Hoe:Belandt een stuk wild op het kerstdiner?

Gorillatrans.gif Hoe? 
Dit artikel maakt deel uit van Oncyclopedia's Hoe?-reeks.

Bekijk meer Hoe?s

Taaie situatie...
~ Kapitein Overduidelijk

Het valt bij mensen wel al eens voor dat ze geconfronteerd worden met onverwacht bezoek. Op het kerstdiner is zoiets zeker niet gewenst. Stel je deze situatie even voor: de tafel is gedekt, de soep is gegeten en opeens 'baf' pladijst een eland op tafel met de nodige chaos als gevolg. Je eerste reactie is wellicht "hé, blijf van mijn tongrolletje af", maar je tweede reactie is de meest waarschijnlijke: hoe beland zo'n stuk wild op het kerstdiner? Hallo?!

De deur stond gewoon openBewerken

Je ontving jouw gasten wel, maar je liet de voordeur openstaan, zodat het beest ongemerkt kon binnenglippen. Tja.

Het zit in eigen rangenBewerken

Een van jouw huisgenoten heeft zich verkleed in een rendier of everzwijn en liet zich vervolgens op de gedekte tafel vallen. Wees er zeker van dat je voor hoogdagen als deze je schizofrene huisgenoot wijsmaakt dat hij zich moet gedragen als een mens. De kans blijft reëel dat jouw huisgenoot op het diner zelf de persoonlijkheid van een nudist aanneemt. Nudisten kunnen best cool zijn, maar op preutse en vrome gelegenheden als kerstavond, moeten minstens de geslachtsdelen toegekt zijn. Of krijg je gasten zover dat ze zich aan een bepaalde dresscode moeten houden (bvb. "verkleed"), zodat jouw schizofrene huisgenoot identitair gezien wat minder opvalt.

Je serveert te veel groentenBewerken

Hoogstwaarschijnlijk lok je wilde beesten door een te hoog groen-gehalte in je gerechten. Wilde dieren zijn immers dol op sla en bieten. Ook spruitjes en andere groentensoorten die mensen in het algemeen niet lusten haal je er best uit om beschamende taferelen met wilde dieren te vermijden.

De magnetische pool is verschovenBewerken

Volgens wetenschappers kan het verschuiven van de magnetische pool aan de basis liggen van buitensporig gedrag bij wilde dieren. Wilde dieren worden dan bipolair met ergere gedragsmanifestaties dan die van bipolaire mensen. Meestal helpt het gooien van een licht bevochtigde doek voor de ogen van het beest.

Wat te doen erna?Bewerken

Een hoop miserie met de dierenbescherming later, valt de smurrie op te ruimen. Daarom laat je je gasten best nog niet naar huis gaan en gelden plotselinge excuses als "de koffiezetmachine van thuis staat nog aan" in ieder geval niet.