Hoe:Crash je een auto?

Gorillatrans.gif Hoe? 
Dit artikel maakt deel uit van Oncyclopedia's Hoe?-reeks.

Bekijk meer Hoe?s

Je bent een aantal dagen geleden jarig geweest en je hebt van je vader een auto gekregen. Het is een rode Nissan en je bent er heel erg blij mee. De dag na je verjaardag sta je op en je wilt een ritje maken in die auto. Eerst ga je even carspotten, want je wilt weten wat die auto kost en wat 'ie kan. Nadat je het resultaat kreeg, schrik je je kapot omdat het een derdehands auto is die voor een spotprijs bij een willekeurige autozaak is gekocht. Het ding zou ook nog geen airco hebben, geen cd-speler, geen geluidsinstallatie, geen cruisecontrol, geen Tom-Tom en bovenal geen stuurbekrachtiging met ABS hebben! Je zit dus nu met een soort van ouderwets wrak opgescheept! Daar wil je natuurlijk mee rondrijden. Zelf heb je eigenlijk al een Ford in het oog die je vriend kwijt wilt. Maar eerst moet je van die Nissan af! In deze Hoe? leer je hoe je die auto helemaal aan gort rijdt, oftewel, crasht.

Stap 1 - OnderzoekBewerken

 
Hier staat dat oude kreng. Misschien kan je het al zien, maar hier is die auto nog niet verkocht aan je vader.

Je loopt naar de auto toe en kijkt voor het eerst door het raampje. Je ziet lelijke stoelen en een zwaar mishandelde versnellingspook. Ook mis je de autoradio. Je wilt alles nog even goed bekijken en je zoekt naar het handvat van de deur. Het handvat is nogal smerig en weigert een beetje, dan gebruik je wat geweld en de deur gaat krakend open. Je stapt in en smijt de deur dicht. Je bekijkt alles grondig terwijl je de voetenmat verschuift van zijn plaats. Nu zit je in dat rode autootje met geen enkele extra dingetjes. Gewoon een standaard saai en nog eens lelijk autootje. Je zoekt de sleutel en steekt deze in het stopcontact. Na het draaien stottert de motor een beetje maar na 5 seconden wachten start de auto met heel erg veel moeite. Eigenlijk is deze auto al rijp voor de sloop, denk je terwijl je erachter komt dat deze auto ook nog eens tot overmaat van ramp geen airbag heeft! Dat is natuurlijk ongebruikelijk voor een auto van deze tijd. Dan wil je net wegrijden of je vader komt naar je toe. Je zet snel de motor uit en stapt uit de auto. Hij zal vragen aan je wat je ervan vindt. Je zegt: "Dit is een ontzettend lelijk wrak dat rijp is voor de sloop! Mooi autootje hoor, maar hoe rijdt deze auto eigenlijk?". Je vader zal dan weer zeggen: "Hij rijdt als een zonnetje!". Dit begrijp je natuurlijk, maar de zin klopt niet omdat dit geen Nissan Sunny is. Dit is een heel ander model. Je denkt gewoon dat het een grap is en gaat de auto van buiten schoonmaken om je vader te laten zien dat je 'verliefd bent op die bak en dat je 'm graag verzorgt'. Natuurlijk zal je de voor zorgen dat die oude rammelkar op de schroothoop terechtkomt. Na 'de grote beurt' van 2 uur om alle vuile dingen aan de lak te verwijderen ben je klaar en je ziet dat deze auto niet meer een bordeaux rode kleur meer heeft, maar gewoon een rode! Dat laat zien hoe veel je vader van je houdt. Nou, niet dus! Je loopt weer naar de deur toe en stapt weer in, start de motor en je rijd weg. Op naar stap 2!

Stap 2 - Een testritBewerken

Je bent nu in de auto en klaar om de auto aan gort te rijden! Maar wat nu? Geen benzine diesel meer! Dat betekent dat je als een duivel naar het dichtstbijzijnde tankstation gaat. Als je daar aangekomen bent, na 100 meter duwen ga je de auto volgooien. Inmiddels zijn er een aantal andere vrienden van je gekomen om hun Ford ook nog even vol te gooien. Jij bent natuurlijk jaloers op die auto die alles heeft wat de jouwe niet heeft. De auto van jouw vrienden heeft namelijk wel airco, cd-speler, geluidsinstallatie, cruisecontrol, Tom-Tom, stuurbekrachtiging én ABS! Je vrienden beginnen te grappen over die 'roestbak van je' en je vertelt hen dat je later een mooiere auto krijgt dan dat zij hebben om de eer nog een beetje te bewaren. Zij rijden weg en jij staat daar nog om te kijken wat de auto mankeert, want de auto wil plots niet starten! Dan zie je tot je grote verbazing een blaadje in de kofferbak liggen. Daar staat op dat deze auto in 2006 eigendom was van Rita Verdonk. Nu kom je erachter waarom deze auto niet meer wil starten en dat deze auto zo zwaar mishandeld is zodat de deur moeilijk open gaat en alles ontbreekt! Dit zijn genoeg redenen om de auto een schop te verkopen en net zo lang te proberen tot de auto start. Na een half uur stressen, schelden, vloeken en tieren, start de auto eindelijk en rijdt deze weer weg. Je klaagt verder nog onderweg terwijl je in je achterhoofd weet dat de auto toch naar de schroothoop gaat. Nu ben je echt klaar om de auto naar de Filistijnen te rijden! Maar eerst kom je thuis terug om de auto te laten zien aan wat familieleden. Nu moet je nog langer wachten tot stap 3 waar je de auto eindelijk kan slopen.

