Hoe:Ga je direct door naar de gevangenis, ga niet langs start, je ontvangt geen €200,-?

Gorillatrans.gif Hoe? 
Dit artikel maakt deel uit van Oncyclopedia's Hoe?-reeks.

Bekijk meer Hoe?s

Je kent het vast wel, je speelt een heerlijk spelletje Monopoly. En nog beter, je landt op een kanskaartvakje! Dus jij doet wat elk normaal mens zou doen op deze positie, jij pakt die kans kaart op als een baas! Maar dan slaat de paniek toe. "Ga direct door naar de gevangenis, ga niet langs start, je ontvangt geen €200,-" staat er op het kaartje in kwestie! Hoe moet je nu verder gaan?

De eerste secondenBewerken

Oké, belangrijk is dat je nu niet in huilen uitbarst, maar jou kennende moet dat vast lukken. Probeer ook om zo min mogelijk paniekzweet te genereren, we gaan je hier doorheen loodsen! Gooi niet in blinde paniek het kanskaartje weg: dit gaan we over een paar stappen namelijk nog gebruiken. Het belangrijkste wat je nu moet doen is gewoon rustig blijven. Blijf ademen!

De eerste stapBewerken

Goed, je bent niet in paniek uitgebarsten: wat nu? Nu komt het vervelende stuk. Je moet jouw speler-icoontje (dat is hoogstwaarschijnlijk de auto) langzaam aan verplaatsen. Doe dit niet te snel! We proberen de medespelers te ergeren. Een handig ezelsbruggetje is om voor elke straat die je passeert even in je hoofd het volledige Nederlandse volkslied te neuriën. Als de medespelers zich zo beginnen te ergeren dat ze je niet alleen meer mentaal pijn willen doen, dan pak je de kanskaart, en dan sla je deze zo hard als je kan in zijn gezicht (ik zei toch dat je deze nog nodig zou hebben).

 
De kanskaart na hyperinflatie

De gevangenisBewerken

Na een reis van ongeveer twee uur, kom je eindelijk aan bij de gevangenis. Het wordt nu tijd om de gevangenis te betreden. Doe dit wel voorzichtig, het zit hier vol met criminelen. Maar je hebt gedaan wat er op je kaartje stond, wat nu?

Wat nu?Bewerken

Nu komt het aller. belangrijkste gedeelte. Pak het (wellicht bebloede) kanskaartje en leg deze kaart terug, onder op de stapel. Wanneer je dit probeert te doen, gooi je "per ongeluk" de stapel omver. Vraag niet om hulp bij het opruimen van de kaartjes, dit is namelijk jouw kans om de "Verlaat de gevangenis zonder te betalen" kanskaart te pakken. Doe dit dus ook.

Gefeliciteerd, jij bent nu succesvol naar de gevangenis door gegaan. Je bent niet langs start gegaan en je hebt geen €200,- ontvangen.

Tips en tricksBewerken

  • Je kan ook aan het begin van het spel stiekem de "Verlaat de gevangenis zonder te betalen" kanskaart pakken.
  • Sla je tegenstander niet te hard met de kanskaart, je bent namelijk strafbaar bezig.
  • Als je in de gevangenis zit, zoek dan de meest taaie crimineel op en geef hem een knuffel. Iedereen in de gevangenis zal nu je vriend willen zijn.
  • Het kan zijn dat je een ander speler-icoontje gebruikt dan de auto, maar dat is sterk af te raden.
  • In jouw volgende beurt kan je het "Verlaat de gevangenis zonder te betalen" kanskaartje gebruiken om uit de gevangenis te gaan.
Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
15 oktober 2018
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.