Hoe:Doneer je aan een arm land?

Geld heeft u wel, maar zij niet. Hulp is broodnodig, en in Afrika accepteert men geen euro's, dus brood is het allerbeste.
Gorillatrans.gif Hoe? 
Dit artikel maakt deel uit van Oncyclopedia's Hoe?-reeks.

Bekijk meer Hoe?s

Doneren aan een arm land is een schande voor uw eigen land in vaderlands opzicht, omdat u dan uw eigen zuurverdiende centjes (of bankbiljetten in de vorm van creditcards) dan zomaar wéggeeft, terwijl er ook nog eens een economische crisis heerst. Zij worden rijker, u wordt armer, en de overheid kan doen wat zij wilt om het land er bovenop te krijgen, terwijl de helft weg gaat naar de arme landen. Toch is het een goede ontwikkeling, want mensen die zelf nooit geld kregen (wat overigens hun eigen schuld is) krijgen nu wél wat, om een fatsoenlijk westers leventje te kunnen leiden, zonder de personen die hen maar al te graag uitputten, ondanks hun voormalige harde arbeid. Kapitalisme is nu eenmaal hard.

De mensen die deze mensen willen helpen hebben vaak geen idee hoe dat moet gebeuren, maar in deze Hoe? wordt dat uitgebreid beschreven.

BenodigdhedenBewerken

Poging 1Bewerken

 
Onthoud: men is in Afrika arm, en kan men niet eens een normale krant kopen!

U neemt de envelop en doet daar twee boterhammen in die belegd, en op elkaar gestapeld zijn (in totaal dus vier, in opstelling van twee maal 2×2). Vervolgens schrijft u in het groot (met twee-koeienletters) "AFRIKA" op de envelop met viltstift. Het moet goed leesbaar zijn en de stift waterproof, dus het is wederom aangeraden om dit in die twee-koeienletters doen. Als dit alles klaar is loopt u naar buiten en doet u de envelop (heb ik al gezegd dat u deze ook dicht moet maken?) in de brievenbus. Echter komt u nu tot de ontdekking dat er geen postzegel op zat. Oeps! U moet weer terug.

Poging 2Bewerken

Eenmaal terug binnen (of u leeft onder een steen, dan blijft u buiten), smeert u weer vier boterhammen, herhaalt u eigenlijk de stappen van het deel van de boterhammen die weer op elkaar moeten. Daarna neemt u wederom een envelop en doet u de boterhammen er weer in. Uiteraard daarna goed dichtmaken, en er sowieso in het groot "AMERIKA" of op schrijven met viltstift. U doet een postzegeltje erop, loopt naar buiten en gooit het in de brievenbus. Amerika heeft immers ook zwaar te lijden onder de crisis. Echter moest u een stel Hersenen meenemen, en deze ook gebruiken, al zijn die van u nog half dronken vanwege een feest dat u gisteravond gaf. Nu komt u echter tot het idee dat Amerika helemaal niet arm is... Oeps! Zij hebben eigenlijk immers ook die crisis veroorzaakt, dus dat is niet zo slim van u. U zult het weer opnieuw moeten doen.

Poging 3Bewerken

U gaat wederom weer vier boterhammen smeren, op elkaar stapelen en deze weer in een andere envelop doen. Uiteraard doet u dit binnen, want vanwege kans op regen of regen die er al was is dit onmogelijk, tenzij u nog steeds onder die steen woont. De envelop moet u dus weer dichtmaken, en er in het groot: "AFRIKA" opschrijven. U doet er weer een postzegeltje op, om vervolgens weer naar buiten te lopen en deze weer in de brievenbus te gooien. Maar, als ontzettende dombo die u nog altijd bent, bent u natuurlijk nog niet met uw botte harses op het idee gekomen dat Afrika helemaal niet eens een land ís! Oeps! Welnu, weer terug lopen.

Poging 4Bewerken

U gaat weer terug naar uw schuilplaats waar u droog bent en veilig (?), om weer boterhammen te smeren. Echter komt u tot de ontdekking dat u nog maar drie broodjes over heeft, en dat zijn er geen vier! U haast zich naar de supermarkt, koopt een heel brood, rent weer terug naar huis (na netjes afbetaald te hebben), en u doet dat brood met die drie overgebleven sneetjes in de envelop, waar u even voor moet proppen. Maar, uw hersenen zijn nog altijd dronken van dat laatste feest dat u gaf, en proberen u ondanks de wazige bende aldaar de hele tijd te roepen dat je deze ook nog moest smeren! U moet dit even een kwartier laten doordringen en u haalt de broden eruit, om deze te smeren en weer terug in de envelop te doen. Deze gaat weer dicht, maar u merkt dat deze niet eens dicht gaat door het brood, terwijl het toch weer vier broden waren. U piekert er twee minuten over, maar gelukkig ziet u de oplossing naast u liggen: tape. U neemt die tape en tapet de envelop helemaal dicht. U prikt er met een tandenstokertje (heeft u die niet? Dan heeft u pech) een paar gaten in om het te laten luchten. Schrijf op de envelop weer groot "SIERRA LEONE", "BURKINA FASO", "CONGO", "TANZANIA", "MALAWI", "MOZAMBIQUE", "ZUID-SUDAN", "TSJAAD", of een ander arm Afrikaans of arm Aziatisch land op, om daarna nog die postzegel op te doen. Doet u er voor de zekerheid nog maar drie extra postzegels op, want die belastingen zijn weer vervloekt hoog! Op naar buiten, en doe de envelop weer in de brievenb... wacht eens, de envelop past niet eens door dat smalle ding! U probeert nog eens te proppen of te slaan, maar het lukt niet, want de envelop past nu eenmaal niet in de brievenbus!

Poging 5Bewerken

Nu alles is mislukt en het al laat is geworden komt er nu de vraag opdoemen: wat moet u nu doen? U wilde zo graag die arme mensen hulp en eten geven, maar God haat u en de mensen aldaar zodanig dat Hij dit heeft voorkomen. U geeft uiteindelijk op, maar heeft nog één mogelijkheid. U gaat naar www.oncyclopedia.org, zoekt het mailadres van de Oncyclopedia Neerlandica op, dat is [email protected]. In een nieuw bericht t.a.v. "Vrienden van Oncyclopolis" geeft u uw bankgegevens, zoals rekeningnummers en andere bankgeheimen op, waarna wij geld van uw rekening af kunnen halen en u uiteindelijk een goed gevoel eraan overhoudt, want Oncyclopolis heeft veel te lijden gehad na de aanslagen van Wikipedia! Onthoud: wij blij, u blij, iedereen blij. Tevens zal de postbode vreemd opkijken van de grote massa brood die in de brievenbus zit, maar ook hij kan daardoor weer eten, de vuile corrupte en onbetrouwbare mensen die het ook zijn!

Zie ookBewerken

Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
1 november 2010
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.