Hoe:Houd je boven en beneden uit elkaar?

Gorillatrans.gif Hoe? 
Dit artikel maakt deel uit van Oncyclopedia's Hoe?-reeks.

Bekijk meer Hoe?s

Na het ongelofelijke succes van Hoe: houd je rechts en links uit elkaar?, is hier het vervolg: Hoe: houd je boven en beneden uit elkaar?
De vraag Hoe: houd je boven en beneden uit elkaar? is een vraag die gesteld wordt door vooral jonge mensen. De oudere mensen hebben vele theorieën over dit feit, en in dit artikel zullen we er een paar behandelen.
Volwassenen die niet blond zijn, weten natuurlijk: Boven is het tegenovergestelde van Beneden, terwijl het andersom (Beneden is het tegenovergestelde aan Boven) precies hetzelfde is. Boven zit Boven Beneden, en daaronder zit Beneden. Je hebt ook de verkeerde Boven (Beneden) en de verkeerde Beneden (Boven).


Zon -en maantechniek.Bewerken

Rond het jaar 1870 leefde meneer B. Oven Eneden. Deze man hielp onder andere mee aan het organiseren van de avondvierdaagse. In de avondvierdaagse van 1870, rond een uur of 5 's middags, op de 5de dag van de desbetreffende avondvierdaagse, kwam een van de mee-lopende kinderen op meneer B. Oven Eneden afstappen. Het arme kind had de hele dag gelopen, onderwijl bier drinkend, en het begon te Hallucineren. Het kind zei de man: "Meneer! Ik geloof dat ik boven en beneden niet meer uit elkaar houden kan!". De man had 18 jaar biologie bestudeerd, en wist dat dit het moment was. Hij legde alles uit wat hij wist over boven, beneden, zwaartekracht, Isaac Newton, Johan Cruijff, niet startende auto's en Vlaflips. Toen de man dacht dat het kind genoeg geleerd had, en in staat was de twee uit elkaar te houden, hield hij op, en hij keek het kind verwachtingsvol aan. Het arme kind, nu duidelijk gek, viel flauw. Meneer B. Oven Eneden wist dat hij net anderhalf uur voor niks had zitten uitte leggen, en schopte het kind in het gezicht. "LOOP NAAR DE MAAN, STUK SCHROOT!" riep de man woedend. Het kind, alleen achtergelaten en onder de voet gelopen door alle andere 2351 avondvierdagers, probeerde het, met al zijn kracht. Maar de maan was te ver weg.
De volgende dag in het ziekenhuis wist het kind 1 ding: De maan was boven. Anders probeerde hij wel naar beneden te lopen. Zo weet je dus altijd dat de maan boven staat. De bovenkant is dus de kant waar de maan staat.

OntmaskerdBewerken

Deze Theorie is ontmaskerd, om de volgende redenen:

  • De maan is 's nachts niet boven. De maan wordt 's nachts opgezogen door Godfried, en 's nachts weer uitgepoept. Dit kan verholpen worden door de Zon te nemen als voorbeeld overdag, maar dat werkt alleen in Nederland. Want als je ondertussen in China het zelfde experiment uitvoert, blijkt de uitslag tegenovergesteld te zijn. Conclusie: China is verkeerd om.
  • Bij nieuwe maan zouden Boven en Beneden niet bestaan. Nou bestaan ze al niet altijd, bijvoorbeeld in Mieke Maaike's hoofd, Want daar is alles vaak verkeerd om en anders, tot grote spijt van omstanders, maar bij nieuwe maan is dat ook bij u zo.
   
Hoe: houd je dingen uit elkaar?
Boven en Beneden · In en uit · Links en Rechts · Voor en Achter · Binnen en Buiten · Mannetjesgoudvis en vrouwtjesgoudvis