel "Les Restaurant des Grues" genoemd omdat het de grues zijn die hier eten krijgen.

Duitse Grue (Latijn: UBERGRAAAAARAAARAAAAARAAAAAAAA!)Bewerken

 
De extreem rechtse Duitse Grue.

Duitse Grues zijn vaak politici. Ze leven in doodgewone huizen voor doodgewone rijke mensen in Bieleveld. Zo nu en dan zit er een extreem rechtse Duitse Grue bij. Deze worden echter meteen vermoord sinds de Tweede Wereldoorlog om een nieuwe wereldoorlog te voorkomen.

Japanse Grue (Latijn: DESUDESUDESUDESU)Bewerken

De Japanse Grue is een gruesoort die, ondanks wat zijn naam je laat denken, niet voorkomt in Japan. Dit komt omdat alle Japanse Grues verhuist zijn naar het koudere en donkere Zweden alwaar zij de hele dag door mensen eten.

Noorse Grue (Latijn: Greeeeeeeah!)Bewerken

De Noorse Grue is de meest succesvolle grueras. Zij hebben het opeten van mensen bijna afgeschaft en hebben na strenge onderhandelingen en aanslagen een deel van Noorwegen weten te bemachtigen. De EU is het echter niet eens dat de Noorse Grues een deel van Noorwegen hebben veroverd en sturen dagelijks duizenden NAVO-troepen erop af. Deze worden echter allemaal opgegeten door Japanse Grues die in buurland Zweden bivakkeren.

Afrikaanse Grue (ook wel Prototype Grue genoemd. Latijn: GROEGROEGROE!)Bewerken

De Afrikaanse Grue is de volgens onderzoek van wetenschappers (die allemaal zijn opgegeten door een grue) de eerste soort Grue. Zij schijnen net als mensen te zijn ontstaan uit vissen die op een dag dachten "He, waarom lopen wij niet op het land? Gaat een stuk sneller dan er omheen zwemmen.". Zij staan bekend om hun iets donkerder uiterlijk dan de andere grues, waarschijnlijk omdat het in Afrika nogal zonnig is.

Al Quida Grue (Latijn: GRAAABOEM!)Bewerken

 
Een Nedergrue in zijn volle glorie

De Al Quida Grue (AQG in het kort) is het meest gevaarlijkste ras van de grue. Zij vallen gewoon overdag aan met raketten en zelfmoordaanslagen. Anders dan alle andere gruerassen eten zij geen mensen op. Dit omdat hun boodschap anders niet "hardcore" genoeg is om aandacht te krijgen.

Nedergrue (Latijn: BIEEEEEEER!)Bewerken

De Nedergrue is de meest gierige grueras. Zij willen alles gratis hebben en geloven sterk in het gedoogbeleid. Eens per jaar gaan zij allemaal op straat staan met hun oude rommel om die te verkopen aan mensen die het jaar daarop met dezelfde rommel op straat gaan staan om het te verkopen. Deze traditie is door velen vreemd verklaard maar een select groepje Nederlandse wetenschappers (die nog niet zijn opgegeten..... nee, nu zijn ze opgegeten door een grue) vinden het normaal aangezien wij Nederlanders hetzelfde doen op koningsdag.

Natuurlijk leefgebiedBewerken

 
Ja, zelfs onder ene luie stoel wonen ze!

Er is een ding wat alle Gruerassen met elkaar delen, en dat is hun leefgebied. Zij houden namelijk van donkere plekken omdat licht hun dood en er zijn nou eenmaal veel donkere plekken. Alleen al in jouw slaapkamer zijn er zat te vinden. Onder je bed, in je kledingkast, naast je nachtkast, in je gitaar die je hebt om uit te sloven naar meiden en achter je tv. Dat zijn er slechts een paar. Dus het is best logisch dat grues hebben besloten daar te wonen. Het beste is dus om donkere plekken te vermijden tenzij je wilt worden opgegeten door een grue.

Wat te doen als je toch een grue tegenkomtBewerken

Er is niet veel wat je kan doen als je een grue tegenkomt. Niet meer dan 6 dingen tenminste:

  1. Sterf.
  2. Schreeuw en sterf.
  3. Schreeuw, stribbel tegen en sterf.
  4. Schreeuw, stribbel tegen poep in je broek en sterf.
  5. Schreeuw, stribbel tegen poep in je broek, bel 112 en sterf
  6. Schreeuw, stribbel tegen poep in je broek, bel 112, ren en sterf

Gelukkig kan je ook vechten met hem. Dit is echter een afrader aangezien een grue zijn aanval niet hoeft op te laden en altijd de eerste aanvalsbeurt krijgt. Dus tenzij je de speciale kracht "Auto-Slow" hebt kan je weinig doen tegen een grue.

Zie ookBewerken