Hoe:Doe je moeilijk?

Gorillatrans.gif Hoe? 
Dit artikel maakt deel uit van Oncyclopedia's Hoe?-reeks.

Bekijk meer Hoe?s

In Sovjet Rusland, moeilijk doet JOU!!
~ De situatie in Sovjet Rusland over moeilijk doen.

Moeilijk doen is het moeilijkste vak [1] ter wereld. De bedoeling van moeilijk doen is om moeilijk te doen, zoals de naam eigenlijk al verklaart. Moeilijk doen is voornamelijk zo moeilijk omdat men de moeilijke weg moet nemen en omdat makkelijk doen geen optie is. Als men namelijk makkelijk gaat doen, doet men makkelijk en niet moeilijk. Men beweert ook wel dat dit het moeilijk doen ook zo moeilijk maakt.

Moeilijk doen via de basistechniekenBewerken

 
Een simpele variant van moeilijk doen met boksen. Niet meer tellen tot 10...?

Moeilijk doen, doe je niet zomaar. Allereerst moet je je voorbereiden. Een typische voorbereiding is om 500 keer op te drukken, non-stop te springen en om de hele wereld over te zwemmen, te lopen en te kruipen. Nog idealer is om even naar de kern van de aarde te gaan graven. Zoek daar dan gelijk ook maar even naar goud. De kans is namelijk zeer groot dat je goud niet zult vinden. Als je goud hebt gevonden, ga je weer naar boven. Aan jou de vraag hoe, maar je moet het wel moeilijk doen. Springen is een goede doch moeilijke manier om naar boven te komen. Wel moet er rekening gehouden worden met de lava en aardverschuivingen waardoor het een beetje heet kan worden en de grond kan dichtvallen waardoor het onmogelijk wordt om naar boven te komen. Toch kan alles, volgens de Staatsloterij, geloof daar maar in. Als je genoeg opgewarmd en uitgeput bent, neem je een drankje door een fles met cola te kopen in Japan, te openen in Micronesië, in een glas te laten druppelen in Canada en op te drinken met een rietje in Rusland.

Moeilijk doen met de autoBewerken

Een auto besturen is moeilijk voor mensen die nog nooit eerder een auto hebben bestuurd. De mensen met ervaring kunnen het natuurlijk ook moeilijk vinden en kunnen zo ook moeilijk doen. De auto starten is het moeilijkste. Het sleuteltje vinden om de auto te starten is zelfs nóg iets moeilijker! Gooi het hele huis overhoop, vind het sleuteltje in het rioleringssysteem nadat je het gevonden had, maar uiteindelijk liet vallen in de WC, droog het, negeer het afbrokkelende roestige ijzer, steek het zéér voorzichtig in het sleutelgat van het slot met cijfercombinatie, zoek de code op in het zojuist verzopen papiertje bij de sleutel waarop de code stond en haal het slot eraf. Trek dan met een breekijzer de deurkruk eraf, breek vervolgens het raam open en duik in de auto. Zoek het stuur op, en sla een keer keihard in het midden. Er springt nu een kussen uit, die je zo snel mogelijk weg wilt hebben. Trek deze uit het stuur en gooi het uit het andere raam die natuurlijk eerst ook kapotgeslagen moet worden. Draai nu het raampje open door aan het hendeltje te draaien om het eens goed door te laten tochten. Nu neem je het sleuteltje dat in de keuken ligt. Dat sleuteltje stop je in het gat ergens achter het stuur en draai eenmaal. Nu moet de auto gaan kuchen en vervolgens grommen. Grom een keer terug en ga op het gaspedaal staan. Hoe je dat doet moet je zelf uitzoeken, maar doe het moeilijk. Maak nu een gat in de bodem van het voertuig en ga lopend de auto vooruit duwen met de handrem er nog op. Als je de auto vooruit krijgt, ga je naar het dichtsbijzijnde dorp door via Urk te gaan rollen, of via Australië, al is dat wat makkelijker. Heuveltje af is sterk afgeraden, heuveltje op is te moeilijk! Om het nog even iets moeilijker te maken zet je er een wielklem op door de politie te bellen. Zij zullen later komen en erachter komen in wat voor een wrak jij rijdt. Je wordt nu weggetakeld, maar dat wordt weer makkelijk! Dus daarom is het ook maar verstandiger om de politie niet te bellen, maar om een wielklem bij de politie te gaan jatten. Scheelt ook weer wachttijd aldaar. Nu ga je terug naar huis. Het wordt nu wel moeilijk om weer thuis te komen omdat het sleuteltje nog binnen ligt. Daarom is het verstandig om het dak op te klimmen en om door de schoorsteen naar binnen te gaan.

Moeilijk doen op schoolBewerken

 
Tellen is al moeilijk genoeg, dus waarom makkelijk doen? De rekenmachine zelf is ook al moeilijk genoeg voor je, dus uit het hoofd rekenen is toch het beste.

