U bevindt zich hier.

Hier is niet daar!
~ Kapitein Overduidelijk over hier

Situatie 1Bewerken

 1. Hier ben je.(correct)
 2. Daar ben je (incorrect. Je bent hier).
 3. Ik ben hier. (correct)

Omdat jij, ik en iedereen hier is is de

afgeleide conclusie:

Hier = overal

Situatie 2Bewerken

 1. Daar ben je. Ik ben hier.

of:

 1. Hier ben je. Ik ben daar.
afgeleide conclusie:

Hier = Daar.

Conclusie:Bewerken

Hier = daar = overal, dus: Iedereen is altijd (zie nu)hier of daar en hier en daar tegelijk. ==> Iedereen is overal.

De geschiedenis:Bewerken

Hier is uitgevonden door de Griek εδώ το φορτηγό Zeg: Edoo to fortègo. Edoo leefde van 1000 voor Chr. tot nu, want behalve het begrip "Hier" heeft hij ook het eeuwige leven uitgevonden. Zijn geheim wil hij echter niet zeggen.

Het begrip Hier Voor het begrip Hier heeft Edoo in 146 v. Chr, terwijl hij een paar Romeinen afslachtte in de 10e en laatste Poenische oorlog voor zijn grote vlam Dido vocht. (de eerste 7 poenische oorlogen vonden de historici niet belangrijk genoeg om over te praten). Hij bedacht dat als hij nu 2 meter verder ging staan (a) dan kon hij een driehoek maken naar de vijand, uiterraard eentje met een rechte hoek(ABC). Door een omwenteling te maken naar punt F, kon hij de perfecte spiraal tekenen, die eindigt in punt F1, welke driehoek RoodGrijsPaars dan weer gelijkvormig is met driehoek ABC, dus door lijnstuk C te berekenen en de juiste factor, kon je precies weten waar "Hier" was.

Hij had dus dé ultieme "Hier" ontdekt, maar natuurlijk waren er door de jaren heen hele jaloerse mensen, zoals bijvoorbeeld keizer Vercliccicus IV rond 23,5 na Chr. Hij wilde de hier en daar met elkaar verwisselen, omdat hij dankzij Edoo nooit meer "daar" kwam, want overal waar hij heen ging was hier. Er ontstonden rellen en even was er sprake om hier weg te gooien. Maar toen sprak de raadsheer van de Keizer, Cacatus, deze woorden: Gegroet Vader van het Vaderland, het doet mij spijt U te moeten meededelen, dat hier niet weg gegooit kan worden, want zonder hier is er ook geen daar. U verlangt naar daar, maar als daar niet meer bestaat kunt U er ook neit meer van dromen ooit in "daar" te kunnen zijn." Vercliccicus IV keek even beteuterd, maar zag al snel in dat het niet anders kon. Hij gaf ter gelegenheid van de goede afloop van hier Brood en Spelen en zei dat als er nog ooit iemand "Hier" wilde verbieden, hij met de dood gestraft zou worden. Hierna is er ook nog niemand, die het hierna nog durfde. De doodstraf bestond namelijk uit 5 opdrachten: 1) Met behulp van Pythagoras de ultieme "hier", die helaas verloren is gegaan in de tijd die verstreken is, van 146 v. Chr. weer terug vinden. 2) Op vakantie naar Hawaii, en je daar volvreten met Hawaiipizza's 3) Edoo zoeken en zij slaafje worden 4) alles wat genoemd is nog 1x doen 5) Bij de Dom Van Keulen karaoke zingen terwijl de hele wereld meekijkt en tenslotte sterven van schaamte.

Tegenwoordig heeft de "hier" een heel andere betekenis. "Hier" is namelijk ooit uitgevonden en bestaat uit de griekse woorden: Με αυτά τα δύο πόδια σε αυτήν την θέση. Wat betekend: Met deze twee voeten op deze precieze plek. Nu kan men het ook gebruiken voor een plaats, land, werelddeel of zelfs een hele wereld.

Commentaar op de beslissing:Bewerken

Volgens deze redenering is iedereen hier en daar tegelijk. Dat kan niet. Iemand kan nooit 'daar' zijn.

 • Bijvoorbeeld: A. zegt: 'Ik ga daar naar toe. (wijst naar de overkant van de straat en steekt over). Als je hem dan vraagt waar hij is, zegt hij (naar waarheid) 'Ik ben hier'.

Terwijl als je hem vraagt of hij daar is, hij ook bevestigend zal antwoorden. Daarmee is bewezen dat iedereen een leugenaar is. Het is onmogelijk om 'daar' te zijn. Je bent altijd hier.

 • Vraag: Ben je daar? Enig correcte atwoord: Nee, ik ben hier.
Antwoord op het commentaar:

Jij bent iedereen. Jij bent overal. ==> wat zeur je nou?

TaalgebruikBewerken

Ook in het spraakgebruik is de verwarring diep ingeslopen.

 • "Daar ben ik dan!" = een dubbele leugen. Men is altijd Hier en Nu, nooit Daar en Dan.
 • "Daar doe ik niet aan mee." = waarheid. Men doet altijd Hier wel aan mee, maar men doet altijd Daar Niet aan mee.
 • "Waar ben je geweest?" "O, hier en daar." = leugen + Reden voor een echtscheiding. Men kan nooit hier en daar zijn, en zeker niet tegelijk. Ook niet: hier of Daar. Het is of het een of het ander en het ander kan niet, dus is het enige eerlijke antwoord: hier (en dat gelooft ze niet, want je nam de telefoon niet op.).

afgeleide moeilijkhedenBewerken

Vanwege bovenstaande problemen met het Hier en nu, is het

 • voor mensen onmogelijk geworden om een straat over te steken. De overkant kan immers nooit bereikt worden. Zodra de zogenaamde overkant is bereikt, is dat namelijk 'deze kant' geworden en de kant waar die persoon net vandaan kwam is veranderd in de overkant.

Zie ookBewerken

Verborgen SchatBewerken

De verborgen Schat is overigens niet op deze pagina te vinden. Probeer het hier eens.