Stap 3 - Het grote momentBewerken

 
Als je auto na het crashen er niet ongeveer zo uitziet, heb je gefaald in deze opdracht.

Nu is het moment aangebroken dat je de auto eindelijk kapot mag rijden. Je stapt in en gooit de deur dicht kapot. Dan start je de auto en rijd 'per ongeluk' tegen een hekje. Dat zijn al de eerste krassen. Nu ga je met de auto driften door de bochten om de bandjes te mishandelen. Maar het driften wil niet lukken omdat de auto al zo sloom gaat. Dan ga je op zoek naar een hoge heuvel. Je rijdt de heuvel op (met moeite) en maakt een plotselinge stuurbeweging alsof je de macht over het stuur verliest. Nu rol je omlaag terwijl de auto meerdere malen over de kop slaat. Natuurlijk ben je al daarvoor al uit de auto gesprongen omdat je de deur kapot had gegooid. Als je blijft zitten is de kans zeer groot dat je het niet overleeft. Maar ja, volgende keer beter dan maar hè? Maar goed, als je zo slim was om wél uit de auto te springen sta je kreunend op en kijkt hoe de auto de heuvel af rolt over zijn zijkant, welteverstaan. Als de auto beneden is belandt de auto op de snelweg en geheel toevallig komt er een grote vrachtwagen aan die de auto vol raakt en de auto laat rollen tegen nog meer auto's, net zolang tot de auto, totaal aan gort in de berm belandt. Nu ren je hinkelend naar beneden om te kijken hoe het met je auto vergaat. Je ziet tot je grote verbazing dat de rolkooi totaal verwoest is, net als de rest van de auto en dat de airbag niet opgeblazen is (nogal logisch vanwege het feit dat de auto niet eens een airbag had). Als je daar nog in had gezeten had je het absoluut niet overleefd. Daarom was het ook verstandig om uit de auto te springen voordat je gaat crashen. Je gaat voor observatie naar het ziekenhuis en je familie komt langs met bloemen en allerlei andere dingen. Je vertelt nu dat de auto absoluut een gevaar op de weg was en niet eens een airbag had.

Stap 4 - VervolgBewerken

Je bent weer thuis en je leest de krant van vandaag. Je ziet de auto in de berm en de ravage op de snelweg. De snelweg wordt door jouw wrak 1 week afgesloten om het wegdek te repareren en om alle troep van de baan af te vegen en weg te halen. Zo zie je maar dat het toch verstandig is geweest om jezelf van die auto te ontdoen en zo te kijken voor een nieuwe en vooral betere auto. Je was verzekerd voor die auto, dus je kreeg je geld terug. Het mag weliswaar iets minder zijn, maar geld is geld. Maar toch zit je daar trots thuis op de bank en begin je door te krijgen dat je auto succesvol gecrasht is. Zo komt er ook weer een einde aan deze Hoe?. Nu kunt u de auto naar zijn grootje brengen na het volgen van deze instructies. Veel succes, zeggen wij er alvast maar bij.

AlternatiefBewerken

 
Ach ja, zo kan het ook!

Het kan natuurlijk ook zijn dat je met een auto opgescheept zit, die niet eens van zijn plek wil komen. Dan moet je iets anders doen om de auto alsnog kapot te krijgen. De volgende alternatieve manier kun je nou niet echt crashen noemen, maar het elektronische systeem crasht dan wel aan boord van de auto, als deze dat tenminste heeft. Je pakt als eerste een knuppel en begint op de auto te slaan. De ramen laat je heel, denk erom! Sla zo vaak mogelijk zonder dat dit opvalt. Het ideale moment hiervoor is als het donker is en bijna iedereen slaapt. Na het uitbundig erop los rammen op de auto barst de auto van de deuken en schade. Maar dat is nog niet voldoende. Nu ga je naar de kelder en haal je een jerrycan benzine. Heb je geen kelder? Jouw probleem. Je strooit de benzine van de jerrycan over de auto heen. Ook over de motor en vooral in de auto zelf. Nu strooi je een weg van de auto naar je huis, of ergens anders, uit de buurt van de auto in ieder geval. Nu pak je wat lucifers of wat anders dat vuur geeft en gooit het op het benzinespoor. Nu zal dat branden en snel richting de auto gaan. Als het vuur eenmaal bij de auto aangekomen is, ontploft de auto en roostert alles wat erin zit. Doe het wel zo, zodat niemand iets van de explosie hoort. We weten hoe moeilijk dit is, maar probeer het. Later als de brandweer toch nog gearriveerd is, zien ze een brandende auto, of een auto die een dag later helemaal afgebrand is. In ieder geval, de auto mag dan niet gecrasht zijn als deze geen elektronische bedrading had, maar de auto is wel kapot en daar gaat het uiteindelijk om, nietwaar?

Zie ookBewerken

Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
25 juni 2010
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.