School kan makkelijk zijn, maar ook moeilijk. Als het al zo moeilijk is, kun je natuurlijk moeilijker doen door alles simpelweg fout te doen op een moeilijke manier! Met rekenen bijvoorbeeld: een willekeurige som: 1+1. 1+1 moet je berekenen door van de 1 links 10 en de 1 rechts 44623² te maken. de + vervang je door ÷ en je gaat alles uitrekenen. 10÷44623² is dus de som. Eerst moet je 10 uitrekenen. Je neemt de 44623² dat bij elkaar 1991212129 wordt, en dat deel je door 10. Dat wordt andersom 5.02206664 en nog iets. Op de rekenmachine komt er nog × 10-9 achter. Helaas weet helemaal niemand wat dit betekent, dus dat betekent dat de som onmogelijk is! Zet maar voor de zekerheid 5 neer voor het antwoord, of om alles af te raffelen een '?' [2].

Taal is echter een ander verhaal. Spelfouten, daar moet je geen rekening mee houden, gewoon rammen op het toetsenbord op zo'n manier dat men toch na een tijdje kan ontdekken wat er echt staat. Dit heet RohTWTLodMHjhGS (Rammen op het Toetsenbord Wat Toch Lijkt op de Manier Hoe je het Goed Schrijft). Schrijf het maar lang uit, want dat wordt moeilijker. Bij AAAAAAAAA! bestaan de teksten alleen maar uit eenletterwoorden beginnende met A. Toch kun je deze ontcijferen door een lijst te maken met de letters uit het gewone Nederlandse alfabet:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Nadat je de bovenste lijst hebt gezien, ga je ze allemaal nummeren met het laagste cijfer:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Neem dan de letter die dat nummer heeft op de bovenstaande lijst, in dit geval dus A:

A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Nu moet je gaan ontcijferen in bepaalde zinnen. Dit is zelfs na dit geheugensteuntje nog zelfs te moeilijk om te doen, maar sommigen is het al gelukt!

Moeilijk doen met sportBewerken

 
Je eigen hoofd eraf snijden met een kettingzaag doe je nog iets moeilijker door er gelijk maar een wedstrijd van te maken.
  - Tip! -  

Sport is op zich makkelijk, maar professionals doen het altijd moeilijker!

Sporten kan ook moeilijk gedaan worden. Het plaatje dat bovenaan staat geeft al een moeilijkere vorm van boksen aan. Niet meer doortellen tot 10, maar doortellen totdat de teller er zelf geen zin meer in heeft. Met alle sporten kun je moeilijk doen, als je het maar professioneel aanpakt. Met voetbal kun je "gewoon" een vrije trap nemen. Maar je kan ook eerst de bal kussen, een kuiltje maken door met de punt van de schoen in de grond te trappen, de bal in dat kuiltje leggen, nog een aantal keer de bal draaien zodat de bal ook meteen goed ligt in dat kuiltje, je aantal stappen tellen, berekenen hoe en wanneer je met het juiste been op het juiste moment tegen de bal aan kan trappen, jezelf zegenen, aanloop nemen, schieten en een epileptische aanval krijgen als je gescoord hebt dat te herkennen is doordat de speler het shirt over zijn hoofd trekt, een knieslidingmaakt en het uitschreeuwt van vreugde en wellicht ook pijn terwijl de hele meute over hem heen rolt. Bij basketbal, ijshockey en alle andere sporten is dat allemaal precies hetzelfde.

 • Bij basketbal kun je bij een vrije worp de bal "gewoon" in de basket gooien, maar ook eerst eens 5 keer stuiteren, een paar keer de bal laten draaien in je handen, even goed mikken waarna je de bal met effect in de basket gooit.
 • Bij ijshockey kun je bij een shootout "gewoon" op de doelman afschaatsen en de puck in het net zien te krijgen, maar je kan ook de puck een klein tikje geven, langzaam vooruit gaan, opeens versnellen, de doelman verwarren met de snelle moves met de stick die de richting van de puck veranderd, 360 graden om je as draaien [3] en de puck met een loeiharde slag in het doel krijgen door deze tussen de benen van de doelman door te laten schuiven, je spelers van vreugde terwijl je je spelers nog een aantal bodychecks geeft omdat je ze haat zo vol van vreugde bent, nog even gaat kunstschaatsen op het ijs en een spagaat maakt aan het einde waar je niet meer uit komt.
 • Golf kun je ook moeilijk doen door geen hole in one te slaan, maar om de bal steeds een klein tikje te geven, maar pas in de green de bal pas weg te slaan in het meer en duikersuitrusting te gaan komen om de bal te gaan pakken onder water en als de bal boven water is, dan pas in het holletje te slaan.

Zie ookBewerken

VoetnotenBewerken

 1. Al is moeilijk doen een onderdeel van het vak overdrijfkunde
 2. Dit antwoord is altijd goed omdat je eerlijk toegeeft dat je het niet weet.
 3. Een pirouette dus.