Het verkeerde Haren met twee A's, gelegen in Brabant en niet in Groningen.

Haren is een stad in Nederland, maar formeel gezien ligt Haren in Haren. Haren is een bekend recreatiegebied en een toeristenoord dat regelmatig bezocht wordt. Haren staat het meest bekend om zijn haren, zijn Harenaren, zijn naam "Haren" en zijn status als aparte gemeente, binnen een stuk grond dat dezelfde naam heeft als de gemeente. De snelheidslimiet binnen Haren is overal 30 km/per uur, wat veel ongelukken veroorzaakt. Vooral de oudere bewoners ondervinden problemen door deze snelheidslimiet, omdat ze vaak sneller willen rijden. Haren ligt op een hoogte van 9 meter, voor veel mensen is het dan ook onbegrijpelijk waarom ze Haren niet zien zweven. Een bekende uitdrukking in Haren over Haren is dan ook wel: "Je ziet ze niet vliegen, ze lopen gewoon over de grond heen."

De gemeente Haren kent een lokale omroep, namelijk Haren FM die radio maakt. In de gemeente zijn ook een regionale omroep te ontvangen: RTV Noord.

Activiteiten in HarenBewerken

 
Een vakantiedag in Haren.

In Haren zijn er verschillende activiteiten die tijdens vakanties ondernomen kunnen worden. Zoals het in brand steken van woningen, het overtreden van de snelheidslimiet van 30 km/per uur, het beroven van winkels, het uitlaten van huisdieren en het bekijken van het Harenmuseum.

 
Een dagje fietsengooien in Haren.

De nationale sport in Haren is het fietsengooien. Hierbij wordt vaak de politie ingeschakeld om erop te letten dat fietsen niet te ver en te hard worden gegooid, anders zouden haren gekrenkt kunnen worden. Meestal worden de fietsen niet gestolen, maar speciaal gebruikt voor deze sport. Binnen het fietsengooien zijn er al verschillende toernooien gewonnen door Haren, de enige plaats waar fietsengooien wordt georganiseerd.

  • De Sjaak - Werd gearresteerd na zijn prestatie, omdat de fiets op een agent terecht kwam.
  • Die Piet - Record van 200 meter
  • Die Achmed - Record van 500 meter
  • De Henk - Record van 700 meter
  • De Blater - Record van 800 meter
  • De Blaaskaak - Record van 1000 meter
  • De Strontman - Record van 1400 meter
  • De Oen - Record van 1500 meter
  • De Onmogelijke - Record van 10000000 meter
 
Het harenmuseum in Haren.

Het Harenmuseum bevat veel haren en is één van de bekendste attracties in Haren. Het Harenmuseum bevat een verzameling haren van zeer oude Harenaren en bevat ook een kunstwerk waarin haar uit de muur komt. Dit is zo gegroeid, de museumdirectie is er nog niet uit hoe het kan dat er haren uit de muur groeien. Over de overbeharing en de vele haren in het Harenmuseum zijn al veel klachten geweest. Bezoekers vonden haren op de muren, haren op de vloer, en haren op het hoofd van medewerkers. Dit bezorgde veel overlast in het Harenmuseum, daarom is men begonnen met een anti-haarbeleid in het Harenmuseum. Het gevolg van dit anti-haarbeleid is dat alleen nog op de muur haar groeit die hiernaast te zien is, maar door protesten van haaractivisten heeft men hier nog niets aan kunnen doen.

Op de hoofd van de directeur van het museum bevindt zich één haar. Dit staat symbool voor de Haarse haarlak, die op één haar past. De Haarse haarlak is nog niet erg bekend, dit komt door een gebrek aan commercie. Er was geen haar op het hoofd van de directeur die eraan dacht om de haarlak te commercialiseren. Zijn haar stond kroes.

CriminaliteitBewerken

Er vonden op 21 september rellen in Haren plaats. Over de toedracht is nog niets bekend.

Haren is een van de steden in Nederland met de minste criminaliteit, in Haren is er over het algemeen sprake van een beleid dat ervoor zorgt dat criminaliteit tot een minimum beperkt wordt.

Hi Ha(ren) HoBewerken

Een bekende kreet in Haren is Hi Haren Ho, dit is tevens het volkslied van Haren.

Zie hier een fragment van het volkslied van Haren.

Informatie over HarenBewerken

Er is onlangs een enquête gehouden onder Harenaren waaruit bleek dat Harenaren de Harenaren een fijn volk vinden. Harenaren blijken Harenaren niet te waarderen wanneer Harenaren in Haren de Harenaren niet als Harenaren zien, Harenaren dienen dan ook als Harenaren gezien te worden in het Harense Haren dat zijn Harenaren als volwaardige Harenaren beschouwt. De Harenaren daarentegen willen, zoals al eerder gezegd, de Harenaren niet waarderen als de Harenaren de Harenaren niet als Harenaren zien, daarom is het van belang dat de Harenaren binnen de volkeren in Nederland, net als de Friezen, als een volwaardig volk gewaardeerd worden.

Uit deze eigenaardige enquête blijkt dat de meeste Harenaren elkaar van haar noch pluim kennen.


De skriever van deze artikel kömp uut 't oosten van 't laand!

}