Harlingen

Een typisch vervoermiddel in Harlingen.

Wat zijn de mensen hier beschaafd en welbespraakt
~ Een toerist over Harlingers

Gratis zorg en onderwijs?!?!
~ Een Arabier over Harlingen

Mag ik hier alsjeblieft wonen? Alsjeblieft? Ik doe alles wat je maar wil!
~ Een Franeker over Harlingen

Een Harlinger is een mislukte Franeker!
~ Een overduidelijk jaloerse Franeker over de gemiddelde Harlinger.


Harlingen is geen dorp en in tegenstelling tot wat veel mensen denken is Harlingen de hoofdstad van Friesland. In Harlingen wonen mensen die zeggen dat ze de enige niet-Friese mensen in Friesland zijn, Fries spreken in Harlingen is daarom aanbevolen voor mensen die graag andere mensen irriteren. Harlingen is vooral een gezellige stad: veel kroegen, twee coffeeshops en een afdeling van de Hells Angels.

HoofdstadBewerken

Aangezien Harlingen de hoofdstad is van Friesland vinden veel Harlingers Friesland stom. Ze horen liever bij Nederland, maar dan opnieuw als hoofdstad. Deskundigen zeggen dat dit het typische voorbeeld is van het hoofdstad-syndroom. Onderdeel van dit syndroom is dat de inwoners van zo'n zogenaamde hoofdstad iedereen buiten de hoofdstad een boer vinden. Toeristen moeten er dan ook rekening mee houden dat Harlingers zich onbeschoft gedragen en mensen buiten de stad hooguit aanspreken met "jij".

VermaakBewerken

Als hoofdstad moet je natuurlijk een behoorlijke vermaak-industrie hebben. De Harlingers zijn daarom begonnen met de bouw van snoepwinkels, kroegen en zandbakken. In deze gelegenheden vind je vooral arme Nederlanders die toch al geen toekomst hebben. Het enorme wanbeleid van de Nederlandse regering drijft veel Nederlanders tot wanhoop en regelrecht in de armen van de Harlinger ondernemers. Aangezien het voor Nederlanders verboden is om in Friesland te werken leven veel Nederlanders, na alles te hebben verloren, in de riolen van Harlingen (waar het volgens de Nederlanders nog steeds goed toeven is). Groningers zijn echter van harte welkom.

KlokkentorenBewerken

 
Onze fotograaf is helaas neergeschoten toen hij een foto wilde maken. Wel konden we hier een foto van maken.

De klokkentoren in Harlingen wordt zwaar bewaakt. De reden zijn de klokkendieven (Franekers). Zij hebben het gemunt op de bijzondere Harlinger klokken. Harlingers zullen dan ook op iedereen schieten die te dicht bij hun klokkentoren komt (neergeschoten mensen zullen wel naar het ziekenhuis gebracht worden).

Leven in HarlingenBewerken

Wilt u leven in Harlingen? Dat kan, mocht u door de procedure komen. U bent echter redelijke kansloos als u denkt dat u ook Harlinger kunt worden. De status van Harlinger wordt slechts bij hoge uitzondering toegekend. Enkel zij die twee Harlinger ouders hebben kunnen de status van volwaardig Harlinger krijgen. Franekers mogen niet eens in Harlingen komen, dus laat staan dat ze Harlinger mogen worden. Nadat men Harlinger is hoeft men nooit meer te werken, al doen Harlingers dat meestal wel. Alles in gratis in Harlingen, voor Harlingers.

Enkele wetenswaardigheden over de lokale economieBewerken

 • De Albert Heijn wordt dagelijks leeggekocht door Duitsers met dorst, zie waddentoerisme.
 • Het bekende en beroemde mediaconglomeraat GPTV vindt haar oorsprong in Harlingen.
 • Iedereen in Harlingen heeft een baan, alleen denkt de belastingdienst daar anders over.
 • Harlingen dankt veel aan het aan Harlingen grensende meer de Waddenzee.
 • 85% van de mensen in Harlingen leven van de visserij, de overige 25% is werkloos (volgens de belastingdienst).
 • Harlingers drinken alleen thee, koffie en chocolademelk, al het bier hebben de Duitsers al.

WijkenBewerken

De wijken in Harlingen hebben namen met een diepe betekenis, zoals:

 • Het "Rooie Dorp", hier wonen mensen zonder een rooie cent.
 • De "Wijk achter de schouwburg/Trebolbuurt", omdat de wijk achter de schouwburg ligt.
 • Het "Oosterpark, ligt in het oosten en heeft geen park.
 • "Plan Zuid", op een dag hadden ze een plan om in het zuiden te gaan bouwen.
 • Het "Centrum", het oudste gedeelte waar men op heen is gaan bouwen.
 • Plan Ludinga, weer een plan van iemand van wie we de naam zijn vergeten.

Typisch HarlingsBewerken

 • Een normale Harlinger staat in de winter met ijssel en sneeuw vaak met een gekookt ei buiten te wachten op de strooiwagen om zout te krijgen. Dit ondanks de aanwezigheid van een zoutfabriek in Harlingen, echter halen de Harlingers dit zout enkel uit de grond om Franeker verder in de grond te doen zakken.
 • In de Harlinger kroegen kun je geen ijsklontjes in je drinken krijgen. Zij begrijpen nog steeds het recept niet.
 • 76% van de bevolking uit Harlingen heeft zijn veterstrikdiploma gehaald. Echter heeft 50% wel een 2e of 3e herkansing nodig gehad.
 • Dieet: Harlinger 'schijf van vijf': Vlees, Gefrituurd, Bier, Vet en Veel, dat recht tegenover de "Franeker schijf van vijf staat": Water, Brood, Buckler, Bleekselderij en Rotte Tomaten"
 • Het zeer sterke aroma van verrotte vis

Zie ookBewerken