Hoe:Bestrijd je een besturingssysteem?

Gorillatrans.gif Hoe? 
Dit artikel maakt deel uit van Oncyclopedia's Hoe?-reeks.

Bekijk meer Hoe?s

Soms Meestal zit het bij de normale mens (rustig, kalm uitziend maar vastberaden en genadeloos) niet mee bij het gebruiken van computers. Frustraties komen vaak plotseling op. Men krijgt bijvoorbeeld vaak eerst slechts een simpele error (toch al vervelend, maar ach), daarna gevolgd meerdere errors achter elkaar die leiden tot het volledig vastlopen van de computer. In deze hoe staan een aantal instructies hoe je je besturingssysteem een lesje mores kan leren als je het helemaal zat bent.

WindowsBewerken

Een aantal welbekende errors uit Windows XP.
 • Windows kwam met de revolutie in de computerindustrie door de CTRL+ALT+DEL knoppencombinatie in te voeren op de toetsenborden voor Windows. Zoals bekend is is onder de internetbrowsers Internet Explorer de sloomste. Vaak komt het dan ook voor (bij Windows 98, kasten en monitor gebruikers, maar ja, wie gebruikt die dingen nog?) dat men dan íéts teveel op het icoontje klikt. Meestal zo'n 110 keer uit woede en agressie. De computer loopt dan in bijna alle gevallen vast. In vastloopgevallen kan men, als programma's vervelend worden en weigeren af te sluiten, CTRL, ALT en DEL indrukken waardoor een apart venster verschijnt waar het mogelijk is om alle vensters te beheren. Wel is het een belangrijk iets om te vermelden dat men de agressie wel moet inhouden bij het gebruiken van de CTRL+ALT+DEL, omdat taakbeheer soms ook wel eens 50 keer op het beeldscherm kan verschijnen, wat natuurlijk niet veel helpt. Als u nog steeds witheet van woede bent, kunt u op de aan/uit knop drukken, waardoor alle 160 vensters in één keer verdwijnen en een zwart scherm achterlaten. Het is net magie.
 • Uitleven op de computer zelf is een bekende manier om uw woede tegen de computer te uiten. Dit echter is een moeilijke klus, wat veel ervaring en uithoudingsvermogen eist.
Hint.png - Tip! - Escapemouse.png

Bij het slopen van de computer is het aangeraden om meer dan 200 klappen te verkopen.

1rightarrow.png Zie voor de cursus Hoe: sloop je een computer? hier.

Als u alvast wilt oefenen kan dit spel u goed helpen voorbereiden, met name de slagen en andere technieken.

 • Uit het raam gooien is de populairste manier. Het proces van vastlopen bij Windows (terwijl het innerlijk hart kapot gaat) heet dan ook niet voor niets "Windows crashes". Tsjakka!
 • Uiteraard is het ook mogelijk om de panic knop te gebruiken, maar dan bespaart u uw computer, en dat wilt u niet.
 • De allerbeste manier (tevens ook de meest vredelievende) om de computer inwendig te vermoorden is om het kladblok te gebruiken en "FORMAT C:" in te voeren en dit document op te slaan als Virus.BAT. Voer dit vervolgens uit en laat het proces zo'n 10 minuten zijn gang gaan. Sluit dan de computer af en doe deze vervolgens weer aan. Het resultaat is duidelijk merkbaar.

AppleBewerken

 • Apple mag niet uit het raam gegooid worden. Apple's (of Macs) moeten bekogeld worden op een 50 meter afstand met appelen. Niet zomaar appelen, maar granaatappelen. Voor deze aanslagen moet de Apple al zichtbaar verzwakt zijn door wormen die al lekker zaten te knagen in de Apple. Tevens zijn Trojaanse paarden naast wortelen ook dol op appelen, dus deze houden ook wel van een snack.
 • Macs zijn arrogant, saai door al dat grijs en bovenal rommelig. Heeft u met Windows bijvoorbeeld 100 pagina's open staan, loopt deze vast. Bij een Mac loopt het gehele scherm vol met vensters die zich overal gaan verspreiden, net als bacteriën. Erg onoverzichtelijk. Daarom moet u zo snel mogelijk alle kruisjes uitklikken, terwijl u dat beschouwd als een behendigheidsspel. Dit wordt later een stressspel waardoor u de Mac gewoon uitzet, gaat ontleden, en gaat platstampen. Aangeraden is om het beeldscherm heel te houden, hier kunt u eventueel nog tv mee kijken, of natuurlijk Windows erop installeren. Als u dat doet, moet u het toetsenbord en de muis weggooien. Deze zijn nu nutteloos aangezien Windows met een rechtermuisknop werkt en Windows geen control of option toets kent.

LinuxBewerken

Als u een kapitalist bent, moet u vooral geen Linux gebruiken. Linux moet u dan z.s.m. uitroeien, op welke manier dan ook, bijvoorbeeld van gebouwen afgooien of verbranden.
 • Linux kan het beste opgejaagd worden d.m.v. ijsberen en walvissen. Deze dieren houden nu eenmaal enorm van pinguïns.
 • Linux is tevens een open-source besturingssysteem. Iedereen kan er van alles en nog wat mee doen. Nadeel dus dat een hacker zoals... iemand die er verstand van heeft, heel Linux kan platleggen met alles wat er op en eraan en erin zit. Dus, volg zo'n cursus, en bestrijd Linux maar op de harde manier, als de ijsberen verdwaald zijn op weggedobberde ijsschotsen. Wel moet erbij vermeld worden dat Google Chrome OS ook hierdoor plat komt te liggen, dus twee vliegen in één klap!

Google Chrome OSBewerken

 • Aangezien Google de wereld binnenkort zal overnemen en gaan overheersen, zijn zij dan ook druk bezig om alles perfect te maken. Tot nu toe zijn er geen bugs gevonden. Wel loopt Google Chrome (ja, zo heet die browser ook), op Linux, dus voor die bestrijdingsmethodes wordt u aangeraden om daar te gaan kijken.

Algemene ellendes die werken bij elk besturingssysteemBewerken

SpamBewerken

 • Spam wordt volgens velen gezien als irritante, meestal ongewenste virus- of wormbevattende reclame, maar onthoud wel dat spam nog steeds ham is. In blik, dat gevangen werd tijdens een partijtje Phishing, dus het is altijd vers en in voor een lekker hapje. Of jij nam er al een hap van.

OpslaanBewerken

 • Soms, kan er iets niet worden opgeslagen. Dan is er wellicht te weinig schijfruimte of er is iets fout. Met schijfruimte kan natuurlijk een opslossing gevonden worden zoals het erop slaan waardoor het wat groter wordt qua uiterlijk. Ook kan er een error verschijnen dat het besturingssysteem in kwestie de hoeveelheid troep of de troep die in een bestand o.i.d. zit dat u opslaat gewoon niet meer aan kan. In dat geval moet u met het besturingssysteem volledig verwijderen en de computer in een vriescel doen. Nu is de computer in quarantaine en kan deze in alle rust weer herstellen.

Zie ookBewerken