Het antwoord op de ultieme vraag over het Leven, het Universum en Alles

Illuminati Seal.png WAARHEID!
Dit artikel behandelt De Waarheid. Dezelfde Waarheid die de regering geheim houdt! Geloof niet langer in leugens en ontdek De Waarheid !
Een voorstelling van tweeënveertig.

Het antwoord op de ultieme vraag over het Leven, het Universum en Alles ook wel bekend als 42 is de door supercomputer Deep Blue bedachte formule om de zin van het leven uit te rekenen.

OntstaanBewerken

 
De cover van "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy".

De eerste vermelding van de formule voor de zin van het leven kwam uit het eerste bijbelboek, Genesis, waar tweeënveertig het aantal maanden is dat Lucifer heerste over de aarde. Gedurende zijn heerschappij over de aarde begonnen de mensen te denken over waarom ze eigenlijk bestaan. Een wetenschappelijke publicatie uit 1979, genaamd "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy", was de eerste poging tot antwoord op de ultieme vraag over het Leven, het Universum en Alles. Dit handboek[1] was zo succesvol dat er vijf vervolgboeken op kwamen. De meest recente vermelding van het antwoord op de ultieme vraag over het Leven, het Universum en Alles in een publicatie, is in het door de wiskundige Lewis Caroll geschreven "Alice in Wonderland", waarin het hoofdfiguur Alice tweeënveertig keer tot leven wordt gewekt voordat zij eindelijk kan rusten.

De vraagBewerken

Alhoewel het antwoord op de ultieme vraag over het Leven, het Universum en Alles bekend is, is de vraag waarop deze het antwoord is, niet bekend. Er zijn echter wel theorieën.

TheorieënBewerken

  • Een door Douglas Adams in "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" genoemde theorie is dat de ultieme vraag over het Leven, het Universum en Alles "Wat is zes keer negen" luidt. Hierover is echter nogal veel discussie aangezien deze som 54 als antwoord heeft[2], en zes keer zeven tweeënveertig is[3].
  • Een andere theorie over de ultieme vraag over het Leven, het Universum en Alles luidt dat de vraag: "Hoeveel koeien kunnen maximaal in een wei lopen?" het antwoord 42 geeft.

Andere antwoordenBewerken

Naast het feit dat de ultieme vraag over het Leven, het Universum en Alles controversieel is, is ook het antwoord dit. Zo berekende een andere supercomputer genaamd Aarde dat het antwoord op de ultieme vraag over het Leven, het Universum en Alles geen tweeënveertig is, maar "Twee koeien". Er zijn ook bepaalde groepen[4] die zeggen dat alleen God het antwoord weet, en dat we er ook niet naar moeten zoeken.

NotenBewerken

  1. Want dat was het
  2. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat dit boek de woorden "Don't Panic" op zijn cover heeft staan
  3. Als je echter zes keer negen in base 13 schrijft, komt er wel 42 uit
  4. Jehova's getuigen en Gereformeerden